frankrijk.nl

Amélie, de musical!

De film bestaat alweer twintig jaar maar Amélie blijft een feelgood-klassieker. Met z’n pure Parijs-nostalgie en een heldin die het beste in de mens boven haalt… Een perfecte cocktail ook voor een musical: na successen in New York en Londen, is ‘Amélie de musical’ nu ook in Nederland te zien.

Sinds 2020 trekt Amélie The Musical volle zalen op de West End in Londen. De musical is in Engeland genomineerd voor diverse theaterprijzen en met name de adembenemende hoofdrolspeelster Audrey Brisson (wat een stem!) ontving veel lof. Hoor haar hier het openingslied ‘Times are hard for dreamers’ zingen: indrukwekkend!

In Nederland tot voorjaar 2022

Dit najaar is de musical ook geland in Nederland, in een bewerking door Morissinkhof Terra Theaterproducties. De hoofdrol wordt vertolkt door Christanne de Bruijn, die eerder speelde in Sister Act en Moeder, ik wil bij de revue. Zie hier een interview met de actrice over deze nieuwe rol. Aan Christanne de eer dus om dit mythische personage ook in de Nederlandse taal tot leven te brengen: we zijn razendbenieuwd!

Van oktober 2021 tot april 2022 in diverse Nederlandse theaters, zie hier de speellijst. Meer informatie: ameliedemusical.nl

Recensies in Nederlandse kranten:

De Volkskrant: ‘Lieve, intieme Amélie-musical’

NRC: ‘Audio hapert maar spelers excelleren’

Trouw: ‘Een musicaal feest’

Amelie de Musical

LEES OOK:
Nieuw ‘Amélie’-hotel in Parijs
De 10 Franse films die je gezien wilt hebben

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.