frankrijk.nl

Nog naar de Franse zon dit najaar?

Die gedroomde nazomer in Nederland was wel heel kort en alweer bijna voorbij. Wil jij nog afreizen naar het Zuiden voordat het straks echt kouder wordt? Onze vakantietips voor Franse streken waar het in oktober vaak nog heerlijk is.

CÔTE D’AZUR

Onder de palmen slenteren, musea bezoeken en genieten van de oude binnenstad: Nice is een perfecte kandidaat voor een nazomers uitstapje. En het zeewater in de Baie des Anges is in oktober soms nog 22 graden! Vanuit deze veelzijdige stad ben je met de trein of taxi ook zo in omliggende badplaatsen en dorpen. Zoals het prachtige Eze of Villefranche-sur-Mer. Hier een lijstje met leuke hotels in Nice als uitvalsbasis. Als je liever buiten de drukte van een stad verblijft, dan zijn deze B&B’s in de omgeving van Nice een interessante optie.

Nice - stedentrip-idee

Nice stedentrip

PROVENCE

Een mooi vakantiehuis in het achterland van de Provence of een luxe villa met zwembad zijn ook fijne mogelijkheden. Zodat je zelf kunt koken met alle lekkere seizoensproducten die je nu aantreft in Zuid-Frankrijk. Ook een leuk adres, vooral voor fietsers, is deze prachtige B&B in een van de groenste delen van de Provence. De wijngaard en het eikenbos op het eigen landgoed krijgen in oktober langzaam de eerste herfsttinten. En het gouden licht in Zuid-Frankrijk dit seizoen…

Gordes Luberon

Liever kamperen? Vlak bij het schilderachtige Les Baux-de-Provence heeft Huttopia een natuurcamping midden in een pijnbomenbos (chalets en safaritenten, tot 17 oktober geopend). Een geweldige locatie voor bezoeken aan nu weer lekker rustige bezienswaardigheden als Arles en Saint-Rémy-de-Provence.

Huttopia Provence Fontvieille

DRÔME

Wil je en kun je in het najaar werken op afstand, dan is dit romantische herenhuis in Nyons – met zelfstandige appartementen en goede Wifi! – een interessante bestemming voor een ‘workation’. Na het werk loop je zo het mooie Nyons in (en de markt op!) en voor verdere uitstapjes ligt de mooie Drôme aan je voeten. In dezelfde streek vind je dit charmehotel in de buurt van Grignan, met goede faciliteiten voor fietsers, een petanquebaan, spa en zwembad voor il dolce far niente.

zuid-frankrijk appartementen B&B

ARDÈCHE

Vooral in het zuiden van de Ardèche heb je in oktober nog aardig wat wat zonnige dagen. Judith van Villardèche kent een paar hele leuke adresjes in de streek, waaronder een vroeger dorpje waarvan alle huizen zijn opgeknapt tot vakantiehuizen. Buiten het seizoen kun je in de meeste vakantiehuizen aankomen wanneer je wilt, als je maar minstens 3 nachten blijft, zoals in dit vakantiehuis vlak bij Aubenas.

Ardeche herfst

AUDE

Dit Franse departement aan de grens van Spanje vinden wij al een tijdje een grote aanrader. Veel mooie natuur, cultuur (Narbonne, Canal du Midi, Carcassonne, abdij van Fontefroide) en goede mogelijkheden voor wandelaars en fietsers: zie hier 10 activiteiten in de Aude. We kenen diverse leuke adressen in dit gebied. Zoals Domaine des Agnelles met B&B-kamers, gîtes en een loft gerund door een leuk Nederlands gezin (waarvan de oudste dochter een lokale rugby-heldin is!). Dit supermooie appartement ten zuiden van Carcassonne, met uitzicht op de Pyreneeën. Deze leuke slaapadressen in de wijngaarden. Of een van de vele vrijstaande vakantievilla’s in de Languedoc die deze Nederlandse familie beheert.

Languedoc-Aude-herfst

HÉRAULT

Josée bezocht onlangs weer de kust van de Hérault en genoot van plaatsen als Aigues-Mortes, Sète, Gruissan en andere attracties van de Languedoc-Camarguaise. In het achterland kun je tussen de nu langzaam al aan het verkleurende wijnranken logeren bij B&B La Souche, in het wijndorp Saint-Chinian. Sfeervol adres met Nederlandse eigenaren, die een oud Frans familiehuis een eigentijdse charme hebben gegeven. En in hun tables d’hôtes kun je genieten van de lokale wijn en verse herfstproducten.

Sète authentieke Franse vissersplaats in de Languedoc-Roussillon

B&B La Souche

ZUIDWESTEN (Lot & Garonne en Dordogne)

Ook het Zuidwesten heeft een uitgesproken charme in oktober. Nu de meeste vakantiegangers weer weg zijn, de eerste haardvuren geuren, maar de zwembaden ook nog steeds warm zijn en het warme oktoberlicht dat de campagne in vuur en vlam zet. Héérlijk wandelen en toeren!

Garten Maison Boutique Dordogne

Mooie vakantiehuizen te over in deze regio, onder meer bij Domaine de la Dolce (ideaal met peuters en baby’s/tot 10 oktober) Villa Lafage (foto boven), Au Bonheur de Bessou, dit grote vakantiehuis in een vroeger postrelais en LOFT Ô VILLAGE (vakantiehuis voor twee midden in een fotogeniek dorpje), en hier meer vakantiehuizen in de Lot-et-Garonne en Dordogne.

HOE ZIT HET MET COVID-19? De coronasituatie in Frankrijk is steeds beter onder controle, 85% van de Fransen is inmiddels gevaccineerd en het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen. Lees de laatste informatie in onze Corona-update

LEES OOK:
Indian summer in Bourgogne
10 redenen om Parijs dit najaar te bezoeken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.