frankrijk.nl

Paris Fashion Week bij TV5MONDE

Komende week is de Modeweek van Parijs en bij TV5MONDE zit je op de eerste rij! De tv-zender brengt steengoede documentaires, waaronder portretten van Coco Chanel en Pierre Cardin. En ken je hun leuke terugkerende programma’s over de Franse modewereld?

De duurste hotels en hipste restaurants stromen weer vol volgende week, als de internationale mode-jetset zich stort op de Paris Fashion Week (27 september tot 5 oktober 2021). De vele ambachten van de mode behoren tot de oudste metiers van Parijs en deze savoir-faire wordt nog altijd gekoesterd in Frankrijk. TV5MONDE gaat de diepte in met een speciale programmering parallel aan de modeweek.

Tijdens Paris Fashion Week 2021:

COCO CHANEL, EEN REBEL

woensdag 29 september om 21.00 uur (documentaire/Nederlands ondertiteld) herhaling op zaterdag 2 oktober om 14.00 uur 

De documentaire Chanel L’insoumise (2020) concentreert zich op het vrijgevochten en onafhankelijke karakter van modeontwerpster Coco Chanel. Hoe wist een vrouw van eenvoudige komaf zo’n spectaculaire moderevolutie teweeg te brengen?

TV5 Fashion Week Chanel

PIERRE CARDIN, DE MODEKONING

woensdag 29 september om 22.00 uur (documentaire/Nederlands ondertiteld)herhaling op zaterdag 2 oktober om 15.00 uur 

Vorig jaar december overleed modeontwerper Pierre Cardin op 98-jarige leeftijd. De documentaire Pierre Cardin, la fabrique du futur (2020) toont een fascinerend portret van deze creatieve zakenman die een heel imperium opbouwde op het gebied van mode, design en restaurants. Met commentaar van Jean-Paul Gaultier en Pierre Cardin zelf.

TV5 Parijs Fashion Week Pierre Cardin

MAISON HUREL, HOFLEVERANCIER

maandag 27 september om 12.30 uur (documentaire/Nederlands ondertiteld)

De grootste modeontwerpers doen sinds de 19e eeuw beroep op La Maison Hurel in Parijs, een familiebedrijf uit 1879 dat gespecialiseerd is in borduurwerk en luxe textiel. Geweldig om te zien hoe de familie archieven vol heeft met historische creaties en hoe het bedrijf vandaag met ouderwetse precisie geleid wordt door Martin Hurel.

TV5 Fashion Week Maison Hurel

Elk weekend:

TENDANCE XXI: Franse savoir-faire

elke zaterdag om 16.00 uur (lifestyle-programma/Nederlands ondertiteld) 

Een programma over de savoir-faire à la française, met binnenkijkjes bij couturiers, leerbewerkers, juwelenmakers en andere ambachten in dienst van de Franse mode en lifestyle. Inclusief bezoeken achter de schermen bij prestigieuze modeshows! Meer info

TV5 Parijs Fashion Week

#VERSION FRANÇAISE: hippe ontwerpers in Parijs

elke zondag om 16.00 uur (lifestyle-programma/Nederlands ondertiteld)

Mode, design en gastronomie komen samen in het programma van de elegante Parisienne Katherina Marx. Elke week gaat ze op bezoek in een monumentaal gebouw in Parijs en bezoekt ze een Franse ontwerper of  stilist. Erg leuk programma en goed voor je Frans! Meer info

TV5 versions francaise mode programma

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands. Hier meer over de Cannes-films op TV5MONDE en hier de algemene programmering: europe.tv5monde.com

TV5MONDE is te vinden op kanaal: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Meer informatie over de programma’s van TV5MONDE vind je hier!

LEES OOK:
7 Franse modemerken om te kennen
Geweldige reisdocumentaires op TV5MONDE
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met TV5MONDE. Beeld credits: TV5MONDE/Coco Chanel (©Bridgman Images), Lubin (©Esperanza Productions), Version Française (©Miss Luna Films), Tendance (©TV Only), Démo de Mode (©Astrolab).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *