frankrijk.nl

Filmpje: Cannes in alle facetten

Wie denkt aan Cannes, denkt al snel aan het beroemde filmfestival, de luxe hotels en de havens vol superjachten. Maar Cannes is veel meer dan een badplaats voor beroemdheden. Gastvlogger Christine laat zien dat de stad zichzelf opnieuw blijft uitvinden en ook duurzaamheid hoog in het vaandel heeft.

In de oude stad kun je heerlijk slenteren door de smalle straatjes en steegjes en een koffietje drinken op een intiem terras. Verse Provençaalse producten kopen op de markten van Forville of Gambetta. Rustig toekijken naar een potje petanque op Place de l’Etang vanaf een bankje onder de platanen. Onze gastblogster Christine van der Linden woont deels in Cannes. Zij kent de bijzondere plekjes waar locals hun ‘éclairs au chocolat’ halen, waar ze fitnessen in de open lucht en de parken waar ze hun hond uitlaten. Samen met reisfotograaf Hans Zeegers maakte zij deze sfeervolle videoreportage over Cannes in alle facetten.

En zeg nou zelf. Als je deze beelden ziet, dan wil je er toch heen?

Meer leuke Frankrijk-filmpjes van Christine en Hans vind je hier!

LEES OOK:
Waarom Nice zo’n leuke stad is voor een citytrip
Zien en doen in mooi Antibes

Film: Christine van der Linden (scenario & presentatie), Hans Zeegers (beeld)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *