frankrijk.nl

Mooie wandelingen bij Antibes

Myrthe ontdekte twee prachtige wandelingen bij Antibes-Juan-les-Pins. Direct langs zee over het kustpaadje en naar het hoogste punt van Cap d’Antibes. Onthouden voor een volgend bezoek!

Antibes bestaat uit 3 delen: Antibes-stad, Cap d’Antibes en Juan-les-Pins. Hoewel de meeste mensen denken dat Juan-les-Pins een aparte stad is, hoort het officieel bij Antibes. Dit maakt dat Antibes de tweede grootste stad van de Côte d’Azur is, na Nice.

Cap d’Antibes is het rijk begroeide schiereiland van Antibes waarop de duurste villa’s staan. Onder andere het wereldberoemde Hôtel du Cap-Eden-Roc vind je er, waar nog altijd beroemde acteurs verblijven. Juan-les-Pins staat sinds het eind van de 19e eeuw bekend om zijn fantastische nachtleven met kleurig verlichte bars en clubs.

Plage de la Garoupe Antibes cc Theo KPlage de la Garoupe

Omdat ik tot de laatste dag van mijn verblijf in Antibes alleen nog in het oude centrum was geweest, besloot ik die dag de rest van de stad te ontdekken. Lucy, de gids van het Office du Tourisme, had twee wandelingen aangeraden: eentje naar het Plateau de la Garoupe en eentje langs de kust van het puntje van Cap d’Antibes.

Ik combineerde de 2 wandelingen en maakte er een lange tocht van, van Antibes tot aan de boulevard in Juan-les-Pins. De 2 mooiste delen van mijn wandeltocht vind je hieronder.

Port de la Salis – Plateau de la Garoupe (1 km)

Dit is een steile klim naar het Plateau de la Garoupe, vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over Antibes en de regio. Het beginpunt is Port de la Salis, een schattige haven waar de wat kleinere boten liggen. Sla bij de haven rechtsaf het Chemin du Calvaire in, een pelgrimspad dat je door het beschermde Bois de la Garoupe naar het gelijknamige plateau leidt.

Chemin du Calvaire

Breng eenmaal boven vooral een bezoekje aan de Notre Dame de Bon Port. Dit kerkje hangt vol ex voto’s (uiting van dankbaarheid aan God) van schippers die gered zijn van zee. Er hangen ook plaquettes ter nagedachtenis aan verdwenen of omgekomen schippers. Indrukwekkend om te bekijken.

Plateau de la GaroupePlateau de la Garoupe, rechts: interieur Notre Dame de Bon Port

Sentier du Tire-poil (3,7 km)

Nadat je weer bent afgedaald van het Plateau de la Garoupe, kom je uit bij het Sentier du Littoral of Tire-poil. Startpunt van dit kustpad is Plage de la Garoupe, het strand waar Picasso en F. Scott Fitzgerald graag vertoefden. De uitzichten tijdens deze wandeling zijn werkelijk adembenemend: om de zoveel meter móét je gewoon stilstaan om foto’s te maken.

Sentier du Littoral bij AntibesSentier du littoral

Het pad voert je langs de ommuurde tuinen van de talloze villa’s die op de Cap liggen. Het eindpunt van de wandeling is La Baie des Milliardaires, een prachtige baai met diepblauw water en de mooiste boten. Van deze wandeling gaat het hart van een Côte d’Azur fan sneller kloppen!

Cap d’Antibes is het schiereiland van AntibesLa Baie des Milliardaires 

Myrthe maakte haar reis naar Antibes in samenwerking met Zoover, het platform dat voor velen een start is om nieuwe reisbestemmingen te vinden en vakantiebeoordelingen van lezers te checken. Onze ervaringen worden dan ook gebruikt voor reisinspiratie en de bestemmingspagina van Antibes.

Tekst en beeld: Myrthe Galle – in samenwerking met Zoover (behalve CC/Theo K – Plage de la Garoupe, CC/Josee Schouten – Baie des milliardaires en CC/Alessandro Baffa zonsondergang)

Onderschrift Myrthe Galle

LEES OOK:
GROETEN UIT… Antibes
7x zien & doen in Antibes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *