frankrijk.nl

Handig! Rokclip voor op de fiets

Lieve lezeres, herken je dit? Stap je op een mooie zomerse dag in je vrolijke jurk op je fiets en oeps, daar vliegt de rok omhoog… Gênant! Wij vonden de oplossing in Frankrijk. Zie hier de Poupoupidou, die overigens ook goed werkt tegen opwapperende regenponcho’s.

Poupoupidou rokclip

Poupoupidou, een knijper met een missie

Dat Nantes bruist van de creativiteit, merk je al tijdens een bezoek aan de West-Franse stad. Niet verwonderlijk dat deze plaats de bakermat is van deze grappige Franse uitvinding: de Poupoupidou. Een clip die voorkomt dat je jurk of rok omhoogvliegt. Niet alleen de naam zorgt voor een big smile, ook het principe is lachwekkend simpel. Een knijper, een stukje rubber en een magneet. Dat is alles. Hoe het werkt? Carole doet het even voor:

Ook voor de regenponcho

Helaas hebben wij in ons kikkerlandje ook te maken met weersomstandigheden die zich niet altijd van de zonnigste kant laten zien. Zeker op zo’n dag als vandaag waar de druilerigheid vanaf spat, letterlijk en figuurlijk. En – in het kader van omdenken – bedachten wij dat als de Poupoupidou een jurk op haar plek kan houden, dat ook zou moeten lukken met een poncho. Dan plaats je de magneet niet onder je zadel maar aan de stuurstang. Aldus uitgetest en het werkt prima!

Clip-voor-regenponcho

Je kunt het kleinood online bestellen op lepoupoupidou.fr maar veel handiger (en lekkerder) is om het te kopen in Haarlem, in de unieke crêperiewinkel van Carole, Ti Bisou. Prijs €13.

Tekst: Josee Schouten. Beeld: Carole Gölitz

LEES OOK:
Crêperie en Franse winkel in Haarlem: Ti Bisou
Dit zijn Franse uitvindingen, wist je dat?
Nostalgische affiches van vakantieplekken in Frankrijk

Reacties zijn gesloten.