frankrijk.nl

9 trendy terrassen in Parijs deze zomer

Elke zomer verschijnen er in Parijs tijdelijke terrassen op ongewone plekken. Dit jaar kun je in de warme maanden onder meer genieten van een drankje op het dak van een treinstation, op een drijvend terras in de Seine of op een feestboot vlak bij de Eiffeltoren.

Ground Control: XL-terras met moestuin bij Gare de Lyon

Op het grote terrein rond een vroegere treindepot wordt hip geborreld en gegeten. Je vindt er onder andere cocktails, vegaburgers, Indiase pannenkoeken, Chinese broodjes en Griekse wraps . Bij Ground Control zit je aan houten picknicktafels of in strandstoelen tussen de olijfbomen en een XL-foodtruck in een oude bus. En binnen, in de ruime ‘Halle à Manger’, zijn ook diverse eetstandjes. Meer info

Hippe terrassen Ground Control Paris


La Démesure sur Seine EST: drijvend terras 

Groot terras op een aangemeerde platbodem bij de rechteroever van de Seine. Het ligt vlak bij Gare du Lyon, recht tegenover het drijvende designhotel Paris OFF (dat ook leuke apéros heeft naast zijn kleine zwembad) en op maar 10 minuten lopen vanaf Paris Plages. Op de boot zijn er meer dan 100 couverts, aan wal staan ook lange aanschuiftafels. De in Parijs bekende jonge koks van dit zomerrestaurant bereiden geroosterde vis en vlees (o.a. côte de boeuf) op een mega-barbecue en er is een bar met luxe cocktails. Feestelijke en trendy plek met een pétanque-baan en lampjesslingers in de bomen. Meer info (69, port de la Rapée, 12e arron). Tot eind september.

la demesure sur seine terras Parijs

La Démesure sur Seine OUEST: dakterras op een boot

Van dezelfde club is er ook een terras op de linkeroever van de Seine, ter hoogte van Concorde. Met ene bar op het dak van een woonboot en een terras op de kade. Ook hier veel muziekoptredens, stand-up comedy en grote barbecues (dit jaar in Zweedse stijl). En dat alles onder het genot van een Ricard (le come-back!), hard seltzer of een Moscow Mule. Meer info (tegenover 23 Quai Anatole France, 7e arron). Open van 18.00 tot 2.00 uur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par La Démesure en Scène Ouest (@lademesuresurseineouest)


Le Perchoir Marais: aperitiefje op het leukste warenhuis van Parijs

Le Perchoir Marais is al jaren een geliefd en zeer trendy adres in de zomer, boven op het dak van het leuke warenhuis Le BHV/Marais. Een mooie inrichting, modieuze muziek en dito-Parijzenaren. Verwacht trendy tunes en fotogenieke cocktails en hapjes. Meer over dit terras en hoe je er binnenkomt, lees dit eerdere artikel.

Perchoir Marais


Rooftopbar op een treinstation: Le Perchoir de l’Est

De eigenaren van Le Perchoir/Marais (hierboven) runnen ook een dakterras boven op het Gare de l’Est, niet ver van de hippe wijk rond Canal Saint-Martin. De entree vind je via de hal Saint-Martin, eenmaal boven zie je mooie jonge Parijzenaars met cocktails tussen grote potten met (lavendel)bloemen en planten. Meer info

PLUS+ Hier niet ver vandaan: Café A, een mooi groot terras in een vroeger klooster, zie ook het artikel Top 10 terrassen in Parijs. 

Dakterrassen Parijs Perchoir gare de l'EstJosee’s dochter Merel (rechtsboven) bij Le Perchoir de l’Est


Le Poisson Lune: naast het mooie Palais de la Porte Dorée

Palais de la Porte Dorée ligt aan de oostkant van Parijs, bij het Bois de Vincennes. Dit art-deco ‘paleis’ werd gebouwd voor de koloniale expositie van 1931 en heeft behalve een indrukwekkende  façade tegenwoordig ook 2 kleine musea (w.o. een sympathiek aquarium, te gek met kinderen). Op het bordes is hier deze zomer een pop-up bar, Le Poisson Lune, met diverse eetstandjes, een foodtruck in een Engelse dubbeldekker en een dansvloer. Leuke plek voor de hele familie want er vinden regelmatig (wereld)muziekoptredens en DJ-sets (alleen vrouwelijke dj’s dit jaar!)  plaats. De grote dierentuin van Parijs is er bovendien schuin tegenover. (12e arron. metro Porte Dorée). Meer info

pop-up terassen Parijs La Porte Dorée


Mademoiselle Mouche: met uitzicht op de Eiffeltoren

Schuin tegenover de Eiffeltoren, vlak bij het opstappunt van de Bateaux Mouches (rondvaartboten), drijft voor de derde zomer een ‘rooftop jardin’ . Het eerste jaar heette deze terrasboot nog Monsieur Mouche, daarna werd het Mademoiselle. De versiering is daarom extra vrouwelijk, met veel bloemen en witte rotan hangstoelen. Het draait hier vooral om champagne (€15 per coupe), maar spannende cocktails en andere drankjes zijn er ook.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Mademoiselle Mouche (@mademoisellemoucheparis)


Au Top: nieuw terras en gastronomisch restaurant in de Marais

Midden in de Marais, in de Rue Vieille du Temple, is deze zomer een nieuw restaurant geopend op de 5e verdieping van een gebouw, met 360 graden uitzicht over Parijs. De ingang van het adres is ‘geheim’, dus je kunt bijna niet zien waar je moet zijn. Van dinsdag tot zaterdag kun je daar elegante en moderne oriëntaalse gerechten proeven en op zondag en maandag zijn er alleen tapas en cocktails. Meer info & reserveren (93 rue Vieille du Temple, 3e arron)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par au__top (@au__top)


Rooftop van het hippe Hotel National des Arts & Métiers

Dit trendy hotel tussen de uitgaanswijk République en de bruisende noordkant van de Marais won diverse architectuurprijzen en het is minstens zo bekend om het hippe dakterras, waar elegante Italiaanse hapjes geserveerd worden met een Aperol-Spritz (€15), Negroni of trendy cocktail du jour. Met daarbij een geweldig uitzicht op onder meer Montmartre en de Sacré-Coeur…  Meer info (243 rue Saint Martin, 4e arron., van 16.00 tot 0.00 uur).

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Romain Rossignol (@romross)

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par isabelle Pioc (@passagessecrets)

Verifieer de Facebookpagina’s of websites van deze terrassen voor details en openingstijden!

Toptip! Op deze site kun je zien of het terras van je keuze zon heeft op het moment van de dag dat je erheen wilt! jveuxdusoleil.fr

LEES OOK:
Top 10 terrassen in Parijs
De 10 leukste wijken van Parijs
Hippe nieuwe foodhallen in Parijs: La Felicità

Beeld: Ground Control CC/Facebook,  L’été à Saint-Germain/Ingmar Timmer, Perchoir-Marais CC/Perchoir Groupe, Perchoir-de l’Est CC/Là-Haut, La Démesure sur Seine CC/Facebook., La Villa Extraordinaire CC/Le Bonbon, le Jardin Suspend CC/FB

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het dan op je Pinterest!

Reacties zijn gesloten.