frankrijk.nl

Coronaregels tijdens de vakantie

Wat mag wel en niet in Frankrijk? Waar moet je een mondkapje dragen? Hoe werkt de coronapas? Een overzicht van corona-maatregelen waarmee je tijdens je vakantie te maken kunt krijgen.

Laatste update: 2/1/2022

Update 2/1 Kinderen vanaf 6 jaar moeten vanaf 3/1 een mondkapje dragen in het openbaar vervoer in Frankrijk. (NB Skiliften gelden als openbaar vervoer in Frankrijk, dus dit zal waarschijnlijk ook daar van toepassing zijn).

Hoe werkt de Franse coronapas?

De horeca, het openbaar vervoer (treinen, vliegtuigen), musea, monumenten, bioscopen, grote winkelcentra, warenhuizen en evenementen in Frankrijk mogen sinds deze zomer alleen bezocht worden op vertoon van een  Pass sanitaire ofwel een Franse coronapas (‘voor toegang’).

Deze regel is van toepassing op iedereen vanaf 12 jaar en blijft van toepassing tot zeker zomer 2022.

In cafés en restaurants wordt sinds augustus actief gecontroleerd op de coronapas. Voordat je aan tafel kunt gaan zitten vraagt de ober naar je pass sanitaire en scant je QR-code of bekijkt je papieren.

De coronapas is ook verplicht op campings en in vakantieparken als die een zwembad hebben of horeca of andere faciliteiten waar meer dan 50 mensen bijeenkomen. Op de camping hoeven gasten maar één keer hun ‘coronapas’ (zie onder) te laten zien, alleen bij aankomst op de camping. Daarna blijft de coronapas het gehele verblijf geldig, dus niet-gevaccineerden hoeven niet elke twee dagen een nieuwe test te doen.

De coronapas is niet nodig voor het huren van gîtes/vakantiehuizen, Airbnb’s of een verblijf in een chambres d’hôtes. Met uitzondering van de table d’hotes (=horeca) of gezamenlijke ontbijttafels, daarvoor moet de B&B-houder wél naar een coronapas vragen.

In hotels is de coronapas alleen noodzakelijk bij gebruik van de horeca, sportzaal of andere faciliteiten voor meer dan 50 personen. Ook hier: 1x tonen aan het begin van het verblijf is in principe genoeg.

coronapas Testen voor toegang op het terras

Hoe ziet de Franse coronapas eruit?

De Franse coronapas is geen fysiek pasje, maar het bewijs dat je voldoet aan de toegangsvereisten, te weten:

je bent volledig gevaccineerd (laatste prik Pfizer, Moderna, AstraZeneca minstens 7 dagen oud, Janssens minstens 28 dagen oud) of je hebt een bewijs van immuniteit (negatieve PCR-test van minstens 15 dagen en max. 6 maanden oud) of je kunt een negatieve test laten zien (PCR of antigeen, max. 24 uur oud).

Update 15/12 Voor deze binnenlandse coronapas hanteert Frankrijk nu strengere regels mbt de geldigheidsduur van het vaccinatiebewijs. Dit betekent dat 65-plussers waarvan de 2e dosis Pfizer, Moderna of AstraZeneca ouder dan 7 maanden is, vanaf 15 december niet meer zonder negatieve PCR-test Franse horeca, musea en skiliften in mogen. Hetzelfde geldt voor Janssen-gevaccineerden, waarvan de monodosis ouder is dan 2 maanden. Vanaf 15 januari geldt de regel ook voor 18-plussers met Pfizer, Moderna of AstraZeneca (=verloop coronapas 7 maanden na 2e dosis). Meer details in ons hoofdartikel Corona-update Frankrijk

Dit bewijs kun je bij voorkeur tonen in digitale vorm door de QR-code van je Europese digitale coronapaspoort  te laten zien (let op, in de CoronaCheck-app moet je wel het tabje ‘internationaal’ aanvinken, anders werkt het niet). Je kunt ook een printje maken van de QR-code (kan via website CoronaCheck).

Ook kun je gebruikmaken van de Franse nationale corona-app: TousAntiCovid: dat is waarschijnlijk handiger als je niet gevaccineerd bent en in Frankrijk testen moeten doen (elke 24 uur, zie onder Testen tijdens de vakantie). Je kunt Europese QR-codes ook ‘uploaden’ in deze Franse app (door ze te scannen).

Zijn mondkapjes verplicht in Frankrijk?

– Mondkapjes zijn in Frankrijk verplicht in alle publieke binnenruimtes en in het openbaar vervoer. Dit geldt dus ook in winkels, benzinestations of bij het betreden van een hotel-receptie.

– De mondkapjesplicht is op deze plekken van toepassing voor iedereen vanaf 11 jaar. Maar soms is aangegeven dat dit al vanaf 6 jaar geldt, zoals in Disneyland Parijs.

Update 2/1 In het openbaar vervoer moeten ook kinderen vanaf 5 jaar moeten vanaf 3/1 een mondkapje dragen.

Buiten zijn  mondkapjes op steeds meer (drukke) plekken verplicht, zoals in de binnenstad van Parijs en andere steden. Let op plaatselijke instructies.

mondmaskers in Frankrijk

Welke soort mondkapjes zijn toegestaan?

Als een ‘masque’ ergens verplicht is in Frankrijk dan mag dat in principe een niet-medisch masker zijn, dus ook (zelfgemaakte) maskers van textiel. Op sommige plekken zijn chirurgisch wegwerpmaskers (Type II) verplicht, maar dan is dat expliciet gemeld (o.a. in het vliegtuig, op school). Alle soorten mondmaskers zij makkelijk verkrijgbaar in Frankrijk: bij de apotheek, supermarkt, (mode)winkels en benzinestations.

Welke regels gelden in de Franse horeca?

Tot in elk geval zomer 2022 is een coronapas verplicht voor alle gasten vanaf 12 jaar (ook op het terras). Wie zich zonder ‘coronapas’ in een café of restaurant bevindt (omdat de eigenaar niet goed controleert), riskeert een boete van €135. In binnenruimtes geldt verder geen staande consumpties aan de bar, verplichte mondbedekking voor de bediening en ook gasten moeten weer een mondkapje op als ze zich verplaatsen in het café of restaurant.

Lees hier meer over de coronaregels in Parijs

Update 6/12 Discotheken in Frankrijk moeten de komende 4 weken sluiten vanwege de 5e golf.

Welke coronaregels in winkels en op markten?

Alle winkels en markten zijn weer open in Frankrijk. De bekendste coronamatregelen in winkels zijn op het moment: verplicht dragen mondkapje voor alle klanten vanaf 11 jaar, verplicht gebruik van pompje handgel bij de ingang, markeringen bij de kassa (1 meter afstand houden). In grote winkelcentra (>20.000 m2) en warenhuizen moet je bij binnenkomst een ‘groene’ coronapas kunnen laten zien.

Ook op markten en brocantes zijn mondkapjes nog verplicht.

monoprix coronaregels in Frankrijk

Coronaregels op campings, B&B’s, hotels, vakantiehuizen

Het dragen van een mondkapje is verplicht bij het betreden van de receptie in zowel hotel als op de camping.

Alle faciliteiten van hotels, B&B’s en campings mogen weer open zijn, ook binnenzwembaden en sportzalen. Wel is voor de horeca de coronapas van toepassing. Gasten hoeven echter maar één keer hun ‘coronapas’ (=vaccinatiebewijs of negatieve test van max. 72 uur oud) te laten zien, alleen bij aankomst. Daarna blijft de coronapas het gehele verblijf geldig, dus niet-gevaccineerden hoeven niet elke twee dagen een nieuwe test te doen.

Campings hebben speciale schoonmaakprotocollen en maximumaantallen voor gebruikers van zwembad of andere faciliteiten. Groepsactiviteiten en buitensport in groepsverband zijn sinds eind juni weer toegestaan, maar wel volgens specifieke regels.

Bij vakantiehuizen zijn er geen beperkingen voor de samenstelling van het gezelschap (mogen uit meerdere huishoudens komen).

campings aan een meer in Frankrijk -Aiguebelette

Zijn de musea, pretparken en toeristische attracties in Frankrijk open? 

Musea, bioscopen, theaters en andere culturele instellingen zijn weer open. Alle bezoekers vanaf 12 jaar moeten bij toegang wel een coronapas (=vaccinatiebewijs of negatieve test van max. 72 uur oud) kunnen laten zien. Hetzelfde geldt voor themaparken en attractieparken en het mondkapje is op die plekken soms al verplicht vanaf 6 jaar.

Voor alle wat grotere bezienswaardigheden en attracties in Frankrijk geldt nu dat vooraf reserveren verplicht of  sterk aan te raden is, vanwege de maximumcapaciteit. Handig: op deze site kun je voor de meeste musea vooral online je tickets boeken.

Welke regels gelden in de Franse skigebieden? Lees ons artikel: corona en wintersport in Frankrijk

Vervoer

Met de auto

Mondkapjes zijn niet verplicht in de auto in Frankrijk. Verder zijn er in Frankrijk ook geen regels over een maximumaantal passagiers of verbod op meerdere huishoudens in één privé-auto.

Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde winkel- en horeca-regels. Je moet er afstand houden met andere klanten en het dragen van een mondkapje is verplicht.

Ook zijn de stopplaatsen (aires de repos) langs de autoroutes zijn open. Je mag er picknicken en ook de wc’s zijn in principe open.

Zie ook dit overzicht met coronaregels bij autorijden in Frankrijk

Openbaar vervoer

In het openbaar vervoer in Frankrijk zijn mondkapjes verplicht voor reizigers vanaf 11 jaar. Voor de trein en metro geldt deze verplichting al in de stationshal. Vanaf 9 augustus moet je een coronapas kunnen laten zien voor langere reizen in Frankrijk, per trein, langeafstandsbus of vliegtuig. Dit geldt niet voor metro’s, trams en stadsbussen.

Let op, mondkapjes zijn ook verplicht in de taxi.

Veel Franse steden stimuleren het gebruik van fietsen. In diverse steden zijn er in recordtijd kilometers extra fietspaden bijgekomen, met name in Parijs. Daar is de drukke Rue de Rivoli nu zelfs helemaal afgesloten voor auto’s: één grote fietsbaan. In Parijs zijn mondkapjes nu verplicht op straat, maar dit geldt niet voor fietsers.

handgel op straat

Welke documenten of tests heb ik nodig om naar Frankrijk te reizen?

Alle informatie over het Nederlandse reisadvies voor Frankrijk en de benodigde reisdocumenten staat in dit artikel: Corona-update, de laatste informatie

Wil je een PCR- of antigeen test doen in Frankrijk?

Testen kosten €44 (PCR) en ca. €25 (antigeen). Je kunt ze doen bij veel apotheken (antigeen) of zonder afspraak bij de publieke testcentra (PCR) die in de wat grotere steden te vinden zijn. De uitslag ontvang je binnen 24-48 uur per sms en e-mail met een code. Let bij het opgeven van je naam en je mailadres/tel.nummer wel goed op of de Franse baliemedewerk(st)er je goed verstaan heeft (dubbelcheck spelling!). Met de code die je ontvangt kun je een pdf met de uitslag (op naam en met QR-code) downloaden. Hier is een (niet volledige) kaart van Frankrijk met adressen waar je PCR-tests kunt doen, maar let op, niet alle van deze adressen hebben bovengenoemde prijzen, informeer vooraf (en vink aan ‘Tout public‘).

Wat gebeurt er als je tijdens de vakantie in Frankrijk corona krijgt?

Update 2/1 Bij eerste ziekteverschijnselen of een positieve coronatest worden niet-gevaccineerden in Frankrijk gevraagd 7 dagen in zelfisolatie te gaan, voor gevaccineerden is dit 5 dagen (zie tabel onder). Dit betekent dat je moet binnenblijven en je zoveel mogelijk moet afzonderen van andere familieleden en huisgenoten. Deze quarantaine wordt niet gecontroleerd in Frankrijk en mag in principe plaatsvinden in een (zelfstandig) vakantiehuis. Veel campings vragen van hun gasten om ziekte meteen te melden bij de receptie.

Nieuwe thuisisolatieregels in FR

Je kunt bij aankomst in Frankrijk de nationale corona-app: TousAntiCovid downloaden. Ook buitenlanders kunnen deze app gebruiken op Frans grondgebied: hij scant of je in de buurt bent geweest van iemand die corona heeft en je kunt je QR-code ofwel coronapas er in aanmaken. Ook handig: de app toont de laatste officiële coronacijfers uit Frankrijk

Dit artikel maken wij op eigen initiatief en zonder inmenging of ondersteuning van instanties. Als je onze inzet en artikelen waardeert en graag wilt dat we zo doorgaan, dan kun je een donatie doen. Voor de prijs van een kop koffie (of twee!) help je ons deze verslaggeving voortzetten! Merci d’avance!

Automatisch op de hoogte blijven van al onze artikelen over Frankrijk? Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

LEES OOK:
UPDATE: corona-situatie in Frankrijk
Coronaregels in Parijs
Corona woordenlijst: handige woorden om te kennen

Tekst: copyright frankrijk.nl/2021 Beeld: meer/SUP-boards: Campings bij grote meren in Frankrijk (Huttopia), Thijs Heslenfeld (bar, winkel binnen), Unsplash, NickyB

39 reacties op “Coronaregels tijdens de vakantie”

 1. Leon van der Zanden schreef:

  In de RIVM app staat niets vermeld over de tijdsduur die ligt tussen het moment van herstel in combinatie met 1 vaccinatie. Op uw site staat dat nog dat het max 6 maanden mag zijn voor Frankrijk… Wie heeft er nu gelijk?

  • Josee schreef:

   Beste Leon, vlgs ons haal je 2 dingen door elkaar. Of je toont een immuniteitsbewijs (dus reeds corona gehad) die niet ouder mag zijn dan 6 maanden of je bent hersteld van COVID en je hebt minstens 7 dagen geleden je (enige) vaccinatie gehad waardoor je als volledig gevaccineerd wordt gezien.

 2. Erwin schreef:

  Beste, ik ga voor 2 weken (vanaf 3 september) naar een gites in Bretagne met één nacht verblijf in B&B en de tweede week in een andere gites met aansluiting van één nacht in een B&B voor terugkomst.
  We doen een negatieve PCR test om het land binnen te gaan en hebben dus een correcte Corona/sanitaire -pas. Moeten we tijdens ons verblijf in de gites en B&B’s nieuwe testen ondergaan om daar te verblijven en bv op restaurant te gaan, Franse eilanden te bezoeken met een ferry, enz. Of geld de eerste voorwaarde tijdens ons verblijf van 2 weken die vermeld staat op onze sanitaire pas van het binnenkomen te Frankrijk?

  • Nicky schreef:

   Voor horeca en diverse andere plekken heb je een negatieve PCR of antigeentest nodig van max 72 uur oud. Dus die zul je tijdens de vakantie moeten vernieuwen. Er geldt een uitzondering op campings, om gebruik te maken van de faciliteiten aldaar is tonen van de coronapas alleen nodig bij aankomst en dat geldt dan voor het hele evrblijf.

 3. Miekel schreef:

  Brocantes, braderies et vide-greniers ne sont pas soumis au pass sanitaire sauf si l’organisation retenue permet un contrôle d’accès et sous réserve de l’appréciation au cas par cas, au regard de l’évolution de la situation sanitaire, précise l’article 47-1 du décret n° 2021-699 du 1er juin 2021.

  Wel voor alle zekerheid een mondmasker meenemen.

 4. Harold schreef:

  Moet ik een corona
  test doen voor de vide greniers( rommelmarkten) of kan ik daar gewoon naartoe zonder test

 5. Gerrie Klein Willink schreef:

  Wij gaan naar onze zoon in Avignon, moeten we dan in quarantaine als we thuis zijn?

 6. Cauwels Hans schreef:

  Moeten we een document coroca prove mee hebben als we naar Frankrijk gaan of is dat alleen als we terugkeren

 7. Agnes schreef:

  Dank jullie wel voor de info.. ik vraag me nog een ding af, Het zwemmen in rivieren als de Dordogne en de Lot,

  mag dat? kan dat?

  • Nicky schreef:

   Er zijn geen strengere regels voor zwemmen in rivieren, dus waar dat mag kun je gewoon te water in de Dordogne en de Lot

 8. Zita schreef:

  Hallo, we huren samen met schoonzoon, dochter en hun 2 kinderen van 8 j en 3 j een huisje, we rijden wel met 2 auto’s ter plaats naar de vakantie een vakantiewoning.
  Maar de vraag is, we wonen samen in dit huis, mag voorbeeld mijn echtgenoot en schoonzoon, samen in de auto zitten in de auto voorbeeld om boodschappen te doen,
  Want we vinden dat eigenlijk niet terug.
  Ze zijn in Belgïe ook onze bubbel.
  en mag 1 van de kleinkinderen met ons meerijden in de aut?

 9. Souad schreef:

  Hallo,

  Weet iemand of je als gezin boodschappen mag doen in een supermarkt. Of geldt alleen naar binnen?

  • Nicky schreef:

   Ja hoor, dat mag gewoon in de meeste grote supermarkten. Kleine buurtsupers zijn soms strenger, logisch: minder plek.

 10. Bert schreef:

  Hallo. is al bekend welke versoepeling in werking zijn getreden sinds vandaag? Ik zoek me een ongeluk hiernaar, maar kan het nergens vinden

  • Nicky schreef:

   Beste Bert, er is (nog) geen verdere versoepeling aangekondigd door de Franse overheid, we houden het in de gaten. Wel zijn sinds 22 juni ook de bioscopen en casino’s weer open.

 11. Brian schreef:

  Ik lees toch echt heel wat anders op de ANWB site omtrent regels in de auto.

  ” Als u met (max 1) iemand uit een ander huishouden samen rijdt, mag niemand naast de bestuurder zitten. Er is slechts één passagier toegestaan ​​en hij moet achterin zitten, bij voorkeur op de stoel tegenover de bestuurder.
  Het dragen van een masker is verplicht voor passagiers vanaf 11 jaar en voor de bestuurder. De bestuurder kan echter worden vrijgesteld als hij een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers heeft aangebracht.

  Dit geldt niet voor leden van 1 huishouden”

  • Nicky schreef:

   Hai Brian, ANWB heeft deze info gewijzigd sinds gister zie ik. Wij zijn het echter niet eens met de ANWB wat betreft deze informatie. Hieronder de brontekst in het Frans waar de ANWB zich op baseert en volgens ons gaat die in zijn geheel over COVOITURAGE wat in Frankrijk betekent dat je met ‘onbekenden’ reist. Ofwel mensen van je werk (carpoolen) ofwel wegens een lifttransacties zoals BlaBalCar.
   Nogmaals, wij hebben op de overheidssites geen enkele regels gevonden die slaan op PRIVE-vervoer per auto.

   Verder zou ik nog graag aanvullen dat ik in Frankrijk woon en dat dat hele mondkapjes-verhaal in de auto hier absoluut niet speelt.
   Er is geen enkel persartikel te vinden over controles of boetes. Geen enkele Fransman in mijn omgeving weet van een regel en ze kijken me zelfs raar aan als ik erover begin. Over een verbod voor meerdere huishoudens (foyers) in één auto wordt al helemaal niet gesproken… Dus ons inziens is dit geen probleem voor vakantiegangers en er wordt niet actief op gecontroleerd. Maar zoals we schrijven: als je twijfelt, neem mondkapjes mee in de auto en kijk rond wat je op de autoroute ziet…

   Puis-je faire du covoiturage ?
   Oui, le covoiturage est autorisé. Cependant, sa mise en œuvre doit être adaptée au contexte de lutte contre l’épidémie de coronavirus et passe par le respect de plusieurs obligations sanitaires :

   le port d’un masque couvrant le nez et la bouche pour le conducteur et les passagers à partir de 11 ans ;
   aucun passager n’est autorisé à s’asseoir à côté du conducteur ;
   un seul passager est admis dans le véhicule, sauf pour les passagers habitant dans le même domicile, ou les personnes handicapées accompagnées.
   Le conducteur peut refuser l’accès à son véhicule à un passager ne portant pas de masque
   Il est également recommandé que les véhicules soient aérés régulièrement et désinfectés avant chaque trajet.

   En quittant le véhicule, vous devez emporter tous vos déchets.

   Dieze tekst hierboven is het enige bekende stukje tekst over personenauto’s op de site met coronaregels van de Franse overheid en dit is de Franse definitie van covoiturage: https://fr.wikipedia.org/wiki/Covoiturage

 12. Florence schreef:

  Zijn de markten in Frankrijk ook open en wat zijn de richtlijnen voor een bezoen aan de markt? Kun je nog contant betalen in Frankrijk?

  • Nicky schreef:

   Hai Florence, zie de alinea over de markten in dit artikel… Ze zijn gewoon open, op sommige zijn mondkapjes verplicht, anderen niet. Op de meeste plekken kun je gewoon cash betalen

 13. Myriam schreef:

  Er staat letterlijk in de Franse tekst dat er maar 1 passagier mee mag en dat die niet naast de chauffeur mag zitten, uitgezonderd mensen uit hetzelfde huishouden. Dit staat in de link waar je zelf naar verwijst.

 14. Jan schreef:

  Hi,
  Dank voor alle info, heel fijn! Toch nog paar vragen: wat gebeurd er als je klachten krijgt (op de camping)? moet je je dan verplicht laten testen?
  En wat als je (of je kind) Corona hebt? moet je dan verplicht in quarantaine?
  Ik zou dan het liefst in de auto springen en als een speer naar huis, ik zit er niet op te wachten om met een ziek gezinslid vast te zitten in Frankrijk, maar ik kan hier nog geen info over vinden helaas. Alvast dank!

 15. Eva schreef:

  Wij zouden graag kamperen van 23/06 tot 27/06. We weten dat we op voorhand moeten reserveren, maar hoe zit het met het sanitair? Is dit open of verschilt dit per camping?

  • Nicky schreef:

   Hai Eva, dat er hygiënische regels zijn voor de sanitaire blokken is zeker, maar welke precies verschilt per camping. verplicht gebruik van handgel voordat je de kranen of doucheruimtes gebruikt bijvoorbeeld. Of 1 op de 2 douches gesloten..
   Zodra we meer retouren hebben zullen we de meestvoorkomende maatregelen noemen in ons artikel!

 16. christine apers schreef:

  Mogen we met 14 personen (uit 5 verschillende gezinnen) naar een vakantiehuis in Frankrijk van 4-18 juli, onder voorwaarde dat de grenzen open gaan?

  • Josee schreef:

   Hi Christine, voorzover wij weten zijn er geen limieten vwb verblijf in een privé huis/gebouw, voor openbare gelegenheden en restaurants geldt nu nog een max. van 10 personen per gezelschap.

 17. Luc Embrechts schreef:

  Beste,

  Wij hebben voor de covid-19 voor eind augustus 2020 een minibuisje gehuurd voor een fietsvakantie in Frankrijk
  In het busje is er plaats voor 6 personen die wij ook effectief gaan gebruiken
  Kan die vakantie volgens jullie nog door gaan of is de kans zeer klein
  Mvg.
  Luc

  • Josee schreef:

   Waarschijnlijk weten we volgende week meer over de ingangsdatum positief reisadvies dus dat is ver voor augustus. Dus vanuit dat perspectief; ja reizen kan dan. Enige onzekerheid is de gezondheidssituatie over 2 maanden.

 18. Bert schreef:

  Hallo, Weet iemand wat de regels zijn in Frankrijk zijn met betrekking tot de kinderen en afstand houden?
  Moeten alle kinderen van alle leeftijden ook 1 meter afstand houden?
  Of zal dat vanaf 21 juni ook niet meer zijn?
  Wij gaan op 27 juli op vakantie namelijk, en het zou superfijn zijn als de kindjes lekker met andere kindjes op de camping kunnen spelen

  • Nicky schreef:

   Op de scholen in Frankrijk moeten kinderen zich ook aan de ‘gestes barrières’ houden, dwz 1 meter afstand houden, vaak hun handen wassen en in hun elleboog niezen of hoesten. We verwachten dat campings die richtlijnen zullen noemen bij de receptie, maar daar verder niet streng op toe zullen zien. Op school blijken die instructies voor jonge kinderen ook niet echt werkbaar. Ja, na 22 juni wordt een verder versoepeling verwacht.

 19. Margot schreef:

  Ik las even jullie blog ivm het reizen naar Frankrijk. Ik vernam dat de grenzen in principe opengaan op 15/06, maar ik lees hier en daar dat het maar beslist zal worden op 15/06. Heb je enig idee of we op 20/06 al dan niet kunnen reizen naar Frankrijk?

  • Nicky schreef:

   Lees onze aanvulling van vandaag bovenaan het artikel!

   Over jullie reisdatum 20 juni: de kans is volgens ons groot dat het dan kan, maar niets is nog zeker, helaas. We houden het hier bij..

 20. Marcel schreef:

  Kunnen we op Maandag 00:01 de Franse grens over,of is er een kans dat er op zondag al richting bestemming gereden kan worden.

 21. lisa schreef:

  hallo, mijn vraag is of mensen uit verschillende huishoudens in 1 auto mogen van nederland naar frankrijk, ik lees daar nergens wat over…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *