frankrijk.nl

6 vakantietips voor het naseizoen in Frankrijk

Deze groene glamping-campings liggen op Franse bestemmingen die nog heerlijk zijn in oktober! Lekker dichtbij: naar Normandië, Bretagne, de Elzas of de Bourgogne. Of wat zuidelijker en ook zonniger, in de Ardèche en de Provence.

2x LEKKER DICHTBIJ

1. Normandië: uitwaaien langs de krijtkust

Lange wandelingen maken langs de krijtrotsen, schelpen zoeken op de kiezelstranden en genieten van zonsondergangen in de zee: Normandië is zalig in het voorjaar. In de buurt van Etretat en badplaats Fécamp kun je verblijven op Camping Huttopia Les Falaises, een onlangs gerenoveerde camping boven op de krijtrotsen. Geweldig zeezicht dus! ’s Ochtends haal je verse croissantjes en stokbrood bij de receptie en daarna kun je een duik nemen in het verwarmde zwembad of een buitenlesje yoga volgen. Een leuk uitstapje in de buurt is behalve Etretat en Fécamp ook het mooie Veules-les-Roses, een dorpje uit een prentenboek! Tot 7 november

Reistijd vanaf Breda: 4,5 uur rijden

Huttopia camping Normandie krijrotsen

krijtkliffen kiezelstrand Normandie

2. Elzas: vakantie tussen bos en wijngaarden

Een natuurvakantie in de groene Elzas, tussen wijngaarden en wijndorpen. Behalve de mooie wijnroute en de panoramische Route des Crêtes kun je in deze streek het indrukwekkende kasteel Haut Koenigsbourg of het adelaarspark bij Kintzheim bezoeken, beide gegarandeerde hits bij de kinderen! Een erg leuk slaapadres vlak naast de Elzasser wijnroute is Camping Huttopia Wattwiller. In een bos bij het dorpje Wattwiller kun je overnachten in Canadese tenten, chalets en zelfs in tenthuisjes op palen tussen de bomen. Te gek! Ook in het najaar kun je hier nog lekker plonzen in het verwarmde en overdekte zwembad of een balletje slaan op de tennisbaan. En ook top: op de camping zelf zijn mountainbikes en fietsen te huur voor tochtjes in de omgeving. Tot 7 november

Reistijd vanaf Maastricht: 6 uur rijden

glamping in de natuur bos Huttopia camping Elzas


2x MIDDEN IN DE NATUUR

3. Bretagne: in het achterland van Mont Saint-Michel en Saint-Malo

Ga kamperen in het noorden van Bretagne, in het achterland van de Baai van de Mont Saint-Michel! Je kunt er mooi fietsen door het platteland en langs de kust, die hier bekend staat om de prés salés (‘zoute’ weilanden), de oesterbanken en bouchot-mosselen. Ook kun je met de auto naar mooie plaatsen als Saint-Malo (groot aquarium), Dol-de-Bretagne en Dinan. Camping Huttopia Baie Mont Saint-Michel ligt heel centraal voor al deze plekken, op een groen kampeerterrein rond een meertje. Een rustgevende vakantieplek met leuke glamping-accommodaties (met eigen badkamers), een tweetalig animatieprogramma voor kinderen, een overdekt zwembad en een afhaalcafé met lekkere houtoven-pizza’s. Ook op deze camping zijn fietsen te huur voor het hele gezin (30 min. naar Mont Saint-Michel!).

Reistijd vanaf Breda: 6,5 uur rijden 

camping in Bretagne Mont Saint-Michel Huttopia platteland

4. Bourgogne: op het platteland bij Beaune

Even volop de tijd voor elkaar nemen te midden van de wijngaarden en heuvels van de Bourgogne! Mooie kastelen bezoeken, rondslenteren in mooie dorpjes zoals Flavigny-sur-Ozerain en Châteauneuf, de natuur van de Morvan ontdekken… Een fijne uitvalsbasis is Camping Huttopia Fouché, met ruime staanplaatsen aan een recreatiemeer niet ver van de stad Beaune. Je vindt hier mooie huurtenten (Trappeurs), chalets en ook houten pipowagens (Roulottes). Het meertje, Etang de Fouché, is erg leuk voor wandelingen of fietstochten. Ook heeft deze camping een lekker verwarmd zwembad. Open t/m 17 september

Reistijd vanaf Breda: 6 uur rijden

Camping in Bourgogne platteland bij Beaune Dijon Huttopia


2x IN HET ZONNIGE ZUIDEN

5. Provence: de natuur en dorpen van Les Alpilles

Wandelen in de beschermde natuur van de Alpilles, paardrijden in de Camargue, prachtige dorpen bezoeken… je kunt zoveel zien en doen in de omgeving van Les Baux-de-Provence en Saint-Rémy! Camping Huttopia Fontvieille is hier een fijne natuurcamping midden in een pijnbomenbos bij het dorp Fontvieille. Met een verwarmd zwembad met kleuterbad, leuke houten speelplekken en een jeu-de-boules-baan. Je mag hier je eigen tent opslaan, maar je kunt ook kiezen voor diverse soorten kant-en-klaar-tenten (Toile&Bois) of houten chalets. Open tot 17 oktober.

Reistijd vanaf Breda: 10 uur rijden 

Huttopia Provence Fontvieille

Fontvieille Provence Baux-les-Provence-

6. Ardèche: vakantie in de Gorges de l’Ardèche

Ook de Ardèche kan nog heel mooi zijn in het najaar. Heerlijk rustig. De natuur kleurt langzaam bruin. En je je hebt precies de juiste temperaturen om extra veel te ondernemen! Zoals wandelen en fietsen. Of mooie dorpen en beroemde grotten bezoeken in de omgeving. Camping Huttopia Le Moulin ligt letterlijk aan de rivier, op een terrein van 7 hectare met ruime en vlakke staanplaatsen en superleuke huuraccommodaties (tenten, chalet, mobil-homes, pipowagens).

Reistijd vanaf Breda: 9,5 uur rijden 

camping in de Ardeche naast de rivier Huttopia

COVID-19 maatregelen & flexibel boeken

– Deze Huttopia-campings hebben een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: ©Huttopia. Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Huttopia.

meivakantie in Zuid-Frankrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *