frankrijk.nl

10 boodschappen om mee te nemen uit Frankrijk (volgens een Fransman!)

Egbert groeide op in de Elzas en woont nu diverse jaren in Nederland. Telkens als hij teruggaat naar Frankrijk gooit hij zijn kofferbak vol met déze spulletjes uit de Franse supermarkt.

Toen wij als kinderen naar Nederland kwamen voor een bezoek aan oma gingen we altijd langs de Albert Heijn om een lading hagelslag, vlokken, Bros-chocolade en rookworsten te scoren. Terug in Frankrijk werden die vervolgens streng gerantsoeneerd. Nu ik al lange tijd in Maastricht woon met mijn gezin is het andersom: op de terugweg van Frankrijk naar Nederland stoppen wij altijd bij de hypermarché (Albert Heijn XXXXL!) langs de snelweg om een en ander in te slaan. Dan is het altijd passen en meten om te zorgen dat alles in de auto past…! 

Grenadine van Teisseire

Er gaan altijd een paar flessen grenadine en ook ouderwetse Franse limonade (prik met citroensmaak) mee terug om samen Diabolo’s van te maken. Vinden mijn jongens heerlijk!

boodschappen Franse supermarkt diabolo

Persillade van Ducros

Een mengsel van peterselie, sjalot, knoflook – ideaal om de sladressing of een saus net wat extra’s te geven.

boodschappen Franse supermarkt Ducros

Mixa Bébé shampoo

Nostalgie uit mijn kinderjaren: dit is voor Fransen wat Zwitsal is voor Nederlanders. Heerlijk zachte shampoo, ook voor volwassenen.

boodschappen Franse supermarkt Mixa

Lees ook: 15x meenemen uit de Franse supermarkt (onze selectie!)

Mayonnaise Lesieur legère

Lekkere Franse mayonaise in lightversie, herkenbaar aan de blauwe dop. Om zonder schuldgevoel toe te geven aan mijn guilty pleasure! Als je daar geen last van hebt: de gewone met de groene dop is nog lekkerder.

Koekjes van Bonne Maman en LU

Ook gaan er altijd een paar pakken Franse koekjes mee, zoals de tartelettes van Bonne Maman en de Granola’s van LU.

boodschappen Franse supermarkt Bonne Maman

Douchegel van Le Petit Marseillais

Er bestaat tegenwoordig een enorm assortiment van allerlei geuren. Ook de navullingen met handzeep van dit merk zijn fijn, voor onze zeepdispenser.

Saucisson

We kopen ook altijd een paar grote gedroogde worsten op de terugreis: toch wat voller van smaak dan de cervelaat in Nederland.

boodschappen Franse supermarkt worst

Mr. Freeze knijp-ijsjes

Nog meer jeugdsentiment. Bij de hypermarché kun je grote pakken kopen met veel verschillende smaken van deze knijpijsjes die je thuis in de vriezer stopt.

boodschappen Franse supermarkt Mr Freeze

Yoghurt (101 soorten!)

Ik moet altijd even rondkijken bij het yoghurtschap: er is zo ongelofelijk veel keuze in Frankrijk. Als we een koeling hebben gaan er een altijd een paar pakken mee!

boodschappen Franse supermarkt yoghurt

Verse brioche

Als wij niet te lang hoeven te reizen neem ik een brioche mee die ik bij aankomst meteen invries. Op zondagochtend haal ik dit zoete brood uit de diepvries en bak het kort op in de oven. Smaakt heerlijk, alsof het zo van de bakker komt, met veel roomboter en confiture de framboises.. un régal!

boodschappen Franse supermarkt brioche

Meer artikelen uit de Franse supermarkt zien? Dit zijn onze 15 favorieten!

LEES OOK:
Top 7 beautyproducten in de Franse apotheek
Echte Marseillezeep? Zo kun je nep herkennen!
Vakantienostalgie: 7 bekende Franse snoepjes

Tekst & beeld: Egbert Ausems (behalve brioche CC/Larique).

Egbert Ausems GastbloggerBOVENSTAAND BOODSCHAPPENLIJSTJE EN ANDERE ARTIKELEN VAN FRANKRIJK.NL SNEL TERUGVINDEN TIJDENS DE VAKANTIE?

Maak een gratis account aan Mijn favorieten en vind al je favoriete adressen en onderwerpen bij elkaar – heel handig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *