frankrijk.nl

Vakantiekookboek Mijn Frankrijk van Onno Kleyn

Reis met culinair journalist Onno Kleyn door Frankrijk in zijn heerlijke nieuwe verhalen- en receptenboek. Met mooie avonturen en tips voor lokale producten om lekker mee te koken tijdens je vakantie. 

Wij kookten al vaker tijdens de vakantie met Onno Kleyn’s fijne, to-the-point Vakantiekookboek Frankrijk. Vol makkelijke en superlekkere recepten, zoals een snelle coq au vin of artichaut vinaigrette en omelet met lokale producten. In zijn nieuwste dikkere boek Mijn Frankrijk. Verhalen en Recepten neemt Onno Kleyn meer de tijd voor mooie anekdotes, interessante informatie over de historie van gerechten en Franse kooktechnieken.

Onno Kleyn

120 vakantierecepten

Kleyn, die culinair columnist is bij de Volkskrant, weet zo heerlijk veel over eten en wijn! Die kennis vermengt hij in dit boek met avonturen in Frankrijk. Je reist met hem door Normandië, de Provence, de Elzas en andere delen van Frankrijk. Je leest verhalen over het leven in een Bourgondisch dorpje, de geschiedenis van het kaasplateau en over het eten van een taaie biefstuk in het Quartier Latin in Parijs.

En het is flink smullen van de beschrijvingen van bijna 120 recepten die Kleyn kookte op een campinggasje of in de keuken van zijn Franse huis. Zoals slakken met hazelnoten, crème caramel, sintjakobsschelpen met gember, entrecôte met roquefortsaus, soupe pistou, mosselen met pastis en nog veel meer lekkers. Je hoort het: een boek dat je echt mee wilt hebben op vakantie!

 Mijn Frankrijk (2021), Onno Kleyn, Nijgh & Ditmar, 336 pagina’s, €29,99. O.a. op Bol.com

Onno Kleyn boek

LEES OOK:
MAIS OUI!, nieuw boek met hilarische verhalen uit Frankrijk

5 reacties op “Vakantiekookboek Mijn Frankrijk van Onno Kleyn”

 1. hetty verel-kunnen schreef:

  haan

 2. Jenny Swanenberg - van Hintum schreef:

  KIP

 3. Marja van Haren schreef:

  Van oorsprong is het een `uitgekraaide’ haan van de boerderij.
  Tegenwoordig maken ze het met kip daar dat sneller klaar is maar met een Haan is het lekkerder!!!

 4. Jef Peters schreef:

  Een ECHT Frans haantje, gevoed met natuurlijke
  producten, mmmm heerlijk!
  Zoals Fransen -maar ook Frankrijk liefhebbers-
  het graag en met volle smaak eten.
  Natuurlijk hoort er een goed glas voortreffelijke rode wijn bij, bon appétit, santé.
  CHAPEAU!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *