frankrijk.nl

Kamperen in de Haute Savoie, Franse Alpen

Hebben de bergen op jou ook altijd zo’n speciale aantrekkingskracht? Kun jij – net zoals wij –  intens genieten van de adembenemend mooie vergezichten en het inademenen van die frisse, schone berglucht? De Franse Alpen zijn minder ver dan je denkt en je kunt er fantastisch kamperen!

Verschillende regio’s Alpen

De Franse Alpen zijn heel gevarieerd en het is dan ook niet echt één gebied. Het is onderverdeeld in de regio’s Isère, Savoie, Haute Savoie, Alpes du Sud en Alpes Maritimes. Elk gebied heeft zo haar eigen kenmerken. Zo kun je in de Alpes Maritimes meestal wel uitgaan van lekker weer (gemiddeld 300 zonnedagen per jaar!) maar dan moet je wel een stuk verder rijden want dit is het meest zuidelijk gelegen bergmassief. Blijf je liever wat dichter bij huis, kies dan voor een meer noordelijke regio, zoals het prachtige departement Haute Savoie.

Haute Savoie

De Haute Savoie

Een camping in Frankrijk in de Haute Savoie betekent genieten van het buitenleven, de natuur en van de cultuur en historie. Het departement ligt ten zuiden van de meest westelijke uitloper van Zwitserland, waar ook Genève ligt. In de Haute Savoie word je betoverd door de prachtige, groene omgeving die heuvelachtig tot bergachtig is. De Mont Blanc ligt ook in het departement. Behalve het meer van Genève, dat deels in Frankrijk ligt en hier Lac Léman wordt genoemd, zijn er nóg een paar prachtige meren in dit gebied. Het bekendst is het prachtige blauwe meer van Annecy, omringd door bergen. Iets verder ligt het prachtige meer van Bourget en de verborgen parel: het meer van Aiguebelette. Dit laatste meer is niet zo groot en ligt verborgen achter een kleine bergenreeks ten westen van Chambéry.

Meer van Aiguebelette Het meer van Aiguebelette

Activiteiten: genoeg te doen!

Of het nu gaat om het aanbod van campings of activiteiten, in beide gevallen is er enorm veel keuze in de Haute Savoie. Zo kun je er (berg)wandelen, fietsen en mountainbiken, klimmen en via ferrata doen, paragliden of parapente, waterfietsen, waterskiën, zeilen, windsurfen en kanoën, of je gaat lekker ontspannen in één van de thermale baden in het gebied. Zeker niet overslaan: een bezoek aan een van de vele prachtige steden en dorpen, zoals het lieflijke Mégève waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Mont Blanc, of Chamonix met de indrukwekkende gletsjer die in de vallei ligt,  of de oude stad van Annecy, met een wirwar aan straatjes. Historische bezienswaardigheden zijn er ook, zoals het Château de Ripaille, het Château de Montrottier, en het Château d’Annecy. En wat dacht je van eens iets heel anders: een vrolijk bezoek aan een geiten(kaas)boerderij? Of wijnproeven bij een van de wijngaarden rondom Chambèry? Kortom, kamperen in Frankrijk in de Haute Savoie is één groot avontuur!

Annecy De oude stad van Annecy

Beeld: Pixabay CC

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *