frankrijk.nl

Hippe hotspot in Montpellier: Marché du Lez

In de groene buitenzone van Montpellier vind je langs de oever van de rivier de Lez een hippe en creatieve locatie, die in no-time dé hotspot van de hipsterscene is geworden: Marché du Lez. Josee en Danielle fietsten er vanuit het centrum van Montpellier naartoe.

Op de fiets naar de markt

We hadden er al veel over gehoord en wilden graag zelf een kijkje nemen. Dus na onze shoppingtour door het oude centrum van Montpellier  stappen we op de stadsfiets en zetten koers naar het oosten, dwars door de hypermoderne wijk l’Antigone. Geen straf overigens. De architectuur is strak, modern en ruim opgezet, met veel groen en de promenade die de wijk doorsnijdt is ook toegankelijk voor fietsers. Prima route! Aan het einde van de wijk worden we naar het fietspad langs de rivier de Lez geleid die doorloopt tot aan de kust. Zo is het vanaf hier nog maar 10 km naar Palavas-les-Flots! Dat is voor een volgende keer, nu prijkt na nog geen 500 meter fietsen langs de rivier een groot bord langs het fietspad. We zijn er: Marché du Lez.

fietsen Marché du Lez

Marche du Lez Montpellier

Walhalla voor foodies, fijnproevers, vintage en brocante-lovers

Op het openluchtterrein zien we originele, grappige, stoere en eigenzinnige gebouwen. Het biedt onderdak aan tal van winkeltjes, restaurants, ambachts- en brocantezaakjes, vintagestores, ateliers, wijnbars en cafés. Elk jaar verschijnen er nieuwe winkels en restaurants.

Marché du Lez streetfood

Marche du Lez Montpellier

Wij nemen een lunch in het Rooftop du Lez restaurant en genieten niet alleen van het eten, maar ook van het gemengde gezelschap (hier lunchen toeristen, zakenmensen, studenten), de eigenzinnige inrichting en de bijpassende chansons van Julien Clerc en Michel Fugain op de achtergrond.

Rooftop restaurant Marché du Lez

Marche du Lez Montpellier

Hippiemarkt en Festiv’Halles in de zomer

Loop gerust over het hele terrein, het is hier echt een feestje om rond te slenteren. Beste tijdstippen om Marché du Lez te bezoeken is rond lunchtijd of einde middag/begin van de avond, voor een borrel en/of diner. Op 25 juni is er een hippiemarkt en alle woensdagen in juli en augustus is er muziek en goed eten tijdens Les Festiv’Halles, van 17.00 tot 23.00 uur!

 

Marche du Lez Montpellier

Marché du Lez is bereikbaar met tramlijn L3! (halte Pablo Picasso) of met de Velo Magg fiets, zoals wij deden ! Ook is er een groot parkeerterrein.

Nog een chilladres vlakbij: Mas de Couran

Het leuke van reizen is dat je altijd weer op nieuwe ontdekkingen stuit. En zo hoorden we van nóg een heel chille locatie vlakbij Marché du Lez: Restaurant Bar Club Plage Mas de Couran in Lattes.

le mas courant montpellier

Een voormalig herenhuis dat helemaal is getransformeerd tot een soort van beachclub zonder strand maar wel met zwembad, ligstoelen en – tijdens de zomeravonden regelmatig een DJ. Een tent met Ibizavibes: een ongedwongen sfeertje, chillen rond het zwembad, waar je een ligstoel kunt huren en genieten van hapje en een drankje. ‘s Avonds een kleine tapaskaart of je opteert voor diner in het semi-openlucht restaurant. En daarna is het partytime op de beats van de DJ. Kortom, een ideaal adres om te combineren met een bezoek aan de stad Montpellier, van een dagje strand of zelfs met Marché du Lez.

le mas courant montpellier

Mas de Couran, is vanuit Montpellier bereikbaar met dezelfde tram als die naar Marché du Lez (Ligne 3), alleen blijf je nog even zitten en stap je in Lattes letterlijk voor de deur uit. Met de auto kan ook: er is een ruim parkeerterrein bij de ingang. Toegang mogelijk vanaf 18 jaar. ’s Zomers dagelijks geopend van 11.00 tot 01.00 uur en zondag en maandag van 11.00 tot 20.00 uur. Reserveren aan te raden.

Meer informatie over Montpellier en over de omgeving en de kuststrook, de Langued0c-Camargue.

Nieuwsgierig naar deze regio? Kijk hier voor meer informatie over Occitanië, het andere Zuid-Frankrijk

le mas courant montpellier

LEES OOK:
Shoppen in het historische centrum van Montpellier: de hotspots
Markante kustplaatsen van de Languedoc-Camargue
Hippe strandtenten niet ver van Montpellier

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Josee Schouten, Daniëlle van Poppel. Dit artikel is tot stand gekomen met de medewerking van de CRT Occitanië en de regio Languedoc-Camargue, waarvoor dank. 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.