frankrijk.nl

Hippe gin-merken uit Frankrijk

Als gevolg van de grote gin-tonic-mode wordt er in steeds meer Franse streken ambachtelijke gin geproduceerd. Van Normandië tot de Provence en van de Elzas tot de Dordogne. Iets om naar uit te kijken tijdens de vakantie! En ontdek hier ook drie goede merken die je in Nederland en België kunt krijgen.

Zo leuk: diverse streken in Frankrijk die bekend staan om wijn, cognac of calvados, ontpoppen zicht tot bakermatten van eigentijdse Franse gin met verrassende smaken. Er zijn inmiddels meer dan 80 Franse gin-merken en dat aantal blijft groeien. Dit zijn 3 van onze favorieten die je inmiddels ook in Nederland en België kunt krijgen.

1. Citadelle: gin uit de Charente

Deze gin uit de Cognacstreek bestaat al sinds 1996 en was daarmee een van de eerste nieuwe generatie-gins in Frankrijk. Een slim initiatief want de gin wordt gestookt op momenten dat de cognacproductie stilligt, in de alambieken die anders leeg zouden zijn. De jeneverbessen groeien bovendien prima op de kalkrijke grond van de Cognac. Citadelle-gin is op smaak gemaakt met 19 kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, komijn, nootmuskaat en kaneel. Mooie fles ook, die er oud uitziet.

gin uit de Charente

Circa €25/0,7 liter. O.a. via de Drankgigant, Drankdozijn.nl  en Drankenwereld.be

2. Normindia: gin uit Normandië

Pareltje, deze gin uit de Calavados, van distilleerderij Domaine de Coquerel niet ver van de Mont-Saint-Michel. Je ruikt het al meteen uit de fles: een vleugje appel: terroir oblige! Samen met citrus, kaneel, koriander, gember en kruidnagel zorgt dat voor een hele ‘warme’ gin. Écht een aanrader!

Normindia gin uit Normandië

Circa €25/0,7 liter. O.a. via de Drankgigant.nl en Luxiourious drinks

3. Mistral Gin: uit de Provence

Een roze gin die gemaakt wordt in Zuid-Frankrijk, aan de rand van de Luberon. Hij smaakt ook echt een beetje naar de zomer, met hinten grapefruit, basilicum, roze peper, venkel en tijm. Die kruiden komen grotendeels van het Montagne de Lure. De gin is lichtzoet en heeft een pittige en kruidige nasmaak, door onder meer de rode peper en de tijm.

Circa €37/0,7 liter. O.a. via Drinksco.nl


Franse gin-merken om naar uit te kijken tijdens de vakantie:

Audemus Pink Pepper uit de Cognac (vanille, tonka)

Balbine Gin uit de Charente (hibiscus)

Jos’Berri: biologische gin uit de Elzas (planten uit de Vogezen)

gin uit de Elzas

G’Vine uit de Cognac (wijngaardbloemen)

Gin Ahoy uit Bordeaux (hibiscus, espelette-peper)

Gin Georgette uit Montauban (Chasselas de Moissac-druif)

gin uit Montauban

Mirabeau Gin uit Saint-Tropez (rosé-wijn)

Le Gin du Mont Blanc uit de Franse Alpen (sinaasappel, genepi)

Erika Gin uit de Dordogne (koriander, honing)

gin uit de Dordogne en van Ile d Oleron

Melifera Gin van Ile d’Oléron (strobloem)

Hautefeuille Gin uit Picardië (yuzu of vlierbloesem)

Gin No44 van de Côte d’Azur (Provençaalse kruiden)

La Distillerie de Monaco  (citrusvruchten)

gin uit Monaco

LEES OOK:
Top 7 Franse aperitieven
 ST Germain, aperitief van vlierbloesem
Welk aperitief drink je waar in Frankrijk?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *