frankrijk.nl

Boetiekhotel in het oude Aigues-Mortes

Direct achter de beroemde muren van Aigues-Mortes ligt het Hotel des Remparts. Verwacht hip design, cocktails met uitzicht, flamingo’s en meer dingen die een verblijf in dit Zuid-Franse vestingstadje extra bijzonder maken.

Aigues-Mortes is een wonder. Wat doet een vestingstadje met massieve stadswallen op het drassige land van de Petite Camargue? Lodewijk de Heilige had tijdens de 13e eeuw een haven nodig om zijn kruisvaarders te verschepen. Marseille bestond al, maar die stad was niet in bezit van de Franse koning. Dus dan maar hier, midden in een moeras.

Hotel des remparts Aigues-Mortes

Ondanks de zachte grond staan de middeleeuwse muren nog altijd fier overeind en deze ‘remparts‘ zijn nu een van de grote attracties van Aigues-Mortes. Je kunt zelfs een wandeling maken over de muren van totaal 1,6 km lengte. Het uitzicht op de roze zoutvelden die voor het stadje liggen is prachtig!

Aigues-Mortes

Unieke locatie naast de Tour Constance

Om de stadsmuren te beklimmen ga je naar het museum in de Tour Constance, meteen rechts na binnenkomst  door de belangrijkste stadspoort van Aigues-Mortes. Aan je linkerhand  zie je dan eerst de façade van een voormalige militaire kazerne. In dat monumentale pand zit al jarenlang het Hôtel des Remparts. Unieke locatie, maar verder was het hotel niet heel bijzonder.

Hotel des Remparts

hotel in Aigues-Mortes slaapkamer

Vorig jaar is het adres echter helemaal gepimpt door de nieuwe eigenaren: een jong Frans stel met 5 kinderen. De 14 kamers en suites hebben nu een fris modern interieur dat prachtig combineert met de hoge 18e-eeuwse plafonds en natuurstenen muren. Ook de lobby verenigt nieuw en oud, met strakke designstoelen onder de oude booggewelven.

hotel des remparts lobby

Spabehandelingen met roze algen

Het lounge-terras voor het hotel is een hotspot van Aigues-Mortes, vanwege het uitzicht én nu ook vanwege de goede cocktails die er op de kaart staan. Kortom, mooie nieuwe aanwinst voor het vestingstadje dit boetiekhotel. In de hotelspa kun je bovendien de beautyproducten testen van Les Salins du Midi, die roze algen bevatten. Onder het toeziend oog van roze flamingo’s uit Camargue, kijk, dat is wat je noemt couleur locale.

Hôtel des Remparts, prijzen vanaf €168 (kamer) en €280 (suite) , meer informatie en boeking.

hotel in Aigues-Mortes spa

PLUS+
– De vele mooie voetgangersstraatjes, winkels en restaurantjes van Aigues-Mortes liggen op loopafstand, want dit is een van de weinige hotels binnen de stadsmuren
– Plage de l’Espiguette, een van de mooiste stranden van de Languedoc ligt vlakbij.

Hotel des Remparts Aigues-Mortes

MIN-
– Aigues-Mortes is autovrij (alleen inwoners mogen met de auto naar binnen), dus je moet buiten de stadsmuren parkeren en een stukje lopen met je bagage. Het hotel geeft je wel een gratis uitrijkaart voor de parking.

Hotel des Remparts in Aigues-Mortes loungeterras

LEES OOK:

Kustplaatsen van de Languedoc-Camargue
Leuke strandtenten langs de kust van de Languedoc-Camargue
De mooiste dorpen en stadjes van Occitanië
Top 10 plekken om gezien te hebben in Occitanië

Beeld: Josee Schouten en Hotel Les Remparts 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *