frankrijk.nl

Vakantiehuizen op landgoed in de Charente

Op een charmant landgoed in Zuidwest-Frankrijk zijn de voormalige boerenopstallen verbouwd tot karaktervolle vakantiewoningen. Tel daar de tennisbanen, zwembaden en de golfbaan bij op, en voilà, dat is Manoir de Longeveau! En nu met mega-aanbieding voor juli! 

Fraai staaltje van omdenken: de Engelse familie Peacock kocht 25 jaar geleden dit voormalig cognac-domein en transformeerde het tot een ideaal vakantieadres op de grens van Dordogne en de Charente. Dit gebied is geliefd om zijn glooiende landschappen, meanderende riviertjes en pittoreske dorpen zoals Brantôme en Bourdeilles.

Manoir de Longevaeu vakantiedomein in de Cognac streek

Van cognac-landgoed naar luxe vakantiedomein

De productie van cognac was in de hoogtijdagen big business. Getuige ook de omvang van dit landgoed uit de 19e eeuw. Rond het centrale landhuis, de manoir, zijn diverse oude boerenhuisjes en schuren gesitueerd. Stuk voor stuk prachtig gerestaureerd met behoud van de originele balken, dikke stenen muren en veelal nog de authentieke houten- of tegelvloeren. Ze doen nu dienst als comfortabele cottages en villa’s voor 2 tot wel 8 personen, met een sfeervolle inrichting, terras en/of tuin. Je kunt bijna zeggen dat er een minidorpje is ontstaan met ruim 30 authentieke vakantiehuizen! Een aantal gîtes bevindt zich op een heuvel, op zo’n 3 minuten lopen. Daarvoor kun je kiezen als je wat rustiger wilt zitten en optimaal wilt profiteren van een panoramisch uitzicht.

Manoir de Longeveau

Zwemmen, tennissen, golf… paradijsje voor gezinnen

Nu kun je natuurlijk lekker luieren op je terras of in de tuin, maar het zijn de vele sportieve faciliteiten die Longeveau bijzonder maken. Verspreid over het domein liggen diverse zwembaden, 3 all-weather tennisbanen en een compacte indoor tennisbaan in de zogenaamde Sportschuur. Voor kinderen zijn er speelplekken op het terrein en er is een crèche voor de kleintjes van 0 tot 6 jaar (tegen betaling).

Manoir de Longeveau Vakantiehuizen

Domaine de Longeveau kinderen welkom

Golfliefhebbers kunnen zich in de handen wrijven met de 9 holes golfbaan op het terrein: Golf d’Aubeterre. Als gast van het domein geldt een speciale korting op de green fee. En de ’10e hole’, die is er ook! In de manoir vind je het clubhuis annex bar-restaurant, met groot terras en weids uitzicht. In de zomer vindt hier ook de wekelijkse en populaire Longeveau-BBQ plaats. Perfect moment om te socializen met andere vakantiegasten.

Domaine Longeveau Golf

Het mooiste van de Dordogne en de Charente

De Nederlandse Marianne Hazejager werkt op Manoir de Longeveau en woont al 12 jaar in deze streek. Ze voelt zich een geluksvogel in een omgeving waar je letterlijk alle kanten op kunt. “Het lijkt net alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Het is groen, het is glooiend, het is lieflijk, traditioneel en ja misschien ook wel een beetje kneuterig, maar dat geeft juist die pure charme. Er zijn hier prachtige oude dorpjes, zoals Aubeterre-sur-Dronne – op nog geen 5 minuten van hier – een absolute must-see. Wist je dat je daar zelfs een strandje hebt aan de rivier? Je kunt er kanovaren. En we zitten op een klein uurtje rijden van Brantôme, ook wel het Venetië van de Périgord genoemd. Dit is ook de streek waar het goede leven vooral door de maag gaat!”

Aubeterre sur DronneHet idyllische Aubeterre-sur-Dronne

Wijnproeven in Saint-Emilion en kanovaren op de Dronne

Ook de vrijdagochtendmarkt van Riberac, op 15 minuten rijden, is een echte aanrader volgens Marianne. “Feestje voor alle zintuigen! En houd je van wijn dan MOET je gewoon naar Saint-Emilion! Dit historische wijndorp is al leuk om doorheen te wandelen maar de meeste bezoekers komen hier voor vele delicatessenwinkels en wijnboetieks, die zijn gelieerd aan de omliggende wijnchateaus. Dus je kunt volop proeven en je eigen wijnvoorraadje opbouwen. Voor tijdens je vakantie of voor thuis, als je dat haalt :-). Tot slot, weet je dat je na anderhalf uur rijden al met je voeten op het strand staat van Royan Plage, aan de Atlantische kust. Of – de andere kant op – in het centrum van Bordeaux? Ik zei het toch: je kunt hier echt alle kanten op!”

Manoir de Longeveau, vakantiehuizen van 2 tot 8 personen, prijsvoorbeeld gîte 4 personen tussen €590 laagseizoen tot €1.880 hoogseizoen per week. Zie ook speciale aanbieding boven.

INTERESSANT: naast ZATERDAG ook aankomst mogelijk op VRIJDAG!

Plage St Aulaye bij Manoir de Longeveau

PLUS+
– Zwembadlakens zijn op aanvraag beschikbaar (tegen betaling).
– Gratis kinderbedje, kinderstoel, traphekjes en kinderservies aan te vragen alsook een baby/peuterpakket.
– Er zijn huizen speciaal aangepast voor gasten met beperkte mobiliteit en rolstoelgebruikers.
– Er zijn ook enkele huizen met een privé-zwembad.
– Buiten het seizoen is dit ook een ideale trouwlocatie! 
– Fietsverhuur mogelijk en – wat wij zelf erg leuk vinden – je kunt ook een lelijk eendje huren voor een dagje slow travel door de streek.

LEES OOK:
9 dingen die je gedaan moet hebben in de Charente
Favoriete eetadressen rond Royan-Plage
De 10 mooiste dorpen van de Charente-Maritime

Eén reactie op “Vakantiehuizen op landgoed in de Charente”

  1. Harm schreef:

    Dit gedeelte van Frankrijk is bij mijn gezin en mij zeer geliefd, omdat de Charente-regio zowel in het voorjaar, tijdens het hoogseizoen als in de herfstperiode een bijna onontdekt gebied is. Heerlijk om even bij te komen van de dagelijkse hectiek in Nederland. Manoir de Longeveau is niet alleen een mooie verblijfplaats vanwege de nabijgelegen dorpen en steden maar ook doordat het prachtig ligt in een glooiende, bijna goudachtige omgeving en je kunt er natuurlijk heerlijk Frans eten, vooral in de dorpen Aubeterre-sur-Dronne en Saint-Severin. Kortom, een zeer mooie gebied met alle goeds dat Frankrijk te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *