frankrijk.nl

Tour de France-feestje bij TV5MONDE

Dit weekend start de Tour de France in Bretagne. Gedurende drie weken leggen de wielrenners meer dan 3.000 km af, door enkele van de mooiste delen van Frankrijk. Ontdek de speciale Tourprogrammering van TV5MONDE, de Franstalige tv-zender die wat ons betreft een gele trui waard is!

Lang geleden moesten we het doen met schokkerige camerabeelden van uitzichten langs de weg, maar tegenwoordig worden Touretappes afgewisseld met de meest waanzinnige dronebeelden van kusten, graanvelden, bergkammen, chateaus en rivieren in vogelvlucht… Geen sportevenement dat zoveel zin geeft om te reizen als de Tour de France!

Dagelijks Tourjournaal en spectaculaire reisdocumentaires

TV5MONDE springt daar elk jaar op in met een dagelijks Tourjournaal (om 21.00 uur) met de hoogtepunten van de dag én een flinke serie reisprogramma’s. Omdat de Tour de France dit jaar in Bretagne start heeft de televisiezender gekozen voor een eigen Tour langs de Franse kust, met uitzendingen van het bekende Franse programma Thalassa.

Tour de France

Thalassa: documentaires van de mooiste kustgebieden

3 juli, 17.00 uur: Eilanden van Frioul en de calanques van Marseille (NL ondertiteld)

FRIOUL_MARSEILLE

Portretten van mensen met een passie voor de Méditerranée. Anthony is de oprichter van het eerste onderwatermuseum van Frankrijk (zie ook ons eerdere artikel), Lionel duikt vanaf de calanques bij Cassis (hoog!), Aurélien heeft een biologische viskwekerij bij de archipel van Frioul.

10 juli, 17.00 uur: Van Saint-Malo naar Concarneau (NL ondertiteld)

St Malo Bretagne
In Port-La Forêt, dicht bij Concarneau, is er een bijzondere school voor talentvolle zeezeilers, en in Saint-Malo wordt een uniek zeilschip gebouwd, de Grain d’Sail.

17 juli, 17.00 uur: Alpes-Maritimes, van Nice naar Monaco (NL ondertiteld)

VILLEFRANCHE
Op naar de Côte d’Azur, waar de bergen tot aan zee lopen. In dit zomers zeer toeristische gebied doen zeeliefhebbers hun best om de natuur te beschermen.

24 juli, 17.00 uur: Frans Baskenland, van Bayonne naar Saint-Jean-de-Luz (NL ondertiteld)

St. Jean de Luz
‘Le Pays basque’ is sterk gehecht aan zijn tradities, zijn cultuur, zijn geschiedenis én de Atlantische Oceaan. In de Golf van Biskaje volgt het programma vissers van blauwvintonijn en glasaal (civelle).

31 juli, 17.00 uur: Côtes d’Armor in Bretagne(NL ondertiteld)

 BBRETAGNE_CAP_FREHEL

Côtes d’Armor betekent het ‘het land van de zee’ in het Bretons! Ontmoet Alexis Deniel, stand up paddle-kampioen (lees ons artikel!), visser Antoine Porcher, zeewierkenner Régine Quéva en Anne Drouin Lebreton, die afgedankte zeilboten recycleert.

Dagelijks 21.00 uur – LE JOURNAL DU TOUR 

Elke avond is op TV5MONDE een samenvatting te zien van de mooiste Tourmomenten van de dag, met analyses en natuurlijk het klassement. Dit programma is helaas niet Nederlands ondertiteld (in tegenstelling tot bovenstaande documentaires), maar is alleen al vanwege de beelden een mooie dagafsluiter voor echte Tourliefhebbers! Van 26 juni tot 18 juli 2021.

Over TV5MONDE

TV5MONDE, een 100% Franstalige televisiezender, is een culturele zender met klassieke films, hedendaagse Franse cinema, goede documentaires, series en lifestyle-programma’s. Bijna alle prime-time uitzendingen zijn ondertiteld in het Nederlands.

TV5MONDE vind je op deze kanalen: Ziggo 71 • Caiway 41 • Delta 500 • T-Mobile 421

Meer informatie over de Tour de France-uitzendingen en de verdere programmering van TV5MONDE op: europe.tv5monde.com/nl

Tour de France

Beeld: coverbeeld Unsplash Foto’s: Tour de France, Frioul Marseille, St Malo, Villefranche, Saint Jean de Luz en Cap Frehel Bretagne: Shutterstock TV5MONDE.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met TV5MONDE.

LEES OOK:
De 10 deelgebieden van Bretagne

Algemeen 728x90

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *