frankrijk.nl

Frankrijk bijzonder vakantieland: ken je deze 5 gebieden al?

Binnenkort pakken we hopelijk weer onze kampeerspullen en reizen af richting het heerlijke Frankrijk! Na een jaar stilzitten zijn wij extra in voor nieuwe ontdekkingen, zoals deze bijzondere plekken in de bergen, langs de kust en op het platteland.

Frankrijk is nog steeds een van de meest geliefde vakantielanden bij Nederlanders. Geen wonder want het ligt naast de deur, je kunt er lekker eten en er is zo veel mooie natuur en cultuur om van te genieten… Ook kun je er natuurlijk fantastisch kamperen! Of – als je geen luxe willen inleveren – naar een ‘glamping’, waar je een volledig ingerichte tent, chalet of stacaravan kunt huren. Stadscampings, familiecampings, natuurcampings… er is voor ieder wat wils. Waar je ook heengaat, een camping in Frankrijk stelt zelden teleur! In dit artikel nemen we je mee langs een aan aantal iets minder bekende gebieden in La Douce.

Green Grass camping

Nationaal Park van Écrins (Franse Alpen/Isère)

Je maakt de mooiste wandelingen door het Nationaal Park van Écrins, gelegen tussen de noordelijke en zuidelijke Alpen is dit park het hoogstgelegen natuurpark van Europa. Hier wonen adelaren, berggeiten, steenbokken en zo’n 1800 bloemen- en plantensoorten. Een waar paradijs voor wandelaars, want het hart van het park is alléén te voet bereikbaar. De Traversée des Ecrins is een langeafstandswandeling waar je zelfs een hele week over doet!

lac

De Brenne in de Loirevallei

De Brenne is een regionaal natuurpark in het hart van Frankrijk, in de Indre in Centre-Val de Loire. Het beschermde gebied en staat bekend om de vele aangelegde ‘visvijvers’, 1200 maar liefst. Het gebied kreeg hierdoor de naam ‘land van de duizend meren’ en trekt daardoor enorm veel verschillende vogels.

Cap Fréhel France

De Smaragdkust in Bretagne

De Côte d’Émeraude of wel de Smaragdkust, zo heet de noordkust van in Bretagne tussen oesterstadje Cancale en Cap Fréhel (landtong van roze graniet). Met zijn grille rotsen en azuurblauwe water een prachtig gebied, dat je een keer gezien wilt hebben. Centrale plaats is het versterkte piratenstadje Saint-Malo en ook het middeleeuwse havenstadje Dinard is een omweg waard.

St Michel Aquitaine

Cirque de Gavarnie (Pyreneeën)

Ooit gehoord van de Cirque de Gavarnie? Eerst even een weetje – een cirque is een keteldal, ofwel een cirkelvormige vallei gevormd door erosie en omringd door bergtoppen. Dit mooie dal met een waterval van meer dan 400 meter hoog ligt vlak bij het dorp Gavernie, in de Franse Pyreneeën in de regio Occitanië.

Cirque de Gavarnie Pyrénées

Platteland van de Creuse (Limousin)

Deze streek behoorde tot de regio Limousin (tegenwoordig deel van ‘Nouvelle-Aquitaine. De Creuse. is een mooi groen en authentiek ruraal gebied, met een coulisselandschap met heggen en eiken tussen kleine percelen waarop Limousin- en Charolais-runderen grazen. Prachtig landschap en schone lucht, want je vindt hier geen fabrieken!

Beld: Grass field/CC Stephane Wegner; Cap Fréhek/CC Alexander Van Steenberge; Saint Michel Aquitaine/CC Igor Ferreira; Cirque de Gavarnie /CC Gaetan Detournay 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *