frankrijk.nl

Kamperen in Frankrijk en hond mee? Onze tips

Dit coronajaar zorgde bij velen voor gezinsuitbreiding! Met een hond(je) wel te verstaan. En nu we weer op naar Frankrijk kunnen gaat hij/zij natuurlijk mee op vakantie! Maar hoe zit dat met de hondenregels? Accepteert elke camping een hond en waar moet je aan denken?

Als er een bucketlist-item afgelopen jaar is ingevuld dan is het wel de wens om een hond te nemen. Dankzij het thuiswerken en thuisblijven steeg de hondenpopulatie dit jaar maar liefst met 600.000 naar 1.9 miljoen!  Ja en met de vakantie voor de deur is het tijd voor een goede voorbereiding. Hier onze tips voor alle nieuwe hondenbaasjes en bazinnetjes die naar Frankrijk willen deze zomer.

Yelloh Village honden zommer campingplatz

Voor vertrek:

– Zorg dat je alle papieren op orde hebt om naar Frankrijk te gaan, ook voor de hond! Dus dat betekent: huisdierenpaspoort en bewijs van geldige rabiës-inenting (min. 21 dgn oud). Let op: de hond moet ook kunnen worden geïdentificeerd door een tatoeage of elektronische chip.

– Zorg dat je ook voor de hond een (aparte) aansprakelijkheids- en ziektekostenverzekering hebt afgesloten. Dit zit namelijk NIET standaard in je reisverzekering.

– Pak voor hem/haar ook reisbagage in: de vertrouwde speeltjes, deken en als het kan zelfs de hondenmand.

– Denk erom dat een hond in de auto goed gezekerd moet zijn. Dat betekent dat je ze in een autobench of achter een bagage/hondenrek moet vervoeren. Een hondengordel mag in veel gevallen ook.

De plaats van bestemming:

– Kijk of honden geaccepteerd worden op je vakantieadres (in geval van een zogenaamde ‘risicohond’ even dubbelchecken) en vergeet vooral niet om hem/haar bij boeking op te geven!

– Kijk of er voldoende uitlaatmogelijkheden zijn vanaf je logeeradres.

– Oh en let op bij het dagelijkse ommetje… in de meeste Franse steden kun je een boete krijgen als je hondepoep (‘déjection canine‘ of ‘crotte de chien‘) niet opruimt. De boete varieert van €35 tot wel €750 (!! – dat hoge tarief geldt echter alleen in Bergerac in de Dordogne).

Ga je naar de kust? Check of honden in de omgeving toegang hebben tot het strand.

Verblijf je op een camping? Niet alleen is het fijn om de wandelmogelijkheden rondom te checken maar kijk ook of de camping een ‘uitraasplek’ heeft waar hij/zij ongelijnd even vrij kan hollen en spelen.

– Boek een mobilhome, huisje of grote lodgetent met ventilatie, want je wilt niet dat je hond in zo’n snikhete tent achterblijft als je even boodschappen gaat doen.

– Weet dat er voor honden ook een tarief wordt gerekend.

onderweg hounden

Onderweg:

– Zorg dat je tussenstops inbouwt op plaatsen waar je de hond mag en kunt uitlaten, uiteraard het liefst op plekken waar je ook het zakje in een afvalemmer kunt gooien.

– Neem wat vertrouwd hondenvoer mee; fijn voor hem/haar onderweg en tijdens de eerste dagen van de vakantie, totdat je in de supermarkt een goeie Franse variant hebt gevonden.

– Neem een hondentekenkam mee of vraag bij de dierenarts speciale pillen tegen teken- of vlooienbeten.

Honden welkom bij Yelloh! Village

Yelloh Village La Petite Camargue Camping

Niet alle kampeerketens/campings staan honden toe. Maar er zijn er ook die zich helemaal hebben ingericht op het ontvangen van gezelschappen met een hond. Yelloh! Village is een netwerk van luxe 4- en 5 sterren campings door heel Frankrijk en zij bieden maar liefst 70 campings die ‘huisdiervriendelijk’ zijn, met faciliteiten als:

– hondendouches

– speciale ‘espaces verts’ op de camping: veldjes waar de honden even kunnen rennen

– zakjesdispensers op diverse plaatsen op de camping

– een ruime keuze van huuraccommodaties op de camping waar honden zijn toegestaan.

Wil je weten waar die campings zich zoal bevinden, dan vind je hier een overzicht van alle campings in Frankrijk waar honden zijn toegestaan.

Bon voyage!

LEES OOK:
Yelloh! Village vakantiedorpen in heel Frankrijk

Beeld: coverfoto: onbekend, maar we noteren graag de credits.  Overig beeld Yelloh! Village Hond in auto CC/ Ignacio Amenábar

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Yelloh! Village

Eén reactie op “Kamperen in Frankrijk en hond mee? Onze tips”

  1. Peter Eshuis schreef:

    Wij gaan elk jaar met onze honden naar hondencamping La Soupeze.
    Een kleinschalige camping (8 staanplaatsen, een blokhut en een gite).
    Een echte aanrader. Midden in de bossen. Alle honden lopen los en het is een groot feest!
    Augustus gaan we voor de 11e x!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.