frankrijk.nl

Fête du Champagne in Amsterdam

Van 1 tot 4 juli vindt in het Rembrandtpark in Amsterdam een bruisend festival plaats! Tijdens het Fête du Champagne kun je genieten van alles wat met champagnes, crémants en wijn te maken heeft. 

Het idee voor een Nederlands champagnefestival ontstond een paar jaar geleden, toen de Amsterdamse Ivar en Sebastiaan de befaamde Route de Champagne reden. Dit inspireerde hen tot een spin-off van het Amsterdam Wine Festival, dat zij al enkele jaren met succes organiseren. Na de eerste editie in 2019 vindt deze zomer de tweede editie plaats van het Fête du Champagne, een festival waarop je meer dan 100 verschillende soorten champagne, crémant en wijn kunt proeven.

Champagnefestival Amsterdam 2021
De champ’ van James Bond

Ayala, Gremillet, Bonnet Ponson, Charles Clément en Bollinger (de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis) zijn enkele van de mooie namen die er op het menu staan. Tijdens het festival kun je al vanaf €4 genieten van een glaasje bubbels. Naast champagne zijn er ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden.

Champagnefestival Amsterdam 2021

L’été d’amour

Dat champagne onlosmakelijk met joie de vivre verbonden is komt terug in de opzet van het festivalterrein. Want er zijn een jeu-de-boulebaan, een Franse markt, foodtrucks en bistro’s. Ook is er live-muziek met Franse chansons – onder andere van de leuke Julia Huard (lies ons artikel!) en een DJ voor og wat snelere beats. Het thema van deze editie van 2021? L’été d’amour ofwel Summer of Love… iets waar we allemaal hard aan toe zijn, toch?

Fête du Champagne, 1-4 juli 2021 in het Rembrandtpark te Amsterdam. Toegang: €10 (inclusief 1 coupe, glas mag je houden), kaarten bij de ingang €15  feteduchampagne.nl

LEES OOK:
Champagne in 9 handige weetjes!
Crémant, dit wil je ervan weten
Handige tips voor het kopen van wijn tijdens je vakantie
Goeie wijn-kaas combinaties

Tekst: Josee Schouten/Nicky Bouwmeester Beeld: Amsterdam Wine Festival, foto 1 CCJeShootsUNPL, foto2 CCLantyUNPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *