frankrijk.nl

Prachtige ecolodges met sterrenkijker in de Vogezen

Iets te vieren? Op het landgoed van een gastronomisch restaurant in de Vogezen kun je overnachten in luxe ecolodges. Door het glazen dak en de sterrenkijker geniet je hier van wel hele romantische starry nights!

Natuurpark in de Elzas

Houten huisjes met glazen dak. ‘Glamping’ kun je het niet eens meer noemen, ze zijn topsjiek! De cabanes van Blue Minuit lijken op vijfsterren-hotelkamers midden in het groen. We zijn in de Elzas. In een heel klein dorpje Obersteinbach, midden in het Regionaal natuurpark van de Noordelijke Vogezen. Op de hellingen boven dit mooie klein dorp zie je de rots van Wachtfels en de ruïnes van het kasteel van Lutzelhardt liggen.

sterrenkijken Bleu Minuit ecolodges Elzas natuur

Koeien naast je slaapkamer

Mensen uit de streek rijden om voor een gastronomisch adres in dit gehuchtje: restaurant Anthon, vlak naast het kerkje in vakwerkstijl. Je eet daar namelijk fantastisch. Moderne en heel elegante variaties op de streekkeuken van de Elzas. Op het landgoed van 4 hectare van dit hotel-restaurant staan drie lodges. Ver uit het zicht van andere gasten, aan de rand van bos en weilanden. De koeien lopen er soms letterlijk langs het raam.

BLeu Minuit ecolodges Elzas natuur

Slapen à la belle étoile

Gedachte achter deze accommodaties was de sfeer te vangen van dormir à la belle étoile zoals de Fransen dat zo mooi zeggen (letterlijk slapen ‘onder een mooie ster’ = in de buitenlucht). Maar dan in een luxe vorm. In alle comfort een met de natuur. En ecolo-chic, ofwel elemaal duurzaam. Met mooie pure lijnen en kwalitatieve materialen. Zo zijn alle meubels ontworpen door houtbewerkers uit de streek. En de buitenkant van de lodges zijn van onderhoudsvrij ‘gebrand hout’, gemaakt door een Nederlands bedrijfje.

sterrenkijken BLeu Minuit ecolodges Elzas natuur

Telescoop in de kamer

De sfeervolle tweepersoons-lodges zijn voorzien van een mooie badkamer, een houtkachel én… een sterrenkijker. Want het bijzondere: een deel van het dak van de lodge is van glas. Zo kun je extra goed profiteren van de spectaculaire sterrenhemels in de Vogezen, waar de nachten extra donker zijn. Geen last van lichtvervuiling en niets dan frisse lucht!

sterrenkijken BLeu Minuit ecolodges Elzas natuur

Natuur en goed eten

Het draagt bij aan een echte natuurervaring in dit mooie deel van de Elzas, waar je prachtige wandelingen in de omgeving kunt maken. Langs prachtige oude kastelen en ook op het naburige Chemin des Cîmes een gloednieuw wandelpad 20 meter boven de grond, tussen de toppen van de bomen! Ook organiseren de beheerders uitstapjes naar een naburige ecologische bezoektuin, paardrijtochten en begeleide wandelingen of fietstochten. En daarna kun je ’s avonds uitgebreid genieten van de talenten van de chef van Anthon, want het diner is inbegrepen!

bleu-minuit-gastromisch-romantisch-lodges-in-de-natuur.jpg

Bleu Minuit, ecolodges met sterrenkijker, €300/nacht op basis van halfpension voor 2 personen. Meer informatie: bleu-minuit.com

PLUS+
– Op 60 km ten noorden van Straatsburg, slechts 5 uur rijden vanaf Utrecht
– Overnachtingen op basis van halfpension: inclusief ontbijtbuffet en gastronomisch diner (geserveerd in de tuin of in het restaurant).
– Bij de lodges is er een apart wellness-huisje met sauna en buiten een Noors bad/hottub (nu nog even gesloten vanwege Covid-19 maar informeer of ze alweer open zijn!)

romantisch weekend weg Elzas Noord-Frankrijk

Grand Winterberg noordelijke Vogezen

Uitzicht vanaf de Grand Wintersberg (581 m), de hoogste top van de noordelijke Vogezen, op 20 minuten rijden van de lodges.

sterrenkijken Bleu Minuit ecolodges Elzas natuur

Tekst: Nicky Bouwmeester Beeld: Bartosch Salmanski, Nicolas Dubois en Sebastien Frank/Alsace Verte (Grad Wintersberg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.