frankrijk.nl

5 campings bij Franse steden (en vlak langs de autoroute!)

Ideaal voor een tussenstop, deze citycampings aan de rand van mooie Franse steden! Op de CityKamps van Parijs, Lyon, Angers, Straatsburg en Colmar overnacht je op veilige afstand in het groen en handig dicht bij de vakantieroutes naar het Zuiden. Ook kun je een dagje meepikken in deze mooie steden zelf!

1. Parijs: kamperen in het Bois de Boulogne (A1/A10/A5/A6/A13)

Indigo camping Bois de Boulogne bij in Parijs

Ongelofelijk maar waar, een wereldstad als Parijs heeft gewoon een camping binnen de stadsgrenzen. Camping Paris Bois de Boulogne, in het gelijknamige bos aan de westkant van de stad, is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en uitgebreid tot 7 hectare. Ruim 400 kampeerplaatsen zijn hier beschikbaar en zeker 75 huuraccommodaties (zoals mobil homes). Ondanks deze ruime opzet voelt de camping absoluut niet grootschalig, dankzij de slimme indeling en de subtiele houten campinggebouwen en speelterreinen.

PLUS+ Smaakvol centraal bezoekersgebouw met groot terras. / Fietsverhuur op de camping en pendelbus van Bois de Boulogne naar centrum Parijs (Porte Maillot, 17e). / Uitzicht op de Seine vanaf de camping! Meer informatie


2. Angers: glamping tussen water en stad (A11/A10)

Carole beschreef al eens hoe ontzettend leuk de stad Angers, in de Loirestreek is! Een bruisende studentenstad met veel leuke adressen en goede shopping. Een heerlijke tussenstop dus op weg naar het Zuidwesten van Frankrijk of Spanje, op ongeveer 20 km vanaf de autoroute A10, van Parijs naar Poitiers. Net buiten Angers, ligt Camping Angers – Lac de Maine, een natuurcamping aan een groot recreatiemeer. Behalve ruime, groene staanplaatsen vind je hier leuke houten chalets (Chalet évasion).

camping bij de stad Angers autoroute

PLUS+ De fietsroute Loire à Velo loopt vlak langs de camping. / Fietsen te huur op de camping. / Op het meer kun je ook zeilen en het is een vogelreservaat met honderden vogelsoorten. / Houten chalets en woonwagens te huur. / Maar 10 minuutjes wandelen of 5 minuutje fietsen naar het centrum van Angers! Meer info


3. Lyon: citycamping aan de Route du Soleil (A6/A7)

Rijd deze zomer niet voor de zoveelste keer voorbij aan Lyon, want dat is echt een van de allerleukste steden van Frankrijk! Klein-Parijs in sommige opzichten, maar dan met veel compacter en rustiger. Camping de Lyon is een goedkope en praktische plek om een paar nachten te overnachten terwijl je overdag door Vieux-Lyon of de hippe wijk en La Croix-Rousse en Les Confluences slentert. Met de auto ben je binnen 15 minuten in het centrum en de bus stopt pal voor de camping.

camping bij de stad Lyon Route du Soleil

PLUS+ Echt vlak naast de A7/Autoroute du Soleil, dus  je draait zo de camping op! (maar er is een goede geluidswal dus je hoort en ziet de snelweg verder niet en het terrein in 6 hectare groot). / Zwembad mag vanaf begin juli weer open / Bushalte voor de camping, binnenstad van Lyon om de hoek. / De camping is twee jaar geleden helemaal verbouwd.  Meer informatie


4. Straatsburg: natuurcamping op fietsafstand van de kathedraal

camping Indigo Strasburg

De prachtige nieuwe Camping de Strasbourg ligt in een groot park in een buitenwijk. Heel interessante locatie voor wie de gezellige hoofdstad van de Elzas wil bezoeken. De kleine camping (106 staanplaatsen en 75 huuraccommodaties) ligt op maar 10 minuten van de historische binnenstad. Daarvoor kun je het openbaar vervoer nemen of fietsen over een keurig fietspad. Idyllische uitvalsbasis dus om al het moois van de stad te gaan zien (zoals de beroemde kathedraal, de wijk La Petite France en de diverse leuke musea, waaronder het Musée Alsacien). En einde van de dag kun je dan weer heerlijk een plons nemen in het verwarmde buitenbad!

PLUS+ Het hele jaar open, zelfs in december tijdens de beroemde kerstmarkt. / De camping bestaat pas sinds 2015, dus alles is nog prachtig nieuw. / Verwarmd buitenzwembad. / De tram naar het centrum stopt voor de deur. Meer informatie


5. Colmar: nét buiten de oude binnenstad kamperen

camping bij de stad Colmar autoroute

Nog een heerlijke stad in de Elzas waar je slapen in het groen kunt combineren met een stedentrip. Camping de l’Ill is een natuurcamping op maar 2 km verwijderd van de prachtige vakwerkhuizen en grachten van Colmar. Na cultuursnuiven in de binnenstad (Musée Unterlinden!) trek je je weer compleet terug in de frisse lucht, want canvastenten en chalets staan hier op een lommerrijk terrein aan de rand van rivier de Ill.

PLUS+ Pendelbus en fietspad naar het centrum. / Het hele jaar open, dus ook een handige verblijfstip voor een bezoek aan de beroemde kerstmarkt van Colmar! / Verwarmd buitenzwembad. / Gratis wifi op het kampeerterrein. Meer informatie

Citycamping Valkenburg van Huttopia

NIEUW! Citykamp Valkenburg by Huttopia

Sinds juli 2020 heeft de Franse keten Huttopia ook een eerste CityKamps geopend in Nederland: CityKamp Valkenburg op maar 15 km van Maastricht. Handig als je heel rustig wilt afzakken richten het Zuiden. Of als je een bezoekje aan Maastricht – de meest Franse stad van Nederland – liefst ‘vanuit het groen’ doet. Vanuit een leuke lodgetent of een chalet op een boomrijk kampeerterrein.

COVID-19 maatregelen bij Huttopia

– Deze campings zijn ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Meer informatie over deze 5 CityKamps by Huttopia: www.citykamp.com

LEES OOK:
5 hippe natuurcampings midden in het groen
Familiecampings op spectaculaire locaties in Frankrijk
5x glampings met spectaculair uitzicht
Vakantie na corona: welke regels in Frankrijk?

Beeld: Huttopia 2021, M.Perrin/OT-Lyon, Colmar Visite, Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Reacties zijn gesloten.