frankrijk.nl

9 kleinschalige vakantiedomeinen in Midden-Frankrijk

Op maximaal 900 km van Nederland vind je deze leuke vakantiedomeinen die perfect zijn voor gezinnen. Niet de drukte van een camping, maar wél een plek waar je kinderen andere kids kunnen ontmoeten. En de eigenaren spreken nog Nederlands ook! Topvakantie verzekerd op het platteland van de Auvergne, Limousin en Vendée.

Klik op de namen van de adressen voor onze uitgebreidere beschrijving van deze adresjes!

1. Le Petit Pauliat (Allier/Auvergne)

Eenvoudige charme en kleinschaligheid zijn ook kernwoorden voor het vakantiedomein van Sjoerd en Felicia in de Allier. Op hun oude boerderij houden ze het bij 2 gîtes en 2 vakantiehuizen en dat aantal blijkt precies goed. Ouders genieten van de tables d’hôtes, de ligsteoelen en de omgeving. Kinderen zijn dolenthousiast over de pizzabakavond (steenoven!) en het fijne kleine zwembad.

2. La Brédurière (Vendée)

Vier luxe safaritenten en 2 vakantiehuizen rond een wijnkasteeltje in West-Frankrijk. La Brédurière heeft een mooi zwembad op de binnenplaats voor alle gasten. Ook serveren eigenaren Nico en Anette 3x per week een tables d’hôtes, waarbij hun zelfverbouwde wijnen op tafel komen. Heerlijke plek!


3. Domaine la Marthonière (Allier/Auvergne)

Ontspannen glampingadres voor gezinnen in het noorden van de Auvergne, op maar 8 uur rijden van Nederland. Ingrid en Menno hebben het perfect voor elkaar op hun kleinschalige vakantiedomein met mooie safaritenten en rustieke gîtes. Superleuke ‘details’ zijn hier de mega-trampoline, de foodtruck in een oude brandweerauto, het kampvuur met marshmallows, het overdekte terras met verse cappuccino’s !

Domaine la Mathonière: kleinschalig glamping-domein in de Auvergne


4. Kimaro Farmhouse (Nièvre/Bourgogne)

Zulke schatten die Marleen en Robbie! Als het niet perfect is, dan is het niet goed genoeg. Vandaar dat hun 5 prachtige Afrikaanse safaritenten altijd in topconditie verkeren. Kinderen zijn gek op de hangmat-schommel, de kippen, het visvijvertje en het kampvuur. Ook leuk: rondom de boerderij grazen witte Charolais-koeien en Guédelon, een middeleeuws kasteel in aanbouw (bijzonder project!), ligt op maar een halfuurtje rijden.

Kimaro glamping in de Bourgogne: nog plek voor de meivakantie


5. Le Mas d’en Haut (Creuse/Limousin)

Veel joie de vivre vind je ook op het charmante kleine vakantiedomein van Willem en Paula in de Creuse, in en om een oude herenboerderij. Zij weten precies hoe ze leuke stoere gezinnen moeten ontvangen in de safaritenten en mooie gîtes. Een topplek voor kinderen, dankzij het verwarmde zwembad, de boomhut, het feestterras, de vele speelplekken en niet te vergeten de hangbuikzwijnen, kippen en konijnen.

Mas d'en Haut familie survivaltochten


6. Domaine des Jarasses (Creuse/Limousin)

Dit is een relaxed plekje in de groene Creuse. Je vindt safaritenten en vrije kampeerplaatsen op een groot landgoed met een zwembad én een riviertje. Dat betekent rondspetteren, dammen bouwen, rivierkreeftjes vangen… kinderhemel! De leuke eigenaren Andries en Judith doen er sowieso alles aan om ook gezinnen met jonge kinderen een ontspannen vakantie te bezorgen.


7. Domaine Bonneblond (Allier/Auvergne)

Wuivende graanvelden, onvergetelijke sterrenhemels en nachtelijk uilengeroep… Bij Domaine Bonneblond reikt het platteland letterlijk tot je tent of het raam van je gîte. Ontdek de charme van dit rustieke vakantiedomein in het coulisselandschap van de Bourbonnais (8 uur rijden van Nederland), met vakantiehuizen, safaritenten en zelfs een boomhut.

Domaine Bonneblond – B&B en gîtes


8. Les Renardières (Corrèze/Limousin)

Zo bijzonder wat Jacqueline en Bernardino doen in de Corrèze in de Limousin! Op hun ‘boerderij’ op een heuveltop met uitzicht tot de Auvergne hebben ze niet alleen leuke houten huisjes en pipowagens te huur. Ze bieden in de zomer ook een heuse circusschool met ochtendlessen voor de kinderen, terwijl de ouders lekker een boek kunnen lezen bij het zwembad. Of een wandeling maken naar de rivier of door de bossen. Topvakantie!

Renardieres gites pipowagens

9. Fruits du Passau (Allier/Auvergne)

Co en Adriana runnen nu 4 jaar Les Fruits du Passau op het platteland van de Allier, in hartje Frankrijk. Een kindvriendelijk vakantiedomein met safaritenten, lodgetenten en chambres d’hôtes. Echt een plek waar het betere buitenleven centraal staat! De kinderen vermaken zich hier prima dankzij de trampoline, het zwembad, de speeltoestellen, de loslopende kippen en het naburige boomklimpark.

kampvuur-Fruits-du-Passau-glamping

LEES OOK:
15 mooie vakantiedomeinen in Zuid-Frankrijk

Beeld linksboven: Domaine des Jarasses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *