frankrijk.nl

Terrassen weer open in Frankrijk, quel bonheur!

Vanuit alle hoeken van Frankrijk zien we beelden van overgelukkige Fransen die vanaf vandaag weer het terras op mogen. Quel bonheur! Onze gastblogger Christine ging meteen op terras-ontdekkingstoer in Cannes en Nicky maakte foto’s in Bordeaux!

L’heure du café: aansluiten in de rij

Al voor de opening om 9.30 uur staat er een rij mensen voor het Armani Caffè aan de Boulevard de la Croisette. Er mogen maximaal 30 mensen op het terras en er is een streng deurbeleid. Dat betekent: wachten tot er een plek vrijkomt of vooraf reserveren, want dit terras is branché zoals de Fransen zeggen: het is een trendy plek.

Cafe Armani Cannes

De sfeer is goed, alleen de routine ontbreekt nog

Het terras ligt aan de chique winkelstraat tussen Céline en Dolce Gabanna, pal voor de winkel van Giorgio Armani. Het ligt een stukje van de drukke weg, waardoor je je in een oase van rust waant, met uitzicht over de azuurblauwe zee op de vuurtoren aan de oude haven. Er zitten een groepje mannen, een paar dames alleen met of zonder hond, enkele stellen en een opa met zijn kleinkind. Een gesoigneerd publiek. De bestelde verse ananassap laat lang op zich wachten, maar dat is niet erg. Wat een geluksmomentje om van linksachter op het terras de andere ‘premiers visiteurs’ te observeren en de sfeer met volle teugen te absorberen!

Lunchen aan zee

Daarna door voor een lunch van bovengemiddelde kwaliteit bij La Mandala, een strandtent tegenover Palais Miramar en het Carlton. Deze strandtent op toplocatie zit op deze dag van de terrasopening uiteraard helemaal vol. Iedereen kijkt blij: de strandgasten op de bedjes, de restaurantbezoekers, de gasten op de lounge-sets tot en met de gastvrouwen, de obers en de koks. Puur geluk, voor iedereen!

La Mandala Cannes

La Mandala staat bekend om het grote aanbod van verse gegrilde vis. De door ons bestelde hele zeebaars wordt door een onervaren serveerster wat onhandig voor ons op tafel gezet. Een meer ervaren ober snelt toe en fileert de vis vakkundig voordat hij hem opdient. Heerlijk. En gelukkig hebben we nog plek voor een dessert. Geen beter adres in Cannes dan deze toptent om de heropening van de terrassen te vieren: direct aan zee met onze pieds dans l’eau!

En ondertussen in Bordeaux…

Nicky’s man, een echte Fransman, pinkte vanochtend vroeg een traantje weg bij het zien van de eerste terrassen die openden. Eindelijk. Het mag weer!  Mooi om te zien hoe Bordeaux vandaag herleeft, zoals alle Franse dorpen en steden. Geluksmomentjes op straat, op het plein, ja waar niet eigenlijk… hier een impressie!

Nicky terrassen Bordeaux weer open

Bordeaux terrassen

Bordeaux terrassen

Bordeaux terrassen

Planten tussen de tafeltjes voor de afstand…

terrassen weer open 19 mei

vaak netjes tafeltjes voor twee personen..

terrassen weer open 19 mei

terrassen weer open 19 mei

… maar soms ook niet zo precies geteld wat betreft 6 man max. aan tafel zo te zien.

terrassen weer open 19 mei

terrassen weer open 19 mei

En sommige pleintjes in Bordeaux zijn wel heel vol vandaag… Alleen op deze eerste dag van de herwonnen vrijheid?

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Toqué Frères (@toquefreres)

Straatkunst van de Toqué Frères uit Parijs: spijker op de kop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.