frankrijk.nl

Roadtrips door Frankrijk, de boeken

Na een jaar van ‘opsluiting’ lijkt het wel alsof we nu maximaal de vrijheid willen voelen. En zoveel mogelijk willen ontdekken. Roadtrips zijn populairder dan ooit en deze boeken zijn handig om de mooiste routes te vinden!

Frankrijk Puur Roadtrips – Martijn Joosse 

Blogger en schrijver Martijn Joosse neemt ons mee op ontdekkingstocht door zijn geliefde Frankrijk, aan de hand van 50 routes. Bedoeld voor reizen per auto, (kleine) camper of motor. Roadtrips van een dag – leuk om te doen als je in de buurt bent – of echte ontdekkingstrips van tot wel 1250 km lang.  Het zijn routes die Martijn samen met zijn vrouw Marita de afgelopen jaren heeft gereden. Naast een globale routebeschrijving, waarbij het accent ligt op het noemen van bezienswaardigheden onderweg, wordt elke route met een kaarttekening geïllustreerd en is er een apart kader voor eet- en slaapadresjes onderweg. Dus praktisch, kort en bondig. Het is te groot voor het dashboard dus aan de bijrijder om een ander plekje voor in de auto te vinden want dit boek wil je tijdens het rijden graag bij de hand hebben. Prijs €25, online te bestellen.

Frankrijk Puur Roadtrips – Martijn Joosse


Frankrijk Binnendoor Loire – Ruud Couwenhoven

Het is alweer het tweede boek van Ruud Couwenhoven over Frankrijk. Ging de vorige editie over kleine D-wegen door heel Frankrijk, nu concentreert hij zich op de vallei van de Loire, een prachtige streek met een mooie natuur, beroemde kastelen, historische dorpen en bruisende stadjes. In zijn boek vind je uitgebreide routebeschrijvingen voor trips naar de Loire, langs de Loire en diverse dagtrips door het Loire-gebied. Ook vind je er diverse fietsrondjes die je kunt maken als je in het Loire-gebied verblijft en ook een wijnroute ontbreekt niet. Ruud vertelt graag verhalen en heeft tal van leuke ontdekkingen, grappige anekdotes en interessante weetjes verwerkt in zijn routebeschrijvingen. Dit boek kun je dan ook beter eerst lezen om je te laten inspireren en je plan te trekken, voordat je afreist naar de Loire. Prijs €22,50, online te bestellen.

Frankrijk Binnendoor Loire – Ruud Couwenhoven


Road trips France – Le Routard

Deze recente Franse uitgave brengt 35 mooie routes in Frankrijk in kaart, die qua lengte variëren van 65 km tot 350 km. De uitgave van La Routard/Hachette is helaas nog niet vertaald in het Nederlands, dus alleen handig als je goed Frans leest. Maar wat helpt: dit bijna 300 pagina dikke salontafelboek is zeer visueel opgezet, met veel foto’s en kaarten. Naast bekende tochten zoals de kustweg van de Côte d’Azur, de wijnroute van de Elzas of een toer langs de katharenkastelen in de Aude, vind je hierin ook minder bekende roadtrips. Zoals van Baie de Somme naar Étretat (190 km). Door de twee Charentes, van Ile de Ré naar Angoulême. Of de inderdaad prachtig rit van kustplaats Hendaye in Frans Baskenland tot hoog in de Pyreneeën. Prijs €29,90 (in FR), online te bestellen via Amazon.

Road trips France – Le Routard


Roadtrippen langs de Atlantische kust

Já, naar zee! Voor alle liefhebbers van de Atlantische Oceaan maakte de redactie van I Love the Seaside een ‘relaxte reisgids’ voor Frankrijk. Voor mensen die houden van een laidback surf-sfeertje maar niet per se hoeven te surfen. Voor mensen die dol zijn op kleine baaien en brede stranden. In het boek staan veel leuke kleinschalige adressen en mooie plekken. Van gezellige dorpen langs de kust, gezonde barretjes, yoga- en SUP-adressen, en perfecte oorden waar je goed met kinderen naar toe kunt. Prijs € 19,99. Online te bestellen.

I Love the Seaside Alexandra-Gossink


Take the slow road Frankrijk

Frankrijk op je gemak ontdekken met de camper, auto of caravan

Take the slow road Frankrijk laat 26 reisroutes door Frankrijk zien. Over panoramische wegen, door bergpassen en langs de kust. Met schitterende foto’s, handige kaarten en grappige teksten van de koning van de kampeerbus: Martin Dorey. Ga er op een dag voor zitten en maak plannen voor je volgende reis – Martin Dorey neemt je (langzaam) mee naar groene dalen, stranden, bergen en rustige wegen, waardoor je het liefst meteen wilt vertrekken. Engelse tekst. Prijs €25,99 online te bestellen.

Take-the-slow-road-Frankrijk-Martin-Dory

Tekst: Josee Schouten / Nicky Bouwmeester

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *