frankrijk.nl

Les Petites Perles: 9 pareltjes van vakantieadressen

Pittige tijden voor B&B- en campingeigenaren in Frankrijk, die steeds lijdzaam moeten afwachten tot hun gasten eindelijk weer kunnen komen. Onder het mom van ‘samen sterk’ bundelden 9 Nederlandse vakantiedomeinen hun krachten als Les Petites Perles.

Ze komen wel, ze komen niet…

Veel Nederlanders met vakantieadressen in Frankrijk waren al helemaal startklaar begin van de lente. Dit jaar zou het toch gaan lukken met de meivakantie?  Daar stonden ze met hun goeie moed, netjes opgezette safaritenten, schone gîtes, gesnoeide tuinen en verwarmde zwembaden… Maar het gehoopte weerzien met hun gasten (inmiddels zelf ook flink toe aan vakantie) laat nog steeds op zich wachten…

Vakantiedomein Limousin Mas d'en Haut

Samen de handen uit de mouwen

Vorig jaar deze tijd zaten ze in nog veel meer onzekerheid, want toen leek zelfs de zomer in gevaar. Maar in plaats van somberen, besloten Nederlandse eigenaren van 9 vakantieadressen in Zuidwest-Frankrijk juist een sprong vooruit te maken. Willem le Nobel van Le Mas d’en Haut in de Limousin: “Eerst zochten we enkel steun bij elkaar: hoe gaat het bij jou? Wat te doen met al die annuleringen? Maar al snel besloten we over te gaan tot actie en creëerden we een gezamenlijke website: Les Petites Perles. Zo delen we onze marketing, vooral voor de Franse markt. We hebben allemaal onze eigen stijl, maar als 9 kleinschalige vakantieadressen op het platteland ook belangrijke overeenkomsten. Bij ons krijg je persoonlijke aandacht, fantastische service en een goede table d’hôtes. Ideale plek om je vakantie te vieren, juist nu!”

Les Petites Perles kleinschalige vakantieadressen in Frankrijk

Kindvriendelijk en kleinschalig

Ook Franse stedelingen bleken in coronatijden gevoelig voor deze kleine schaal en groene ligging. Willem: “We hebben in voor- en naseizoen Fransen kunnen aantrekken. Maar onze Nederlandse gasten missen we toch het meest, omdat die zelf zo goed bijdragen aan een leuke ontspannen sfeer! We hopen dat ze snel komen want het is zo zonde: mei en juni zijn de beste maanden in Frankrijk voor ouders met kleine kinderen. Alles vers groen, overal vogels en bloemen, nog niet zo heet!”

Les Petites Perles kleinschalige vakantieadressen in Frankrijk

Het algehele negatieve reisadvies vanuit Nederland vervalt per 15 mei en hopelijk gaat Frankrijk daarna snel op geel. Vanuit Frankrijk gezien is het nu al ‘oké’: sinds 3 mei mag je namelijk al gewoon weer het land in met een negatieve PCR-test (zie ook onze Corona-update) en die verplichting geldt alleen voor reizigers boven 11 jaar. Vanaf 6 juni is vaccinatie of immuniteit (te zien op corona-paspoort) ook voldoende.

Les Petites Perles nederlandse vakantieadressen in Frankrijk

Waar vind je Les Petites Perles?

In de Limousin

Les Renardières, een vakantiedomein in de Corrèze, met gîtes én circuslessen voor de kinderen. Le Mas d’en Haut, safaritenten en gîtes op een herenboerderij in de landelijke Creuse.

In de Hérault (Languedoc-Roussillon)

Domaine Saint-Paul le Marseillais is een supercharmant vakantiedomein omringd door wijngaarden en vlak bij de stranden van Sète en Cap d’Agde. Met zoals bij al deze adressen een table d’hôtes met lekker eten en een fijne sfeer.

In de Lot, Lot-et-Garonne en Dordogne

Les Escaliers de la Combe in de Lot heeft gîtes, B&B-kamers en safaritenten. Domaine Ramonjavel, in de Lot-et-Garonne, heeft een heuse alpacahoeve naast een kidsvriendelijk domein met safaritenten. In de Dordogne biedt Simply Canvas smaakvolle glamping op een domein in het teken van duurzaamheid (permacultuur, moestuin). En bij Domaine Le Bost genieten gezinnen van een vakantie in gîtes en safaritenten op een terrein met groot zwembad en veel speelplekken.

Les Petites Perles kleinschalige vakantieadressen in Frankrijk

Handig: de beschikbaarheid bij alle domeinen is in één oogopslag te zien op deze pagina van Les Petites Perles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *