frankrijk.nl

Giverny: de tuinen van Monet

Op 19 mei gaan de tuinen van Monet in Normandië weer open. Prachtige plek deze tijd van het jaar. Met deze foto’s en filmpjes lijkt het net of je er al zelf rondloopt!

Wat moet het er nu paradijselijk zijn. Bloeiende blauweregen, narcissen, geurige bloesems en de eerste waterlelies… Iedereen weet hoe mooi de tuinen van Monet zijn door de vele schilderijen die de schilder er maakte. Meer dan 500.000 bezoekers komen elk jaar kijken in het dorp Giverny in Normandië, maar dit voorjaar zal dat aantal veel lager liggen.

tuinen van Monet Giverny Normandië

Keuken en atelier

Claude Monet woonde meer dan 40 jaar op deze idyllische plek met zijn vrouw Camille en hun kinderen. In 1883 kocht de schilder het landhuis met ommuurde boomgaard en moestuin. Normaal gesproken kun je er als bezoeker binnenkijken in de keuken, in het schildersatelier van Monet en de rest van het huis. Er hangen in totaal 9 werken van de meester en er is een mooie verzameling Japanse gravures. Maar dit voorjaar blijven de binnenruimtes nog gesloten, totdat alle musea weer open mogen in Frankrijk.

Bloemenzee

In de weelderige tuin staan enorm veel bloemensoorten. Zoals tulpen, agapanthus, irissen, blauweregen, klaprozen, pioenrozen en dahlia’s. In de vijver, met het bekende groene houten bruggetje, zie je waterlelies en de weerspiegeling van treurwilgen. Een heel romantische sfeer die in normale tijden een beetje lijdt onder de vele bezoekers van deze plek, maar die op het moment perfect sereen moet zijn!

Fondation Claude Monet, open van 1 april tot 1 november. De organisatie heeft aangekondigd dat de tuinen wegens corona openen op 19 mei 2021!  Meer informatie over deze mooie plek: fondation-monet.com

tuinen van Monet Giverny Normandië

Via deze link breng je een virtueel bezoek aan het huis: fondation-monet.com/visite-virtuelle/

klaproos in tuinen Monet

In dit mooie filmpje lijkt het of je door de tuin wandelt:

LEES OOK:
Mooie campings langs de kust van Normandië

Beeld: Pixabay, Pexels, Unsplash, Flickr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.