frankrijk.nl

Mme Chapelle: prachtige gîte in dorpje in de Bourgogne

Bourgondisch genieten tijdens de vakantie? Bij Clos Laraison huur je een authentiek vakantiehuis met riante tuin midden in een leuk dorpje in de Sud Morvan. Met als praktisch pluspunt: de Nederlandse eigenaren van het huis wonen op hetzelfde terrein!

Landelijk en sfeervol

Geweldig, die ligging van Clos Laraison. Gert en Marije hebben een prachtig 18e-eeuws huis in het zuiden van de Bourgogne, in de nabijheid van leuke stadjes als Autun, Paray-le-Monial en Moulins. Het huis – met wingerd overgroeide façade – staat in een ommuurde weelderige tuin van 4.000 m2, in het hart van een klein plattelandsdorpje. Typisch Franse sfeer dus. Maar ook veel rust en ruimte, want één straatje door en je staat in het bos. Op het grote terrein van Clos Laraison staat een tweede huis dat de Nederlanders verhuren als zelfstandige gîte.

Vakantiehuis Mme Chapelle

Het compleet gerenoveerde vakantiehuis voor 4 personen heet ‘Logement Mme Chapelle’ en was het verblijf van de nounou (nanny) van de vroegere bewoners, de familie Laraison. Het heeft twee ruime romantische slaapkamers met elk een eigen badkamer en een zonnige woon-eetkamer met houtkachel.

Clos Laraison Vakantiehuis Bourgogne

Het interieur is een spannende combinatie van oude Bourgondische bouwmaterialen en eigentijds design. En je ziet meteen: de hele inventaris is tot in de puntjes verzorgd. Gert en Marije houden zelf niet zo van vakantiehuizen met bijeengeraapte meubels of serviezen waar stukjes uit missen, dus bij hen moest het allemaal perfect zijn.

Mme Chapelle Clos Laraison Vakantiehuis Bourgogne

Kookliefhebbers

Ook de keuken is tot in detail uitgerust, met onder meer een semiprofessioneel fornuis. Kookliefhebbers kunnen zich tijdens de vakantie dus ook ‘thuis’ wagen aan boeuf bourguignon en andere lekkere gerechten! Verder heb je alle vrijheid op het terrein, dat verschillende mooi verzorgde tuinen herbergt. Als enige gasten heb je zelfs je eigen tuin. Zo leuk om op het terras op de cour uit te kijken over het dorpsplein. Of te relaxen met een fijn boek in de rozentuin of onder de ruisende bamboe.

In de omgeving

Niet dat dit een omgeving is om alleen te niksen overigens (al mag dat natuurlijk wel). Zoveel moois te zien, in een gebied zonder massatoerisme! Het landschap leent zich voor prachtige ritjes, fiets- en wandeltochten: het kenmerkende coulissenlandschap (bocage) van de Charolais-Brionnais is zelfs genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Bourgogne Charolais

Het Parc Naturel Regional du Morvan ligt om de hoek, Beaune, de abdij van Cluny, La Roche de Solutré, de wijngaarden en de vele kastelen van de Bourgogne liggen op rijafstand… Je hoort het, Bourgondisch genieten daar op Clos Laraison!

ambiance Clos Laraison Vakantiehuis Bourgogne

Vakantiehuis Mme Chapelle (4 pers), €875/week (voor-/naseizoen), €975/week (hoogseizoen), midweek (voor/naseizoen) €475 (genoemde prijzen zijn op basis van 2 personen). Meer informatie: www.closlaraison.nl 

PLUS+

– Slechts 800 km vanaf Utrecht.

– De rust van het platteland en ook de reuring van een klein dorpje met een bakker, kruidenier en café-restaurant op loopafstand.

– Fijne locatie voor cultuurliefhebbers, kook- of wijnliefhebbers en fietsers en wandelaars (de wandeling naar de Mont Dardon is een aanrader!), ook in het vroege voorjaar en late najaar!

Gert is kunstschilder en maakt op deze idyllische locatie prachtige schilderijen.

Clos Laraison Vakantiehuis Bourgogne

LEES OOK:
8x waarom de Bourgogne zo’n fijne streek is
Indian summer in de Bourgogne: 10x genieten in de herfst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.