frankrijk.nl

Poisson d’avril! 1 april!

Vanaf eind maart liggen er bij Franse chocolade- en patisseriewinkels niet alleen paaseieren maar ook chocolade-vissen in de winkel. De mooiste sardientjes, zeefruit, makrelen en zelfs vissticks van chocolade! 

In Frankrijk is het de traditie om op 1 april bij wijze van grap een papieren vis op de rug van een nietsvermoedend persoon te plakken. ‘Poisson d’Avril!’ roep je dan. Om dit gebruik te vieren, zetten vrijwel alle bakkers en patissiers in Frankrijk vanaf eind maart kunstig gemaakte chocoladevissen in de etalage.

 

Poisson d'Avril Patrick Roger is een super-de-luxe- chocolatier in Parijs die prachtige sculpturen maakt van chocolade. Zijn april-vissen zijn relatief sober, maar zitten wel in een soort juwelendoosjes!

Poisson d'Avril

La Maison du Chocola, een luxe keten van chocoladewinkels, pakt elk jaar uit rond 1 april.

april vissen Frankrijk Chocoladevis van de beroemde chef-kok Alain Ducasse gevuld met kleine chocolaatjes die wij ‘zeebanket’ noemen en die in Frankrijk friture heten.

Poisson d'Avril ijsjes bij Picard

Poisson d’Avril-ijsjes bij Picard

chocoladevissen

Jean-Paul Hévin, een bekende chocolademaker in de Marais in Parijs.

Michalak vissen

De vangst van 2021 van ster-patissier Christophe Michalak

Poisson d'Avril

En dit lijken wel vissticks! (te koop bij Maison du Chocolat)

LEES OOK:
De 8 beste patissiers in Parijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *