frankrijk.nl

Circusschool en gîtes op vakantiedomein in de Corrèze

Les Renardières is een vakantie-adres met een bijzonder verhaal. Kinderen leren hier circuskunsten van een professionele circusartiest. Vanuit de gîtes en pipowagen op het terrein profiteer je bovendien van de ongerepte landschappen van de Limousin en Auvergne.

Waarom Les Renardières een magische plek is? Op dit kleinschalige vakantiedomein met 6 vakantiehuizen kun je genieten van pure en simpele dingen! Het idyllische uitzicht op de Corrèze en de vulkaantoppen van de Auvergne in de verte. Wandelingen vanaf het domein naar de rivier. Van een boek lezen in een hangmat onder de fruitbomen… En van het feit dat de kinderen de iPad vanaf het begin van de vakantie in de koffer laten zitten. Want voor hen is de grote attractie hier een heuse Circusschool, waar ze in de zomer elke dag nieuwe kunstjes leren!

Les renardières vakantie Limousin Corrèze

Verliefd op het uitzicht

Het verhaal achter dit vakantiedomein is ontroerend en indrukwekkend. Nu 25 jaar geleden verhuisde de Nederlandse Jacqueline met haar man Jan naar deze heuveltop in de Corrèze. Jan had een stabiele hersentumor en ze wilden nog zo veel mogelijk uit de rest van hun leven halen. Vooral het unieke uitzicht van Les Renardières, zorgden ervoor dat ze meteen een coup de coeur hadden voor deze oude boerderij met 15 hectare grond. Tot hun grote geluk kregen ze 2 zoons, maar daarna ging het met Jan’s tumor steeds slechter en kort na de geboorte van zijn tweede zoon overleed hij.

Les renardières vakantie Limousin Corrèze

Circuslessen

Jacqueline ging alleen door. Met de zorg voor haar kinderen en ook voor het domein. Na 6 jaar schreef ze zonen Didier en Aisha in voor circuslessen en ontmoette ze Bernardino, een Spanjaard geboren in Frankrijk. De vonk sloeg over en Bernardino kwam met zijn 2 eigen zonen op Les Renardières wonen. Zo werd de circusschool geboren en ontstond het idee om kinderen circuslessen te geven om hen tijdens de vakantie weg te houden van al die zo aantrekkelijke beeldschermen. Bernardino en Jacqueline kregen samen nog een dochter en hadden hun handen vol aan de zorg voor hun 5 kinderen, alle dieren en het domein zelf.

Les renardières vakantie Limousin Corrèze

Niet-toeristisch stukje Frankrijk

In 2015 verwoestte een grote brand de helft van het bedrijf, maar ondanks de grote tegenslag wisten Bernardino en Jacqueline alles nog mooier te herbouwen dan voorheen. Ieder jaar zoeken ze nieuwe inspiratie door dingen op te knappen en andere leuke dingen te bedenken voor de gasten. Ze wonen zelf nog steeds met heel veel plezier in dit onontdekte stukje Frankrijk, waar de natuur volop aanwezig is en het leven met de seizoenen zo boeiend blijft. Ze wonen dan ook in een prachtig deel van de Corrèze: tussen weilanden met roodbruine Limousine-koeien en in de groene vallei van de Luzège, een met bossen omzoomde rivier vol vis en rivierkreeftjes.

vakantie in de natuur limousin correze

Gîtes en een pipowagen op een heuvel

Op Les Renardières slaap je als gezin in een van de 6 houten vakantiehuisjes, vrolijk gekleurde chalets met eigen sanitair, een keuken en een terras. Of in de mooie pipowagen La Roulotte Mamalou. Ouders slapen binnen in deze lichte woonwagen met eigen keukentje en voor de kinderen staat er buiten een tipitent!

Les renardières Pipowagen Mamalou vakantie Limousin Corrèze

Op het domein geniet je volop van het buitenleven. Dankzij de pruimenbomen, de hangmatten, de visvijver, de vele dieren (konijntjes, kippen, pony’s, paarden, ezels), de trampoline en het zwembad. Voor wie daar zin in heeft zijn er in de zomermaanden diverse feestelijke avonden, zoals een welkomstborrel, een gastronomisch diner, pizza-avond en een kampvuuravond voor de kinderen… Je hoort het, een plek die je graag geheim wilt houden, dit paradijsje van Bernardino en Jacqueline!

Les renardières vakantie Limousin Corrèze

Les Renardières, chalets (5-7 pers.) €395 (laagseizoen)-€795/week (hoogseizoen), pipowagen Mamalou €395-€695/week. Meer informatie: www.lesrenardieres.com

PLUS+

– In juli en augustus in diverse weken circusschool met ochtendlessen voor de kinderen een eindvoorstelling voor de ouders. In juni en september zijn er ook Magische Familie-opstellingweken.

– Je kunt vanaf het domein hele mooie natuurwandelingen maken naar de rivier de Luzège.

Les renardières vakantie Limousin Corrèze wandelen

– Meer moois in de omgeving: leuke markten (Brive-la-Gaillarde, Egletons, Tulle), watervallen, kastelen, kanotochten.

– Superleuk: tijdens de kampvuur-avond voor de kinderen gaan de ouders uit eten en blijven de kinderen slapen in een grote tipitent!

kampvuur Les Renardières kinderen

Vakantiedomein wandelen met de pony's

LEES OOK:
7 mooie stille streken in Frankrijk
De leukste markten van het Zuidwesten
Top 10 Franse frisse-lucht-departementen 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *