frankrijk.nl

Lente-playlist Franse chansons

Liegende politici en een nieuwe lockdown in Frankrijk… Ach ja, wat kun je beter doen dan je hoofd uit het raam steken en meefluiten op Charles Trenet of Michel Fugain? Van deze zonnige en vederlichte Franse voorjaarsliedjes wordt je humeur gegarandeerd beter!

Ces mots simples – Vanessa Paradis

Als een lentebuitje, zo zacht… Dit relatief recente, maar in Nederland onbekende liedje van Paradis, is een van haar mooiste!

La Fête – Michel Fugain et Le Big Bazar

Die kleding, haha! Van de jaren ’70-outfits en de choreografie in de filmpje word je al blij, en probeer maar eens NIET mee te neuriën met deze hit van Michel Fugain. En nog toepasselijker dit seizoen: zijn liedje Le Printemps.

Y’a de la joie! – Charles Trenet

Franse klassieker waar je mondhoeken vanzelf van omhoog krullen! “Bonjour bonjour les hirondelles / (dag dag zwaluwen) Y a d’la joie (er is vreugde) / Et du soleil dans les ruelles!” (en zon in de straatjes), dixit Trenet.

Le temps est bon – Bon Entendeur ft Isabelle Pierre

Deze aanstekelijke cover van een zonnig nummer uit de jaren ’70 was in 2019 een megahit in Frankrijk en je hoort hem nog steeds regelmatig.

La Marcheuse – Christine and the Queens

De prachtige stem van Christine and the Queens, een heel succesvolle jonge Franse zangeres, roept op tot lopen, lopen, lopen.. in de natuur.

C’est si bon – Thomas Dutronc

Het voorjaar is SI BON…! Thomas Dutronc (zoon van!), die afgelopen jaar een fijn jazzy coveralbum uitbracht, hier samen met Diana Krall en Iggy Pop.

Au printemps tu reviendras – Charles Aznavour

Aznavour als hoopvolle geliefde, Mon amour, in de lente kom je bij me terug..

Sympathique – Pink Martini

“Ma chambre a la forme d’une cage (mijn kamer voelt als een kooi) / Le soleil passe son bras par la fenêtre (maar de zon strekt haar armen door het raam).” De eerste zin van deze klassieker lijkt wel specifiek te gaan over lente in coronatijden!

Luister deze en meer zonnige Franse nummers via onze lente-playlist op Spotify:

LEES OOK:
10 jonge Franse artiesten om te kennen
7 fijne Franse radiostations

Beeld linksboven: Bon Entendeur/Le Temps est bon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *