frankrijk.nl

Het Louvre nu ook online te bezoeken

Het Louvre in Parijs heeft bijna 500.000 kunstwerken online gezet. Op de internetsite van het museum kun je nu door de gangen ‘lopen’ en beroemde werken van dichtbij bekijken.

Zoals voor alle culturele instellingen was 2020 ook voor het Louvre een bijzonder slecht jaar. Terwijl het beroemde museum in andere jaren bijna 10 miljoen bezoekers trekt, waren dat er in 2020 nog geen 3 miljoen. Om kunstliefhebbers op een andere manier toch te ‘ontvangen’, heeft het Louvre nu de foto’s van 480.000 kunstwerken op de website van het museum gezet. Het gaat om 60% van de hele collectie en een deel van de reserves.

La Victoire Louvre

Meesterwerken

Je kunt vrij zoeken in de collectie of thematische verzamelingen bekijken. Zoals de meesterwerken van het Louvre, met onder meer de Mona Lisa, de Venus van Milo en La Libérté van Delacroix. Maar de leukste manier is virtueel door de plattegrond van het museum lopen en per zaal kijken wat er hangt. En bijzonder: je mag alle beelden gratis downloaden voor eigen gebruik. 

Meer informatie: www.louvre.fr

Louvre online bezoeken

Louvre in Parijs

Beeld: Kayla Koss-UNPL (Victoire de Samothrace/Louvre), Guillaume Meurice-UNPL (piramide). Opening: sara-darcaj-Yzam-UPL

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *