frankrijk.nl

Kasteeltje in de Pyreneeën met vakantie-appartementen

Château Serre Barbier is een 19e-eeuws kasteeltje met gezinsappartementen vlak bij de grens met Spanje. Een gezellig vakantiedomein voor gezinnen die van de bergen willen genieten. Activiteiten als bergwandelen, raften en canyoning kun je hier bijna vanaf de voordeur ondernemen!

Chateau serre Barbier Pyreneeen omgeving

Zo leuk: bij Château Serre Barbier ben je op vakantie in twee landen! Dit vakantiedomein in de Pyreneeën ligt op maar 7 km van de Spaanse grens: dus je kunt ’s ochtend croissants eten voor het ontbijt en op dezelfde dag tapas gaan proeven in een echte Spaanse tapasbar op een half uurtje rijden. De Nederlandse Yvette en Arné genieten al jaren van deze prachtige locatie bij marmerdorp Saint-Béat in de Haute-Garonne. Hun kasteeltje met superuitzicht op de bergen wordt omringd door een grote zonnig tuin, waar een rustgevend riviertje langs kabbelt.

Kasteelhotel Pyreneeën Chateau Barbier

Appartementen met buitenkeuken

Wielerfans hebben Château Serre Barbier vast al eens gezien op tv. De Tour de France komt namelijk bijna elk jaar langs Saint-Béat en de NOS gebruikte het kasteeltje diverse malen als decor voor hun tv-uitzending De Avondetappe. Ook in 2021 komt de Tour weer voorbij en filmt de NOS half juli weer bij Serre Barbier!

Chateau Serre Barbier vakantieadres Pyreneeen B&B zwembad

Logisch want de setting is magisch en dat vinden ook de vele gezinnen die hier in de zomer komen genieten van een vakantie. In het kasteel verhuren Yvette en Arné namelijk appartementen of  ‘apartd’hôtes’ voor 4 tot 5 personen. Deze accommodaties zijn voorzien van eigen badkamers en een keuken en ze hebben ook nog een uitgeruste buitenkeuken in de tuin. Elk gezin kan dus in alle vrijheid binnen of buiten eten. En dat begint al ’s ochtends, als Yvette een goed gevulde ontbijtmand voor de deur zet!

Chateau Serre Barbier Vakantiedomein

Bergwandelen, canyoning, raften met een Nederlandse gids

Overdag kun je van de zon genieten rond het zwembad of je laten verleiden door de mooie omgeving. Het kasteel ligt aan de voet van Le Pays de l’Ours ofwel de Berenvallei : een prachtig gebied om te wandelen met het hele gezin. Ook voor wat grotere kinderen en tieners is dit een toplocatie. Yvette en Arné werken nauw samen met Nederlandse gidsen voor bergactiviteiten, die allerlei veilige activiteiten organiseren  voor kinderen vanaf 6 jaar. Zoals een afdaling op een mega VTT-step, canyoning, abseilen, raften of kanoën. Weg dus met alle beeldschermpjes, bij Château Serre-Barbier is ‘buitenspelen’ het devies!

Chateau Barbier Kasteelhotel actieve familievakantie rafting bergen kidsvriendelijkTable d’hôtes van Yvette

Yvette en Arné hebben nog veel meer goeie tips en het ontzorgen van hun gasten is hun hoofddoel. Daarbij krijgen ze elke zomer hulp van een team van Nederlandse studenten, die hier vroeger al kwamen met hun ouders. Behalve de ontbijtmand verzorgt Yvette ook 4 avonden per week een table d’hôtes met seizoensproducten. Lekker én gezellig, want dan kun je ervaringen uitwisselen met de andere gasten (iedereen vanaf zijn eigen tafel op het terras). De schaal van dit vakantie-adres is prettig kleinschalig: in het hoogseizoen zijn er maximaal 5 gezinnen tegelijk op het domein. En in het voor- en naseizoen fungeert Serre Barbier ook als chambre d’hôtes, dus kun je hier ook romantisch met zijn tweetjes logeren!

Chateau Serre Barbier vakantieadres Pyreneeen B&B tables d hotes buitenkeukenTable d’hôtes en de buitenkeukens

Château Serre-Barbier, vakantieappartementen (apartd’hôtes) in hoogseizoen alleen verhuur all-inclusive: dagelijks ontbijtmand, 4x table d’hôtes v.a. €1595/week voor een gezin van 2 volw. en 2 kinderen. B&B-kamers €89 (2 pers.)-€125 (3 pers.). Meer informatie: www.chateau31.com

Noot redactie dd. 6 juni: Serre Barbier meldt ons nog beschikbaarheid te hebben voor de weken van 3, 10 en 17 juli.

Tour de France bij Chateau Barbier Pyreneeën

PLUS+
– In 2021 komt de Tour de France weer in de buurt van Saint-Béat (14 juli, tijdens de 17e etappe).

–  Veel te zien en doen in de omgeving, zoals het plaatsje Saint-Bertrand-de-Comminges (mooie kathedraal), Bagnères-de-Luchon (thermale baden) en natuurlijk de Pyreneeën.

– De Nederlandse berggidsen (Stefane en Laetitia) die o.a. canyoning, raften en kanoën organiseert komt jou en/of je kinderen ophalen bij de voordeur! Meer informatie: www.pyreneesemotions.com

– Op zoek naar een leuke vakantiecombinatie van 1 week Franse platteland + 1 week in de bergen? Combineer Serre-Barbier met een vakantie-adres tussen Lot en Dordogne (zie hier leuke tips!). Met de auto rijd je vanaf daar in max. 4 uur naar Saint-Béat.

LEES OOK:
Heerlijke vakantiehuizen in een privé-dorpje

Tekst: Karen Kommer-de Graaff /Nicky Bouwmeester Beeld: Château Serre Barbier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.