frankrijk.nl

Une baguette s’il vous plait!

In Rotterdam bakt een francofiel stokbroden volgens Frans recept, in de stijl van de ‘baguette tradition’. Je kunt deze stokbroden ook thuis laten bezorgen!

Jan Willem de Laive en zijn gezin gaan regelmatig op vakantie in de Morvan, in de Bourgogne. Eén ding misten ze het meeste zodra ze weer terug waren in Nederland. Zo’n knapperige tradition. Die hol klinkt als je erop trommelt. Die knispert als je hem openbreekt. Die ruikt naar desem en bloemetjes als je je neus erin stopt. En die smaakt… naar Frankrijk!

Une baguette s il vous plait Jan Willem en zijn kinderen

Franse bloem, Nederlands leidingwater

Niet bang voor een nieuw avontuur besloot ondernemer Jan Willem een korte bakkersopleiding te volgen in Nantes. Terug in Nederland sloeg hij zelf aan bakken met geïmporteerde Franse bloem (T65), zout uit Guérande, natuurlijke gist van rozijntjes en Rotterdams leidingwater. Inmiddels rollen er met hulp van één medewerker én zijn twee oudste kinderen wekelijks 600 tot 700 stokbroden uit de steenoven!

Frans stokbrood uit Rotterdam

Franse restaurants in Rotterdam

De stokbroden van Une baguette s’il vous plaît! zijn te koop bij diverse delicatessenwinkels en Franse restaurants in Rotterdam. Zoals bij de restaurants Louise’s Petite Marché en Café Marseille. Deze laatste twee adressen maken er op het moment (in corona/afhaaltijden) zelfs een collegiaal wedstrijdje van: wie belegt de stokbroden het lekkerst? Zoals baguettes met steak-tartare, confit de canard en gegrilde inktvis…

Thuisgebracht of opgestuurd

Voor particulieren bedacht Jan Willem ook nog een andere oplossing. Als je in Rotterdam woont dan komen hij of zijn kinderen de broden aan je voordeur afgeven. Gekleed in streepjestrui en met een baret op, voor extra Franse zwier. Wie buiten Rotterdam woont, kan de broden per post bestellen. Ze gaan bevroren het pakket in en zijn ontdooid als ze maximaal 24 uur laten bij jou aankomen. Op de verpakking staan de afbakinstructies (5 minuutjes in de oven) en klaar ben je.

FRANS STOKBROODJE Une baguette s’il vous plaît. Bestellen

Mais quoi, wat zeg je Jan Willem? Ontdooien en zelf afbakken? Dat zal een Fransman niks vinden toch? Bakker Jan Willem: “Helemaal exact dezelfde smaak als in Frankrijk is het misschien niet, maar het komt wel heel dicht in de buurt. Ik heb aardig wat Franse klanten in Nederland die fan zijn!”

Wij namen zelf ook de proef op de som en vroegen de Franse buurvrouw om mee te proeven. We hadden echter de pech dat de verzonden stokbroden met 1 dag vertraging binnenkwamen. Misschien daardoor waren de broden minder knisperig en luchtig dan we hadden verwacht. Maar probeer het zelf en laat ons weten of dit jou weer een heerlijk voorproefje van Frankrijk geeft!

Une baguette s’il vous plaît. Bestellen via Whatsapp of sms op 06-28 66 66 00. Per 5 stuks (€13,50 in Rotterdam, €16,75 incl. verzendkosten NL) of 10 stuks (€26,75 incl. verzendkosten NL). Meer info: unebaguettesilvousplait.nl

FRANS STOKBROODJE VOOR HET PAASWEEKEND: uiterlijk dinsdag 31/3 om 22.00 uur besteld, zaterdag 3 april in huis! (daarna kun je de stokbroden nog een paar dagen in de koeling bewaren)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.