frankrijk.nl

Vakantiehuizen in minidorpje in de Ardèche

Deze eigentijdse vakantiewoningen en appartementen zijn het resultaat van een fantastische renovatie van een oud boerendorp aan de rand van de Ardèche. Het uitzicht geeft kippenvel en er zijn hier met de kinderen tal van leuke dingen te doen in de omgeving.

Domaine du Coulon: tweede leven voor een boerendorp

Op de rand van de Ardèche en op 10 minuten van het leuke plaatsje Goudargues in de Languedoc-Roussillon en toch totaal verscholen in de natuur, ligt het schitterende Domaine du Coulon. Tot enkele jaren geleden lag op deze plek niets meer dan wat ruïnes en een vervallen huis. Eens een klein gehucht dat bewoond werd door boeren, maar nadat iedereen de plek meer dan een eeuw geleden verlaten had, kreeg de natuur hier vrij spel. De eenvoudige huisjes raakten in verval en overwoekerd en het Hameau du Coulon bestond niet meer.

Vakantiewoningen domaine du Coulon in de Ardèche

Nieuwe vakantiehuizen van oude stenen

Tot 2015. Met de resten (rotsen en stenen) van de oude ruïnes zijn hier 8 geheel nieuwe appartementen – we noemen het eerder huizen – gebouwd, helemaal in de bouwstijl van de regio: Domaine du Coulon. Steen voor steen gemetseld waardoor het lijkt alsof deze huizen hier altijd al gestaan hebben. Midden in de natuur: zonder bordjes zou het vakantiedomein moeilijk te vinden zijn. Zelfs voor wandelaars (want je kunt hier mooie tochten maken!) blijft het hameau een verscholen plek. Alleen de juiste GPS-coördinaten brengen je naar dit kleine paradijsje! Judith van Villardeche ontdekte deze fantastische locatie tijdens een van haar ontdekkingsreizen door de Ardèche en was op slag verliefd!

Lees ook over Judith’s liefde voor de Ardèche en haar insidertips voor deze streek.

Domaine du Coulon Ardèche

Vakantiewoningen in Domaine-du-coulon-Ardeche

Zoveel ruimte en wat een uitzichten!

Je kunt hier in alle comfort verblijven in de modern ingerichte en zeer ruime vakantiewoningen (de meeste 130 m2,met 3, 4 of 6 slaapkamers). Reken altijd op minstens twee terrassen, want het schitterende uitzicht is de grote blikvanger van het domein. Een weids uitzicht over het dal van de Cèze, waar in de vroege ochtend de optrekkende mistflarden een mystieke sfeer geven.

Interieur-Domaine-du-Coulon

Relaxen aan het zwembad of toeren in een Mehari

Het grote omheinde zwembad is vrij gelegen, zodat je ieder moment van de dag van de zon kunt genieten. Kinderen kunnen zich ook vermaken met een spelletje tafeltennis of jeu de boules of op de schommel. En dankzij de broodservice kun je relaxt de dag beginnen met een vers ontbijtje en tijdens het hoogseizoen is er een wekelijkse pizza-avond. Ook kan het vakantiedomein excursies – van paardrijden, kanotochtjes tot quad rijden – voor je boeken. En leuk om te doen op een mooie zomerse dag: de omgeving ontdekken in zo’n zo’n nostalgische open Mehari-auto, te huur voor een halve of hele dag.

Zwembad van Domaine du Coulon in de Ardèche

Gard en Ardèche: veel leuke dingen in de omgeving

Het domein heeft een heel goede ligging voor de allerleukste uitstapjes in de streek: de karakteristieke plaatsjes Goudargues en Uzès zijn niet ver, of je kunt pootjebaden bij de watervallen van La Roque sur Cèze. Echte avonturiers gaan een kanotochtje maken op de Ardèche-rivier en bezoeken de spannende grottenstelsels van Aven d’Orgnac en de recent geopende replica-grot Caverne du Pont d’Arc met indrukwekkende rotstekeningen.

Domaine du Coulon, prijsindicatie 6-persoonshuis van €1500 laagseizoen tot  €2000 hoogseizoen.

Nieuwsgierig? Er is nog beschikbaarheid in de zomervakantie! Informeer bij Villardeche, ook voor andere bijzondere vakantieplekjes in de mooiste streek van Zuid-Frankrijk.

TIP: Wil je weten wat er nog vrij is deze zomer, ga dan meteen naar de last-minutepagina

Uitzicht-Domaine-du-Coulon
Villaradeche verborgen dorpje

Eén reactie op “Vakantiehuizen in minidorpje in de Ardèche”

  1. Lelercq luc schreef:

    Mooi alternatief voor het overbezochte
    Drome provencal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.