frankrijk.nl

Roadtrip langs de kust van Normandië

Op pad in je (huur)camper of met de auto: deze rondreis langs mooie natuurcampings in Frankrijk is de hap frisse lucht waar we extra behoefte aan hebben dit jaar. Zon, zee, natuur en ontspanning! On y va?

Après-corona willen velen van ons wat vrijer en zelfstandiger op reis, zo blijkt uit de enorm gegroeide belangstelling voor campervakanties. Op vakantie gaan met ‘je eigen’ rijdende accommodatie is inderdaad een geruststellende gedachte. Geen zorgen over gedeeld sanitair. Of over afstand houden. Terugrijden wanneer je wilt. En je hoeft tegenwoordig niet eens zelf een camper te bezitten, want steeds meer bedrijven verhuren ze. Ook bestaan er diverse particuliere deelsites voor campers (zoals Goboony, Camptoo en Paul Camper), waarop je de leukste vintage-modellen tegenkomt.

Roadtrip Normandie Huttopia

Met een camper naar Frankrijk

Klinkt ons als een geweldig avontuur. Vrijheid-blijheid! Maar in dit gekke jaar gaan we toch liever niet helemaal op de bonnefooi. Beter om al vooraf een roadtrip uitstippelen langs mooie campings met camperplaatsen, zodat je weet waar je terecht komt. Zoals dit traject langs de kust van Normandië. Met overzichtelijke afstanden, maar toch elke drie dagen wisselen van omgeving. Goed voor 10-12 dagen zorgeloos genieten in de nabijheid van de zee én het mooie Normandische platteland!

Oh, en als een camper nog wat te ingewikkeld klinkt: met de auto kun je deze route natuurlijk ook afleggen. Op al deze kampeerplaatsen zijn glamping-accommodaties met eigen sanitair te huur net als kant-en-klare canvastenten (Toile & Bois). En je kunt er uiteraard ook je eigen tent opslaan.

Kampeertrip langs de Normandische kust

Etretat Normandie

Stop 1: camping aan de krijtkust bij Fécamp (3/4 dagen)

Vanaf de Noord-Franse grens is het 300 km naar Fécamp en de krijtkliffen van Normandië. Je parkeert je camper hier boven op de krijtkust, bij Camping Huttopia Les Falaises-Normandie. Deze natuurcamping met overdekt zwembad en glamping-accomodaties bevindt zich tussen de weilanden en heeft uitzicht op zee. Puur geluk om vanaf het kampeerterrein – met de wind in je haren – het kustpad af te dalen naar de mooie stranden onderaan de kliffen. Zoals het fotogenieke kiezelstrand van Les Grandes Dalles op nog geen 2 km afstand. Je kunt ook fietsen huren op de camping voor een fietstochtje naar de charmante badplaats Fécamp, om daar moules-frites en fruits de mer te gaan eten. Of pak de camper voor een bezoek aan het adembenemende Etretat en de beroemde naaldrots in zee: een plek die je ooit in het echt gezien wilt hebben!

Huttopia Camping Falaises in Normandie

Stop 2: camping op platteland van de Calvados (3/4 dagen)

Vanaf de camping bij Fécamp is het maar een ritje van 75 km naar de volgende stop in het hart van het Pays d’Auge. Deze schilderachtige streek in de Calvados is het ultiem landelijke Normandië, met fruitgaarden, vakwerkboerderijen en gevlekte koeien in de weilanden. Camping Huttopia Calvados-Normandie gaat compleet op in die sfeer, want zelfs het kampeerterrein staat vol appelbomen! Ook de kust blijft dichtbij: na een half uur tot driekwartier rijden (met de camper of e-bike) sta je al op het strand van Deauville of Trouville. De camping heeft een overdekt zwembad en is een terras met foodtrucks (leuke vintage caravans!) waar je lekkere hapjes, zoals pizza en Normandische crêpes kunt bestellen.

Huttopia Camping Calvados in Normandie

Stop 3: camping in de Baai van Mont Saint-Michel (3/4 dagen)

Nog eens 200 km in westelijke richting kom je uit aan de prachtige baai van Mont Saint-Michel. Daar herken je al snel het silhouet van het beroemde kloostereiland, maar je zult ook verrast zijn door de mooie natuur. Met prachtige fietspaden door de prés salés (kwelders) vol schapen die grazen tot aan de rand van de zee. Je kunt niet ver van de baai overnachten op Camping Huttopia Baie du Mont St-Michel, een camping aan een meertje die de afgelopen twee jaar helemaal is opgeknapt. Met onder meer een overdekt zwembad en een tennisbaan. Deze rustgevende locatie ligt ook op fietsafstand van het havenstadje Cancale (bekend om de oesters!), aan het andere einde van de baai. Mooie plek om de laatste avond van de vakantie te toosten op de geweldige roadtrip die je achter de rug hebt!

Huttopia Camping Mont Saint-Michel in Normandie

Roadtrips door andere delen van Frankrijk

Liever een kastelen-roadtrip via Versailles en Chambord naar de Dordogne?

Ander idee! Je kunt in 14 dagen ook deze binnenlandse route volgen via de Loirevallei naar de Dordogne. Met tussenstops op deze camping naast Versailles (3 dagen), deze camping bij Chambord (3 dagen), deze camping bij Saumur (3/4 dagen), en ten slotte op deze camping in Beaulieu-sur-Dordogne of deze in Sarlat (4/5 dagen)!

kamperen in de Loirevallei vlak bij kasteel van Chambord

TIP! Bovengenoemde campings aan zee en in het binnenland horen alle bij Huttopia, een duurzame Franse kampeerketen. Omdat je tijdens de roadtrip dus steeds bij dezelfde organisatie slaapt, kun je een interessante korting krijgen op je overnachtingen. Met de Huttopia Camping Card profiteer je in het voor- en naseizoen van een lager tarief voor een standplaats en de 10e nacht is gratis. Meer info

Dit geldt uiteraard ook voor andere routes door Frankrijk, dus stel je eigen roadtrip samen op: europe.huttopia.com

Huttopia receptie

COVID-19 maatregelen 

– Kom je niet met een camper maar wil je ter plekke een accommodatie huren, weet dat veel van de glamping-accommodaties eigen sanitair hebben.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je reserveringen voor camperstandplaatsen kosteloos annuleren en omboeken.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

LEES OOK:
6 campings bij mooie meren in Frankrijk
Met een camper naar Frankrijk: praktische tips!
7 campings in Frankrijk met spectaculair uitzicht
Groene Franse familiecampings aan zee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *