frankrijk.nl

Stoer vakantiedomein in de Limousin

Le Mas d’en Haut is een kindvriendelijk vakantiedomein op het Franse platteland. Het ligt in de Creuse, op slechts 8 uur rijden van Utrecht. Je kunt er logeren in ruime safaritenten en karaktervolle gîtes. Extra leuk: ze organiseren Stoere Gezinnen en Wilde Peuter- & Kleuterweken. Nu met korting!

Wij zijn gek op kleinschalige vakantieadressen die léven. Waar het gezellig is en leuke dingen gebeuren, zonder dat het meteen een drukke toestand wordt. Zo’n plek vonden we in Le Mas d’en Haut, het vakantiedomein van Paula en Willem in de Creuse. Dit Nederlandse stel zorgt voor een sympathieke en gastvrije ontvangst en ze hebben ook nog drie leuke kinderen rondlopen. En daarnaast is hun mooie herenhuis aan de rand van een klein dorp in de Creuse ook een relaxte ontmoetingsplek voor Nederlanders én Fransen.

Mas d'en Haut, glamping en gites in de Limousin

Glamping met comfort in de Creuse

Op het vroegere domein van een 16e-eeuwse herenboerderij (met delen die teruggaan tot de 14e eeuw!) creëerden Paula en Willem verschillende accommodaties. Zo vind je er 8 safaritenten, geschikt voor max. 6 personen (met 2 slaapruimtes) en leuk ingericht met brocante. Ze zijn voorzien van een houten vloer, veranda, elektriciteit, goede bedden en een keuken met stromend water, een gasfornuis en ijskast. En – niet onbelangrijk in deze tijd – ze hebben alle een ingebouwde badkamer!

Glamping in de Limousin bij Le mas d'en Haut

In de oude fermette zijn 2 karaktervolle gîtes, met 2 slaapkamers en een houtkachel. De derde gîte is opgetrokken in een apart gedeelte van de schuur en biedt een geweldig uitzicht over de landerijen en het meer.

Gites Mas d'en Haut in de Limousin

Muntthee en mojito’s onder de lindebomen

Op aanraden van de burgemeester vroegen de Nederlanders jaren geleden namelijk al een Licence IV (drankvergunning) aan, zodat ze op hun sfeervolle terras onder de lindebomen ook drankjes mogen serveren aan passanten. Op deze schaduwrijke plek zitten dus vaak Fransen uit de buurt. Of toeristen die onderweg zijn naar het mooie grote meer dat een stukje verderop tussen de heuvels ligt. En ook de vakantiegangers op het landgoed van Willem en Paula komen hier graag een espresso of een glas mojito drinken.

1-Mas-den-haut-tables-dhotes-zwembad-creuse-limousin

Mas d'en Haut glamping in de Limouisin

Weg van de drukte en doen waar je zin in hebt

Het terras heeft hierdoor een leuke centrale rol bij dit vakantieadres dat het sowieso van de joie de vivre moet hebben. Willem: “Wij zijn zelf ontsnapt aan de drukte en gehaastheid van de Randstad en we willen dat onze gasten zich hier net zo uitgerust en goed voelen als wij. Op ons vakantiedomein zorgen we dus voor een gezellige en ontspannen sfeer, waarbij iedereen kan doen waar hij zin in heeft. Er is een verwarmd zwembad voor de kinderen, voor de allerkleinsten ook nog een pierebadje en er zijn schommels en fietsjes beschikbaar. Ook kunnen ze ravotten in de boomhut of spelen met de kippen, hangbuikzwijnen of knuffelen met hond Giovanna.”

Kinderen-bij-Mas-den-Haut-Limousin

Glamping Mas d'en Haut in Limousin hart Frankrijk

Stoere Gezinnen Week & Wilde Peuter en Kleuter Week (mei & juni 2021)

Deze omgeving is dan ook perfect geschikt voor hutten bouwen, pijl-en-boog maken, kampvuur maken, droppings… Lekker ouderwets kinderplezier waar geen beeldscherm aan te pas komt! Reden waarom Willem en Paula al diverse jaren  in de mei- en pinkstervakantie de Stoere Gezinnen Week organiseren. Willem neemt ouders en kinderen de natuur in om samen spannende dingen te doen! Hoogtepunt van de week voor de kinderen is als ze samen met Willem de dieren gaan voeren of bij de bijen of buurboer een kijkje nemen.

Le Mas d'en haut-glamping in de Limousin

Ervan uitgaande dat het allemaal weer mag en kan (lees ook onder hoe ze hier mee om gaan) start deze week op zondag 2 mei (VOL) of 9 mei 2021 (NOG 2 TENTEN). Prijs voor een gezin van 2 volwassenen en 2 kinderen €1.750 inclusief ontbijt, lunches en diners en alle avontuurlijke uitstapjes. Er bestaat ook een variant voor kleinere kinderen: de Wilde Peuter- en Kleuter Week, met aankomstdag op 6 juni 2021 (TENTEN AL VOL MAAR NOG 1 GITE) voor €1.720.

Lezerskorting! O.v.v. ‘frankrijk.nl’ krijg je €200 korting op de Stoere Gezinnen Week of €100 op de Wilde Peuter- en Kleuter Week 2021.

Speciale boekingscondities en corona-betalingsregeling: bij boekingen wordt een aanbetaling gevraagd van €100. Kan de reis doorgaan dan betaal je het restantbedrag zodra duidelijk is dat gereisd kan worden. Gaat het niet door vanwege gesloten grenzen of code oranje/rood dan wordt de €100 omgezet in administratiekosten. Je kunt ook 50% aanbetalen en dan wordt in het tweede geval de vakantie doorgeschoven naar 2022.

Gast aan tafel

Tijdens de vakantieweken en in de zomer organiseren Willem en Paula een paar keer per week een table d’hôtes, met een driegangendiner. Paula: “Dan dekken we een lange tafel in de tuin of op het terras onder de grote linden met wit tafellinnen, vers geplukte bloemen en brocante-servies. Het diner is altijd fait maison en zo veel mogelijk bereid met groente uit onze eigen moestuin en verse lokale, biologische producten. En zodra de schemering valt zetten we veel kaarsen op tafel. Een feestje!”

 

Nederlanders met safaritenten in de Creuse Limousin

Safaritenten (4-6 pers) vanaf €750/week, gîtes (4- 6 pers) vanaf €625/week/4 pers. en vanaf €575/week/2 pers., tables d’hôtes €20-€25 (kinderen €10-€15), meer informatie: Le Mas d’en Haut

PLUS+

– Brood- en croissantservice.
– Schaduwrijk terras waar o.a. espresso (Illy), kindercappuccino, verse muntthee, zelfgebakken taart en lokale biertjes geserveerd worden.
– Brocantewinkel in de gerenoveerde duiventoren.
– Kleine kinderen kunnen het domein niet af, een rustgevende gedachte voor ouders.

LEES OOK ons artikel over hoe Willem en Paula in de Limousin leven en wat hun insidertips voor de streek zijn

mas-den-haut-nederlands-vakantiedomein bar en terras

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *