frankrijk.nl

Simply Canvas: B&B glamping en gîtes in de Dordogne

Buitenleven met liefde voor de natuur, dat kenmerkt Simply Canvas, een kleinschalig domein vlakbij Bergerac, met 6 safaritenten en 3 vakantiehuizen, alle ook als B&B te boeken zijn. Bijzonder is hier ook de tuin, die eigenaren Sandra en Santi onderhouden volgens de principes van de permacultuur.

Omgeven door plattelandse vergezichten en te midden van de leuke bastidedorpen in deze streek doet Simply Canvas elke stressvolle herinnering aan het drukke dagelijkse leven meteen verdampen. En dat is precies wat Sandra en Santi 13 jaar geleden voor ogen hadden. Met een aanbod van glamping, gîte, B&B én een prachtige tuin.

Safaritenten

Aandacht voor elkaar en aandacht voor de natuur. Daarom ook maar 6 safaritenten, verspreid over een gebied van ongeveer 4 hectare. Elke tent (voor 4 tot max. 5 personen) is anders ingericht met leuk vintage meubilair en decoraties. Niet te veel, niet te vol, precies goed. Er is elektriciteit en je kunt wat kokkerellen. Groot pluspunt is dat elke tent zijn eigen badkamer heeft op een klein stukje lopen. En de voormalige koeienschuur op het terrein dient als multifunctionele ruimte met allerlei extra faciliteiten. Hier staat ook een grote koelkast waarin ruimte voor je ruimte in krijgt. Op regenachtige dagen kunnen de kinderen in de schuur een filmpje kijken, er zijn gratis BBQ’s ter beschikking en je kunt een kachel huren voor koelere nachten in het voorseizoen. Bij slecht weer ontbijt je hier, want dat is sowieso inbegrepen bij het verblijf.

Simply Canvas Glamping Dordogne

Simply Canvas Glamping Dordogne

Gîtes voor even of langer

Van de oude gebouwen op het terrein hebben Sandra en Santi 3 sfeervolle gîtes gemaakt, geschikt voor 4 – 6 personen. Groot voordeel is dat je deze buiten de zomermaanden om al vanaf 2 nachten kunt reserveren, inclusief ontbijt!

Simply Canvas Gites Dordogne

Voor alle gasten geldt dat ze gebruik mogen maken de vele geniethoekjes op het terrein. Zoals de loungebanken waar je de zon zo mooi ziet ondergaan, de hangmatten onder de bomen of het zwembad met uitzicht over de wijngaarden.

Simply Canvas Glamping Dordogne

Tuin volgens de principes van de permacultuur

Vraag niet of San en Santi groene vingers hebben, dat zie je zo aan de tuin! Ze hebben zich volledig gestort op de permacultuur, een manier om het land in te richten zodat het zichzelf kan onderhouden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het natuurlijke ecosysteem met een grote rol voor meerjarige eetbare kruiden, bloemen, bosjes, wortels en bomen. En dat is in alle gevallen een win-winsituatie waar ze zelf graag alles over vertellen tijdens rondleidingen. En dat niet alleen, voor elke safaritent is een oogstuintje gereserveerd zodat je zelf tomaatjes of een krop sla kunt oogsten!

tuin Simply Canvas Glamping Dordogne

Ook leuk: kinderen mogen mee de varkens, kippen en eenden eten geven en soms meehelpen eieren te rapen. Afhankelijk van het seizoen kunnen ze ook zelf fruit oogsten, zoals kersen, pruimen en vijgen. En dan lekker aanschuiven aan de table d’hôte en smullen. Want uiteraard wordt er gekookt met wat het land biedt, zoveel mogelijk uit eigen tuin – inclusief eetbare bloemen! – en anders lokaal en altijd biologisch met producten waar jong en oud van smult. Buitenleven op een zo’n natuurlijk mogelijk manier, zo simpel kan het zijn bij Simply Canvas.

Simply Canvas Glamping Dordogne

Simply Canvas table dhote 

Simply Canvas, gîtes van €500 tot €1295 /week. Safaritenten van €500 tot €945/week (max. 4 personen. 5e persoon tegen toeslag €50/week). B&B-formule vanaf €85/nacht (min. 2 nachten). Table d’hôte €19,50 volw, €11 kinderen 6-11 jaar, €6,50 kinderen 1-5 jaar.

PLUS+
– Niet ver van Bergerac, waar Transavia lowcostvluchten op uitvoert, dus ook ideaal als je er even een paar dagen tussenuit wilt.

– Gelegen in het ‘Toscane’ van Frankrijk, met prachtige glooiende heuvels, zonnebloemvelden, wijnhuizen, stromende rivieren, bastidedorpen, mooie wandelingen en kastelen.

– Leuke uitjes voor de kinderen nabij, zoals een klimbos, zwemmen in de rivier, een speelkasteel en kanoën

– B&B-formule vanaf 2 nachten in voor-/naseizoen, zowel voor de gîtes als de safaritenten!

MIN-
– Populair en kleinschalig dus snel vol in het hoogseizoen.

Simply Canvas Glamping Dordogne

Simply Canvas Glamping Dordogne

LEES OOK:
De mooiste plekken in de Dordogne
Dit doen Nederlandse B&B-eigenaren in de winter!

Tekst: Josee Schouten  Beeld: Simply Canvas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *