frankrijk.nl

Helemaal zen op naturistenresort Riva Bella op Corsica

Josee verbleef tijdens haar roadrip langs de oostkust van Corsica een aantal dagen op het naturistenresort Riva Bella. Een familiecamping in een prachtige natuurlijke omgeving en met het strand aan je voeten.

Toplocatie midden in de natuur

We rijden over de doorgaande weg tussen Bravone en Aléria als we het grote bord van Naturistencamping Riva Bella in de berm zien staan. En dat is maar goed ook, want de ‘oprijlaan’ is maar liefst 3,5 km lang. De rit voert door een wild natuurpark met het typisch Corsicaanse struikgewas le maquis afgewisseld door hoge bomen. Wow, douze points voor de ruimte en de natuur! Hier gaan we geen last krijgen van nieuwsgierige passanten.

Bungalow Riva Bella

Riva Bella: familiebedrijf

Marie Claire begroet ons hartelijk. Haar familie startte zo’n 50 jaar geleden deze aanvankelijk eenvoudige camping aan het strand. Door de snelgroeiende populariteit van naaktrecreatie in de flowerpower tijd zag haar vader de potentie van deze nieuwe levensstijl en transformeerde Riva Bella tot een luxe naturistencamping. Midden in de natuur en direct aan het ongerepte strand. Door de jaren heen ontwikkelde de camping verder en werd verrijkt met onder andere tennisbanen, (kinder)speelterreinen, een Thalasso Spa en een restaurant.

Spa-Thalasso-Riva-Bella

Staplaatsen en huuraccommodaties, zelfs aan het strand

Het campingterrein is groot en biedt vrije kampeerders keuze uit maar liefst 140 staplaatsen. De grootste troef van Riva Bella is echter het grote aanbod van huuraccommodaties voor 2 tot 6 personen, waarvan vele bijna direct op het strand liggen. En dan bedoel ik ook echt op het strand hè, zoals de razend populaire Alba huisjes voor 2 personen. Niet groot, niet luxueus, maar wel met alles wat je nodig hebt. Inclusief eigen ligbedden en een parasol in het zand. Wat groter en moderner zijn de Onda Minivilla’s maar die liggen niet allemaal aan het strand. Voor de huisjes onder de bomen wordt dat wel gecompenseerd met gratis WIFI of een riante hangmat op het terras. Zelf verbleef ik in een Paradisu bungalow op ca. 50 meter van het strand. Niet op de eerste rij dus, maar wel met groot terras met zeezicht + schaduw! En dat laatste is hier zeker geen overbodige luxe.

Riva Bella

Goed voor lijf, lichaam en geest

Tja, hoe is dat dan om op zo’n naturistencamping te verblijven? Mijn gedachten heb ik al eerder op papier gezet en mijn aanvankelijke scepsis sloeg om in een stemming waarbij vooral het niets-hoeven in de breedste zin van het woord de boventoon voerde (mede ingegeven door het niet-weg-te-hoeven!). We hadden gekozen voor halfpension, dus voor ons ontbijt en diner konden we gewoon naar het strandrestaurant sloffen.

Riva Bella restaurant

Op sportief gebied maakten we onze keuze uit het dagprogramma met aanbod van activiteiten als aquagym, yoga en suppen. En we lieten ons een halve dag onderdompelen in de diverse zoutwaterbaden en bassins van de Riva Bella Thalasso Spa. Met als  kers-op-de-taart een massage op het strand.

Spa Riva Bella CorsicaRiva Bella grenst bovendien aan een prachtig natuurgebied waar je vanaf de camping een prachtige wandeling kunt maken over de Sentier des Etangs, die je 4 km lang verrast met een uitkijk over een  flamingo-meer (ja echt, van september tot april), op baaien met oesterteelt en op paadjes in het bos (dat overigens heerlijk geurt door de vele kruidenstruiken).

wandelen Riva Bella

Waar moet ik me druk om maken?

Kortom, het werd een ideale break van onze drukke roadtrip door Corsica. Mede mogelijk gemaakt door het soepele verblijfsbeleid (geen minimum verblijf en flexibele aankomst) van Riva Bella. En dit jaar heeft de familie er nog een heel flexibel Corona-annuleringsbeleid aan toegevoegd. Ja, ze doen erg goed hun best om je nergens druk om te maken 😉

Riva Bella, Thalasso & Spa Resort, biedt ruim 140 staplaatsen en een breed aanbod van huuraccommodaties. De camping is erg geliefd bij gezinnen.  Meer info.

Plus+

– Erg geschikt voor families, met in de zomermaanden een tiener- en kinderclub

– Ontbijt, lunch en diner mogelijk  in restaurant aan strand

– Bijzonder: de ongerepte natuur rondom, met duinen, de zee, zoutwatermeren, flamingo’s, de wandelpaden. Ook houdt Riva Bella op een apart stuk grond lama’s en ezels.

Riva Bella maakt deel uit van France4Naturisme, een netwerk van 6 luxe naturistencampings in Zuid-Frankrijk, op Corsica en aan de Franse Westkust.

Tekst: Josee Schouten Beeld: Josee Schouten. Met dank aan Marie-Claire en Valentin van Riva Bella Resort voor het gastvrije onthaal.

LEES OOK:
20 gedachten op een blote-billencamping
De 5 mooiste naturistencampings van Zuid-Frankrijk
De mooiste plekken op Corsica
5 favoriete stranden op Corsica

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *