frankrijk.nl

Mooiste Franse D-wegen via Google Streetview

Door Frankrijk toeren vanachter je computerscherm! Dit zijn panoramische wegen die je kunt bekijken via Google Maps: klik op onderstaande foto’s en wég ben je!

Langs de krijtkliffen van de Côte d’Opale (D940)

Prachtige kustweg in Pas-de-Calais tussen de beroemde Noord-Franse kapen – Cap Blanc-Nez en Cap Griz-Nez. Lees ook onze reisreportage over de mooiste plekken langs de Opaalkust.

Het Viaduct van Millau (D992)

Je kunt over het beroemde Viaduc rijden via de A75, waarbij je uitkijkt over de vallei van de Tarn. Maar als je liever het viaduct zélf bewondert, dan pak je de panoramische D992, die onder het meer dan 250 meter hoge bouwwerk voert.

Route des Crêtes in de Vogezen (D430)

Deze mooie route werd tijdens WOI aangelegd om het front in de Vogezen te voorzien van munitie, materiaal en manschappen. De Route des Crêtes loopt langs de hoogste toppen van dit berggebied, zoals de Hohneck en de Grand Ballon. Prachtuitzichten dus.

Corsica: de kustweg tussen L’Ile Rousse en Calvi (T30)

Corsica heeft een hoop prachtige wegen, één ervan is de T30 aan de noordkant van het eiland. Deze route territoriale loopt van het hoge Ponte-Leccia naar Calvi, aan de kust. Daarbij kom je in het achterland langs de mooiste dorpen van Balagna en aan zee passeer je l’Ile-Rousse en Lumio.

Door de Gorges du Verdon (D952/D955)

Unieke ervaring: van het uitzicht op de rivierkloof van de Verdon genieten ZONDER op de bochten te hoeven letten! Blijf klikken (werkt het beste op een vaste computer), het lijkt net of je er bent!

Plateau de Valensole in de Provence (D6)

Deze hoogvlakte in de Provence is bekend om de uitgestrekte lavendelvelden. Op de D6 van Valensole naar Manosque zie je ze langs de weg liggen, hier en daar afgewisseld door velden met zonnebloemen!

Door de Ardèche (D4)

In de Ardèche is de D4, tussen Bourg-Saint-Andéol en Vallon Pont d’Arc een prachtige weg.

La Combe de Laval: door de Vercors (D76)

De Rhône-Alpes heeft talrijke panoramische D-wegen. Eentje ervan is de D76, een slingerende bergweg van 250 meter tot ruim 1000 meter hoogte. Deze 19e-eeuwse weg heeft prachtige met pikhouweel gemaakte tunnels (zie ook dit filmpje).

Langs het strand van Sanary-sur-Mer (D559/Côte d’Azur)

De D559 is de kustweg van Marseille naar Toulon, langs diverse bekende stranden, zoals hier in Sanary. Mmm, zo lijkt het even echt vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *