frankrijk.nl

Glamping en fijne tussenstop in de Auvergne

Co en Adriana runnen nu 4 jaar Les Fruits du Passau op het platteland van de Allier, in hartje Frankrijk. Een kindvriendelijk vakantiedomein met safaritenten, lodgetenten en chambres d’hôtes. Echt een plek waar het betere buitenleven centraal staat!

Glampingadres omgeven door natuurschoon

Les Fruits du Passau is kleinschalig en ruim opgezet. Het ligt in het mooie departement Allier in de Auvergne, aan de voet van het vulkanische Centraal Massief. Co en Adriana namen dit glampingadres 4 jaar geleden over en bouwden het verder uit. Zij vergrootten het zwembadterrein en creëerden nieuwe accommodaties, zoals de comfortabele lodgetenten (met houten palen).

glamping Fruits du Passau Auvergne

Comfortabele gastenkamers in de boerderij

Centrale plek op het terrein is de oude boerderij. Deze is getransformeerd tot een chambres d’hôtes met 3 gastenkamers (2, 4 of 5 persoonskamers met eigen sanitair) een gezellige algemene ruimte met houtkachel en een overdekt terras.

gastenkamers Fruits du Passau

Stoere lodgetenten met boxspringbedden

Het grootste logeeraanbod bevindt zich echter op het groene terrein. Hier staan 5 compleet ingerichte lodgetenten (voor 4-6 personen) met een eigen wc en 7 safaritenten (voor 6 personen) waarvan 5 mét en 2 zonder wc. Niet onbelangrijk puntje bij deze goed ingerichte tenten: ze beschikken overigens over heerlijke, comfortabele boxspringbedden van 2 meter lang. Voor de kampeerder met eigen caravan of tent biedt Les Fruits du Passau ook 13 vrije kampeerplaatsen.

Service tot aan de deur… uh tent

Dagelijks kun je gebruik maken van de broodservice, waarbij verse broodjes ’s morgens bij je tent bezorgd worden. Geen zin om te koken, schuif dan aan de table d’hôtes (minstens 3x per week) of bestel een pizza of snack (elke dag mogelijk). Adriana kookt en werkt zoveel mogelijk met regionale biologische producten. Bij de wijnen kun je natuurlijk kiezen voor de regionale topwijn van Château Meillant (eh nee, zeker niet te verwarren met Château Meiland!). Voor de kinderen is er wekelijks een kampvuur en de mogelijkheid om samen pannenkoeken te eten. Een echte traktatie en avontuur!

 kampvuur-Fruits-du-Passau-glamping

Kids op de trampoline, jij met een boek op de veranda

Lekker buiten spelen!  Dat wens je jezelf en je kinderen toe. Zie je jezelf al lekker lezen op de veranda van je lodgetent terwijl de kinderen op het veld voor je aan spelen zijn? Het domein beschikt naast diverse speeltoestellen ook over een (omheind) zwembad, skelterbaan en trampolines. En is het een keer een regenachtige dag dan zijn er binnen in de boerderij genoeg spelletjes te vinden.

zwembad-Fruits-du-Passau.

De Allier: omgeving waar genoeg valt te ontdekken

Les Fruits du Passau ligt in het hart van Frankrijk en de omgeving is heel gevarieerd. Zo zijn er diverse steden in de buurt die absoluut het bezoeken waard zijn, zoals de middeleeuwse stad Montluçon. Verder zijn er veel kastelen die je kunt bezichtigen, zoals het sprookjesachtige Château de Meillant. Kinderen mogen zich hier zelfs verkleden. Zoek je liever de natuur op, dan kun je klauteren bij Les Pierres Janmatre wat eventueel te combineren is met de dagmarkt van Boussac.  Een andere favoriete plek  tijdens de warme zomers is het Lac de Sidiaille, een stuwmeer met een strandje waar je kunt zwemmen, kanovaren, waterfietsen of tokkelen boven het water. Er is een boomklim-avonturenpark vlakbij. Wil je er een dag tussenuit dan is Parc Le Pal een aanrader of Vulcania parc. In de directe omgeving kun je ook heerlijk wandelen of fietsen. Dus, hoeveel tijd heb je?

groene-omgeving-fruits-du-passau

Les Fruits du Passau – chambres d’hôtes, safari-en lodgetenten tot max. 6 personen, Vanaf €875/week. De kamers zijn te huur per nacht, de lodgetenten per week en de safaritenten voor minimaal 5 nachten. De camping is in 2021 open van 3 juli t/m 4 september. De kamers zijn het hele jaar te huur. Meer informatie op www.lesfruitsdupassau.nl

Speciale corona-boekingsvoorwaarden: aanbetaling van 25%, restbetaling 6 weken voor aankomst. Geld-terug-garantie bij negatief reisadvies op aankomstdatum.

PLUS+
– Slechts op 800 km van Utrecht, dus in één dag aan te rijden.
– Zowel geschikt voor een langere vakantie als een een kort verblijf (zoals een tussenstop).
– Kampeeradres voor families met kleine kinderen (tot ongeveer 10 jaar).
– Nieuwsgierig? Kijk hieronder voor een leuke filmimpressie van Les Fruits du Passau.

 

Eén reactie op “Glamping en fijne tussenstop in de Auvergne”

  1. Nicky schreef:

    Hoi Dorien, dat kan via de Beschikbaarheidsbutton onder het adres, links!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *