frankrijk.nl

Fijn vakantiedomein in de mooie Ariège

Kijk. Dit is precies zo’n plek waar we deze zomer écht naartoe willen! Een kleinschalig vakantieadres. Midden in de natuur. En een uitzicht dat instant gelukkig maakt… Welkom op Domaine du Cammazet! Met een ruime gîte en prachtige safaritenten.

Niet gek opkijken als er na je vakantie ineens meer dan 50 foto’s van zonsondergangen op je telefoon staan. Zo mooi zijn ze bij Domaine du Cammazet! Het fijnste moment van de dag is daar met een glas wijn op de schommelbank zitten en kijken naar het gouden licht dat over de heuvels van de Ariège glijdt… En zie je daar nou ook nog bizons en herten lopen? Jazeker! Die horen bij een dierenpark een stukje verderop!

Verliefd op de Ariège

Ook eigenaren Annemiek en Rendal krijgen maar geen genoeg van dit mooie uitzicht. Eerder beheerden zij een camping in de Provence, bij de Gorges du Verdon. Tijdens een bezoek aan vrienden ontdekten ze dit mooie rustige departement aan de voet van de Pyreneeën. Zo groen. Zo weids. Zo authentiek. Een streek waar het leven doorgaat als het hoogseizoen voorbij is. Met charmante stadjes als Mirepoix en Foix, waar je in alle jaargetijden een gezellige markt en restaurants vindt.

Ideaal vakantiehuis

Twee jaar geleden kochten de Nederlanders hier een 19e-eeuwse herenboerderij met een terrein van 13 hectare. De eerste gîte hebben ze intussen geopend: Romarin, een vakantiehuis voor 6 personen. Met een groot eigen terras, nieuwe badkamers, een uitgeruste keuken, perfecte boxspringbedden en leuke brocantemeubels. Het formaat van dit vakantiehuis is ideaal voor een groot gezin, twee stellen met een baby of een vakantie samen met opa en oma erbij.

Luxe safaritenten met uitzicht

En er komen nog meer 6-persoons accommodaties bij: in juli 2021 kunnen de eerste gasten slapen in 3 gloednieuwe lodgetenten tussen de fruitbomen. Deze ruime tenten op palen worden ingericht in een Glamping-Chic-stijl.

safaritenten ariege pyreneeen Domaine Cammazet

Een combinatie van stoer steigerhout met veel zwart, goud en brocante. En ook hier veel comfort: de tenten krijgen een badkamer, een keuken met vaatwasser, een boxpringbed, bedstee en stapelbed.

safaritenten ariege pyreneeen Domaine Cammazet

Peugeot-busje bij het zwembad

In 2022 volgt nog een tweede gîte, zodat hier straks maximaal 6 gezinnen tegelijkertijd rondlopen. Perfecte schaal, vinden Annemiek en Rendal, die ook veel dieren hebben (hond, poezen, kippen en paarden van een bevriende boer). Genoeg speelplekken (trampolines, schommels) en leuke zitjes op het terrein, zoals hangmatten en loungebanken. En helemaal super: het oude Peugeot-busje naast het zwembad. Handyman Rendal heeft dat omgetoverd tot een vintage barretje! Pastis iemand?

Domaine de Cammezet vakantiedomein gezinnen Zuid-Frankrijk

Domaine de Cammezet vakantiedomein gezinnen Zuid-Frankrijk

Toeren in de omgeving

Ook andere klassieke Franse auto’s geven extra sfeer aan dit vakantieadres. Voor de deur staat hun leuke groene Mehari. En in de schuur wachten een oude DS en 2CV tot Rendal tijd heeft om ze op te knappen. Ook met je eigen auto rondtoeren is hier een plezier. Want het mooie Carcassonne en Toulouse liggen in de buurt, net als diverse leuke kastelen voor de kinderen. Binnen 45 minuten sta je al in de bergen en ook in de voorlopers van de Pyreneeën (op maar 20 km) kun je prachtig wandelen en fietsen.

Bizons en bamboe

Gezinnen hoeven het hier sowieso niet ver te zoeken. Op het vakantiedomein heb je het zwembad en veel andere leuke afleidingen. Ook liggen er twee verrassende attracties op loopafstand. Allereerst het eerdergenoemde hoefdierenpark, Ferme aux Bisons, dat je bezoekt in een tractor. En ook het schaduwrijke Parc aux Bambous ligt om de hoek. In deze mooie botanische tuin kunnen de kinderen zwemmen in een riviertje en er is een geweldig Indonesisch lunchrestaurantje. Kijk, hier kun je het wel een tijdje volhouden!

Gîte Romarin vanaf €750/week (6 pers.), Glamping Lodge vanaf €775/week (6 pers.) vanaf juli 2021. Meer informatie: www.domaineducammazet.com

PLUS+

– Annemiek en Rendal verzorgen gezamenlijke maaltijden zoals een barbecue, een pizza-avond en gekruide kippetjes uit de oven. Ook hebben ze een broodservice.

– Geschikt voor gezinnen met jonge kinderen: de weg is ver weg en op het terrein zelf mogen geen auto’s rijden. Ook zijn er schommels, trampolines en veel dieren. Oudere broers en zussen worden blij van de goede Wifi, het zwembad en de vele chill-plekken.

– Je mag zelf fruit plukken in de boomgaard: kersen, pruimen, vijgen, druiven, appels… afhankelijk van het seizoen!

safaritenten ariege pyreneeen Domaine Cammazet

LEES OOK:
Zien & doen in de Ariège: de leukste plekken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *