frankrijk.nl

5 rustige campings aan zee in Frankrijk

Deze mooie natuurcampings liggen direct aan zee in Zuid-Frankrijk, in Bretagne en op de eilanden voor de Franse westkust. Het strand is er dus altijd dichtbij en je kampeert er onder zeedennen en pijnbomen. Sfeertje!

1. Glamping-camping aan de Côte d’Azur

Unieke kampeerlocatie in het bos van Janas, een natuurgebied op het schiereiland tussen Sanary-sur-Mer en Toulon. Vanaf Camping Huttopia Forêt de Janas kun je zo naar het dichtstbijzijnde strandje lopen en een duik nemen in de Middellandse Zee! De natuurcamping zelf is een oase, met goed uitgeruste accommodaties en een zwembad. Bovendien liggen er diverse mooie plekken in de buurt: zoals de eilanden Embiez en Bendor of het kustpad van de Côte d’Azur (mooie wandelingen). Meer info

Huttopia Cote d'Azur

2. Kamperen op Noirmoutier, eiland voor de Franse westkust

Over naar de westkust van Frankrijk, naar het mooie eiland Noirmoutier! Vanaf het beroemde Plage des Dames is het nog geen kwartiertje wandelen naar Camping Huttopia Noirmoutier, direct aan het strand gelegen. Vlak naast zee staan prachtige tenten van canvas en hout. Diverse tentmodellen hebben zelfs een eigen terras met loungehoek, zodat je uren van het mooie uitzicht kunt genieten. Het charmante Noirmoutier-stad, met een kasteel, leuke restaurants en winkels, ligt bovendien op maar 10 minuten fietsen. Meer info

camping huttopia Noirmoutier

3. Glamping op oestereiland Ile d’Oléron

Ile d’Oléron is een authentiek eiland voor de kust van Charente-Maritime, bekend om de lekkere oesters. Niet ver van de brug die dit eiland met het vasteland verbindt, ligt een camping die heel geliefd is bij Nederlanders: Camping Huttopia Oléron les Pins. De camping ligt aan de zuidwestkust van het eiland, waar de mooiste stranden zijn, met fijn zand en niet al te sterke stroming in zee. Het kampeerterrein is puur-natuur: de tenten staan in een bos achter de duinen en het ruikt er naar zeewind en dennenhars! De camping heeft een verwarmd zwembad, er zijn veel kinderactiviteiten ter plaatse en je kunt op het eiland onder meer fietsen, watersporten, paardrijden, tennissen en voetvissen.  Meer info

glamping camping op een Frans eiland Ile d'Oleron

4. Natuurcamping met uitzicht op de Atlantische oceaan 

Nog een prachtig eiland voor de Atlantische kust: Ile-de-Ré. Camping Huttopia Côte Sauvage Île de Ré ligt op maar 20 meter van het strand en de oceaan. Ook dit is een prachtige natuurcamping met zandkleurige lodgetenten tussen de duinen. Ile de Ré is een echt fietseiland en diverse mooie dorpen, zoutvelden en vuurtorens liggen op fietsafstand. Andere pluspunten: de sanitaire ruimtes zijn net gerenoveerd en er zijn mooie houten speelplekken voor de kinderen aan de rand van het strand. Meer info

camping Huttopia op eiland Ile de Ré

5. Bretagne: panoramische camping in de Finistère

Nog een bijzondere kampeerlocatie aan zee, met uitzicht op de baai van Douarnenez in de Finistère. Met bemoste stenen, veel bomen en mooie hoogteverschillen op de camping…  typisch Bretons qua sfeer! Het uitzicht vanuit het verwarmde zwembad is fenomenaal en een paadje voert direct naar het strand (op 400 meter). Behalve tenten van hout en canvas, kun je op Camping Huttopia Douarnenez ook houten woonwagens huren. In de directe omgeving zijn het havenstadje Douarnenez, het dorp Locronan, het kleine ‘schateiland’ Tristan, de kreken van de Finistère en de mooie stad Quimper leuke bezienswaardigheden. Meer info

Camping Huttopia Douarnenez - westkust van Bretagne

PLUS+
– Op bovengenoemde campings kun je aankomen en vertrekken wanneer je wilt (dus niet alleen in de weekenden) en het minimale verblijf is ook in het hoogseizoen maar 3 dagen.

COVID-19 maatregelen 

– Deze campings aan zee zijn ruim opgezet, waardoor afstand houden geen probleem is.
– Veel van de glamping-accommodaties op deze campings aan zee hebben eigen sanitair dus geen last van drukte bij de sanitaire blokken.
– Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Meer informatie over deze en andere natuurcampings van Huttopia vind je op de Nederlandstalige website: europe.huttopia.com/nl.

LEES OOK:
7 Franse natuurcampings met spectaculair uitzicht
10x verliefd op Noirmoutier
5 spectaculaire kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme, Dordogne en Loirevallei

Beeld: Huttopia (CC/ManuReyBoy). Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Huttopia.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *