frankrijk.nl

7 spannende wandelpaden in Frankrijk

Deze panoramische wandelingen in de Franse Alpen, Normandië, Pyreneeën en de Provence zijn adembenemend! En voor wandelaars die last hebben van hoogtevrees geldt dat ook in létterlijke zin.

Chemin de La Mature in de Pyreneeën

Chemin de la Mature eng wandelpad Pyreneeen

spannend wandelpad Pyreneeen CC

Chemin de la Mature is een uit de rotsen gehakt muilezelpad van 7,5 km in het westelijke deel van de Franse Pyreneeën. Vanaf het pad van maar 4 meter breed, kijk je neer in de diepe rivierkloof ‘van de Hel’, tot 200 meter lager. Ai. Geen aanrader voor mensen met hoogtevrees, maar het vlakke pad zelf is relatief makkelijk begaanbaar.

Beklimming van de Grand Veymont in de Vercors

Vercors

Deze wandeling maakt deel uit van de Grande Traversée du Vercors (GR 51/150 km), een meerdaagse wandeltocht dwars door het Regionaal natuurpark van de Vercors in de Isère. In het hoogste deel, de Hauts-Plateaux van de Vercors, kun je de Grand Veymont beklimmen, met 2341 meter de hoogste berg van het massief. Een wandeling met wel 1000 meter hoogteverschil. Het is toegestaan om ’s avonds voor een nachtje een tent o te slaan boven op de berg, zodat je de volgende dag bij zonsopgang kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Mont Aiguille (foto).

Sentier de l’Imbut in de Gorges du Verdon

Sentier de l'Imbut Gorges du Verdon

Deze prachtige maar pittige wandeling van 9 km (5-6 uur) voert door het laagste en nauwste deel van de beroemde rivierkloof van de Verdon, in de Provence. Een avontuurlijke tocht, met veel geklim en geklauter vlak langs de soms wild stromende rivier. Een paar jaar geleden zijn de steilste en gladste delen van het pad wat aangepast, dus nu kunnen ook minder ervaren wandelaars de route lopen. Mits je een goede conditie hebt!

Les Sentiers des Falaises d’Etretat in Normandië

Etretat

Deze fotogenieke wandeling (9,5 km) vanaf Etretat voert over de beroemde krijtrotsen van Normandië. Vanaf het strand neem je eerst de trap (70 meter omhoog!) en daarna ligt de Côte d’Albatre letterlijk aan je voeten. Je wandelt met uitzicht op de zee en weilanden met koren en klaprozen. Overigens kun je deze wandeling voortzetten over de GR21, die langs de gehele Normandische kust voert (Le Havre-Le Tréport/190 km).

Sentier du Balcon du Vertige in de Gorges du Tarn

Tarn Lozere wandeling Gorge du Tarn

Le Balcon du vertige: de naam zegt het al, deze wandeling in de Gorges du Tarn zorgt absoluut voor vertigo! Je vertrekt vanuit Le Rozier en klimt via stenen trappen en paadjes tot aan de Corniches du Méjean. Rond de pilaarvormige rotsen vliegen gieren en op het hoogste punt is het 360-graden uitzicht op de rivierkloven van de Tarn en de Jonte onvergetelijk mooi!

Sentier Marcel Estruch in de Provence

spannende wandelpaden frankrijk

In het Massief van Sainte-Baume, niet ver van Marseille, ligt dit 4 km lange wandelpad waar zelfs zeer ervaren wandelaars klamme handen van krijgen. Het ‘pad’ is op sommige plekken namelijk niet veel meer dan een richel… Zie ook dit filmpje

Wandelpaden over de Calanques in de Provence

calanques Marseille

spannende wandelpaden frankrijk

Ook op de wandelpaden boven op de fotogenieke kliffen rond Marseille en Cassis, de calanques, denk je op veel plekken: niet zo dicht naast me lopen, alsjeblieft! Maar de adrenaline kun je meters lager weer van je af zetten, als je in een van die adembenemende azuurblauwe kreken dobbert.

LEES OOK:
De mooiste calanques rond Cassis
Pas dans le vide, een stap in de afgrond in  Chamonix
  7 onbekende Franse vakantiestreken

Beeld: Akunamatata (Provence 3x), Pierre Jayet / Isère Attractivité,(Vercors) Jordan Wilms (Etretat) BY-ND, CC-BY/Aiaraldea Komunikazio Leihoa (Pyreneeën). CC-BY Renek78 (L’Imbut),, CC-BY-SA Jaipasdepseudo (Mature), CC-BY-SA Benh LIEU SONG (Tarn)

– PINTEREST –

Vond je dit een inspirerend artikel?
Bewaar het op je Pinterest!

Eén reactie op “7 spannende wandelpaden in Frankrijk”

  1. Esther Dijk schreef:

    Gorges de la Caranca in de Pyreneeën is een spectakel, met het uitgehakte pad door de rotswand, lijkt op chemin de la Mature!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *