frankrijk.nl

Daft Punk: La French Touch in 5 nummers

Bijna 30 jaar waren ze het – gemaskerde – gezicht van de Franse elektropop, maar nu trekt Daft Punk definitief de stekker eruit. Het duo stopt op een hoogtepunt en laat zo’n 15 wereldhits na. Wiebel mee met deze 5 nummers waarop stilzitten onmogelijk is!

Around the world (1997)

Het doorbraaknummer van Daft Punk. De Franse regisseur Michael Gondry (Eternal sunshine of the spotless mind) maakte de originele videoclip die eind jaren ’90 werd stukgedraaid op MTV.

Instant Crush (2012)

Hypnotiserende samenwerking van Daft Punk met Julian Casablancas, de zanger van The Strokes, die duidelijk niet bang is voor een voice encoder. Prachtig nummer!

Lose yourself to dance (2013)

Gezongen door Pharrell Williams die met dit liedje (en zijn glitterpak!) een diepe buiging maakt naar The Jackson 5.

I feel it coming (2016)

Dit nummer is een samenwerking van Daft Punk met The Weeknd. Met deze Canadese zanger maakte het Franse duo ook het succesnummer Starboy.

Get lucky (2013)

De wereldhit die dagenlang in je hoofd blijft zitten. Samen met Pharrell Williams en gitarist Nile Rodgers (van Chic) verenigde Daft Punk electro, funk en disco in één prachtnummer!

Hier vind je een hele Daft Punk-speellijst op Spotify en hier de geweldige Daft Punk-cd ‘Random Acces Memories’ op Bol.com.

LEES OOK:
Jonge Franse artiesten om te beluisteren in 2021
Claude François, de vergeten Franse discokoning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *