frankrijk.nl

Spectaculair, deze Snow Art!

Josee had ‘m al diverse keren bezig gezien in Les Arcs, een geliefd werkterrein voor hem. Maar Simon Beck begint steeds meer zijn grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk.

Simon Beck staat bekend als ‘s werelds eerste Snow Artist. Wat zoveel betekent als sneeuwkunstenaar. Hij maakt enorme geometrische tekeningen in de sneeuw, die in schaal zo groot kunnen worden als 2 tot 8 voetbalvelden!

simon-beck-snow-art

Hoe verzin je het, vragen wij ons dan af, om sneeuwkunstenaar te worden? Het kan niet anders dan dat dat je overkomt. En zo is het. Van  oorsprong is Simon Beck ‘gewoon’ een afgestudeerde Bouwkundige van Oxford University. Deze sneeuwmanie ontstond toevallig tijdens een skivakantie in 2004. Daar bewonderde hij de maagdelijke, versgevallen sneeuw op een meertje voor zijn huis. Hij kreeg de bijna kinderlijke drang om daar zijn eigen sporen te trekken en een sterachtig patroon te maken. Toen hij de volgende dag in de skilift zat en neerkeek op zijn eigen creatie was hij zelf verbaasd over het resultaat. Zijn gevoel voor oriëntatie, zijn passie voor geometrisch tekenen én zijn liefde voor de natuur hadden hier een bondje gesmeed en zijn leven op een nieuw spoor gezet.

Sneeuwkunst van Simon-Beck-Snotart

Inmiddels is Simon Beck beroemd over de hele wereld. Hij wordt gevraagd door bekende merken en is constant op zoek naar nieuwe uitdagingen, met als persoonlijke missie om bij een groot publiek bewustwording van de – schoonheid van de – natuur te creëren. Zijn creaties van de laatste 10 jaar zijn nu vastgelegd in een prachtige fotoboek, dat je via de SnowArt Gallery kunt bestellen voor €35. Fascinerend!

Sneeuwkunst-Simon-Beck-Snowart-Les Arcs

Sneeuwkunst-Simon-Beck-Snowart

Sneeuwkunts-Simon-Beck-Snowart

Sneeuwkunst-Simon-Beck-Snowart

Sneeuwkunst-Simon-Beck-Snowart

Interesse in een wintersport vakantie naar Les Arcs; klik hier voor meer mogelijkheden

Eén reactie op “Spectaculair, deze Snow Art!”

  1. Elemrani Yasmina schreef:

    woow!!! het is heel prachtig
    het is een fantastische kunst die ik nog nooit gezien in mijn leven maar wil in mijn dromen die nog nooit bestaat was nu kan ik niet geloven dat het bestaat die kunst dit was schitternd prachtig
    ik wil daar eens naar toe gaan. Het lijkt prachtig Wereld die ik nog nooit hebt gezien in mijn leven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *