frankrijk.nl

Omar Sy in nieuwe Netflix-serie Lupin

Sinds 8 januari heeft Netflix weer een heerlijke nieuwe Franse serie online gezet: Lupin. Met in de hoofdrol Omar Sy als een uiterst charmante gentleman-dief in Parijs.

Arsène Lupin is voor de meeste Fransen geen onbekende. Het is de naam van het personage uit de verhalenserie van de Franse schrijver Maurice Blanc, voor het eerst gepubliceerd in 1905. Het beschrijft de avonturen van Arsène als goedopgeleide, welbespraakte en sympathieke gentleman-dief die een meester is in het om de tuin leiden van gezagsdragers en aristocraten. Zijn misdaden begaat hij vooral om onrecht weer recht te zetten en hij kan zichzelf uitstekend vermommen.

Omar Sy in nieuwe Netflix-serie Lupin

Meesterdief op zoek naar gerechtigheid

In diezelfde lijn zien we in de nieuwe Netflix serie Omar Sy (Intouchables) als Assane Diop, die als tiener zijn vader verliest, nadat die was beschuldigd van een misdaad die hij niet had gepleegd. Vijfentwintig jaar later laat Assane zich door de boeken over Arsène Lupin inspireren om als gentlemen-inbreker zijn vader te wreken. En  Omar Sy als de gekleurde vertolker maakt zich hierbij vaak ‘onzichtbaar’ – vermomd als schoonmaker of gevangene – en geeft hierbij op subtiele wijze de huidige rassenongelijkheid weer.

Deze Netflix Original-serie is inmiddels een enorm succes, wereldwijd. Bekijk hier de trailer. De 5e aflevering eindigt met een ware cliffhanger; we kunnen niet wachten tot in april de 2e serie gaat verschijnen!

HET BOEK!

Heb je de serie inmiddels gezien en ben je  nieuwsgierig geworden naar de verhalen van Arsène Lupin? Vanaf 20 januari is de Nederlandstalige versie van het boek van Maurice Leblanc leverbaar en nu online te bestellen! Prijs €16,50.

Boek Arsène Lupin

LEES OOK:
15 Franse topfilms die je online kunt huren
De beste Franse series en films op Netflix

Eén reactie op “Omar Sy in nieuwe Netflix-serie Lupin”

  1. Leuke site hebben jullie! Ik kijk er graag op.

    Geweldig dat Omar Sy weer een film heeft gemaakt en nog wel in de rol van Arsene Lupin (sorry, streepje op de e is lastig in Nederland). Het boek: Gentleman Inbreker.

    Ik heb het boek vorig jaar gelezen. Het is namelijk ook bij de bibliotheek te lenen in Nederland en in het Nederlands 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *