frankrijk.nl

Tenthuisjes aan een prachtig bosmeer in de Loirevallei

Vlak bij Tours en Angers ligt de geweldige natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé. Dit smaakvolle kampeerdorp biedt een puur-natuur-vakantie in het hart van de Loirevallei. Je verblijft er verstopt in het groen, maar je kunt ook op pad om te genieten van kastelen en wijngaarden.

Kamperen aan de rand van een meer is een magische ervaring. Het zachtjes kabbelen van het water bij een zuchtje wind. Het vrolijke geklots van voorbijvarende kano’s. Vogelgeluiden vanuit het riet. Weinig plekken hebben zo’n rustgevende werking als een grote waterspiegel midden in een bos. Geen wonder dat Huttopia dit natuurgebied koos voor de aanleg van hun nieuwste ‘Village’. Eerder was Lac de Rillé al een ‘gewone’ natuurcamping van deze sympathieke Franse keten, maar afgelopen jaar is de locatie geüpgraded tot een van de 5 luxere kampeerdorpen van het merk.

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

Puur natuur in het bos van Lac de Rillé

Wat dat betekent? Nou laten we zeggen dat de natuur nog weer meer ruimte krijgt op deze al idyllische locatie. Caravans of campers mogen de camping niet meer op: de 135 staanplaatsen van Village Lac de Rillé zijn alleen beschikbaar voor tenten. Verder is het hele kampeerterrein van 8 hectare autovrij. Ook vind je hier nu de meest exclusieve glamping-accommodaties van Huttopia, die sowieso alleen met hout en canvas werken op hun campings.

CAMPING HUTTOPIA DE RILLE

Houten huisje aan het water

Zo zijn er Cabanes: massief houten huisjes met verwarming en een houtkachel (dus ook in juni of september zit je er warm bij). De hutjes zijn van alle comfort voorzien en wij vielen onder meer voor de plancha-barbecue: heerlijk om met uitzicht op het meer vissen of rivierkreeftjes te grillen!

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

Ook prachtig zijn de Cahuttes, houten huisjes met een canvas dak, zodat je binnen toch een authentiek kampeergevoel krijgt. En er zijn supercharmante tenten: de Trappeurs (5 personen) met een groot houten terras en zithoek.

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

Finse spa, zwembaden en activiteiten

Zomaar wat voorbeelden van de stijl van dit smaakvolle kampeerdorp waar natuurlijke materialen de boventoon voeren. Dat geldt ook voor de restaurants, de verwarmde zwembaden (binnen, buiten en peuterbad) en de ‘Bosspa’, met sauna en Finse baden in de buitenlucht.

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

De positieve en natuurgerichte sfeer van het Village is tevens doorgevoerd in het uitgebreide activiteitenprogramma, dat de hele zomer en in weekend gratis wordt aangeboden. Yoga, boogschieten, boomklimmen, kinderworkshops, wandelingen met een natuurgids, sterrenkijken, leren jongleren…

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

Fietsen en kastelen bezoeken

Verder kun je elektrische fietsen huren in het kampeerdorp zelf, dus je bent zo op weg naar de vele mooie fietspaden door het Loiredal. Er is enorm veel te zien en doen in de omgeving. Tours (historische binnenstad) en Angers (kasteel en mooi centrum) liggen vlakbij, net als diverse beroemde Loirekastelen (zoals Azay-le-Rideau). Verder is dit natuurlijk een bekende wijnstreek, dus toeren door de wijngaarden is ook een optie. En terug bij je tent of glamping-accommodatie kun je daarna eens echt uitrusten als gezin, want Wifi, daar doen ze niet aan bij Lac de Rillé. Nou ja, voor de zware adepten is er Wifi bij de receptie, maar verder gaat het hier om genieten van rust en de natuur. Dus weg met die tablet!

Huttopia Village Lac de Rillé, geopend van juni tot november, meer informatie: huttopia.com

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

COVID-19 maatregelen 

– Deze camping is heel ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
– Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Voor meer informatie zie: europa.huttopia.com/nl

natuurcamping Huttopia Village Lac de Rillé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *