frankrijk.nl

7 natuurcampings met spectaculair uitzicht

Uitzicht op lavendelvelden, bergen of de zee zodra je je bed uitstapt: deze campings liggen op plekjes waar je stil van wordt! Lekker kamperen op de mooiste plekken van de Drôme, Alpen, Pyreneeën, Cevennen, Normandië en de Loirevallei. In duurzame glamping-accommodaties of gewoon in je eigen tent.

Hoog in de bergen bij Briançon

Huttopia campings met uitzicht
Kamperen met een panorama van 360 graden op de Alpen! Deze groene glamping-camping ligt bij Vallouise, een authentiek bergdorp op 1.200 meter hoogte in de buurt van Briançon en Serre-Chevalier. Op een vlak terrein tussen twee rivieren vind je mooie canvastenten, leuke houten chalets en meer dan 100 vrije staanplaatsen. Perfecte locatie voor mensen die van bergwandelen houden, want je verblijft hier aan de rand van het Parc des Ecrins, een prachtig natuurgebied met veel wandelroutes. Camping Huttopa Vallouise

Boven op de krijtkliffen van de Normandische kust 

Huttopia camping Normandie krijrotsen

Unieke locatie tussen de weilanden en met uitzicht op zee en de krijtrotsen bij Fécamp! De meeste glamping-accommodaties van deze camping hebben een ruim eigen terras, zoals de Chalets Evasion Vista, waar de woonkamer en de veranda direct in elkaar overlopen. Je kunt hier onder meer yogalessen volgen in de open lucht en er zijn poney-ritjes voor de kinderen. En het toppunt van ontspanning: samen wandelen over het kustpad naar het fotogenieke kiezelstrand van de Grandes Dalles! Camping Huttopia Les Falaises

In een lavendelvallei in de Drôme provençale

Glamping Huttopia Dieulefit

Dit kampeerdorp vind je in de omgeving van Montélimar, halverwege Lyon en de Côte d’Azur, in het hart van de Drôme provençale. Het gaat om een van de 5 luxere natuurcampings van Huttopia, waarbij het puur-natuurconcept van deze Franse keten nog verder is doorgevoerd. Dat zie je onder meer aan het uitgestrekte kampeerterrein (20 hectare) vol kastanjebomen en truffeleiken en de vele bijzondere glamping-accommodaties. Zoals tenthuisjes op palen (cahuttes) met een waanzinnig uitzicht over een vallei met bossen en lavendelveldjes. Village Huttopia Dieulefit

In de adembenemende Gorges du Verdon

camping Gorges du Verdon Provence

Kamperen met uitzicht op de Gorges du Verdon, hoe spectaculair wil je het hebben? Deze Huttopia-camping ligt aan het begin van de kloof, op een kwartiertje rijden van het sfeervolle dorp Castellane. Het kampeerterrein direct aan de rivierheeft een eigen kiezelstrandje: fijne plek om te zonnen of te spelen met de kinderen! Je kunt op deze camping je eigen tent opslaan of slapen in diverse kant-en-klare tenten en accommodaties (tente trappeur, tente family, mobilhomes, chalets) tussen de pijnbomen of aan het water. Ook zijn er twee zwembaden: een kinderbad en een groter helemaal nieuw zwembad. Camping Huttopia Gorges du Verdon

In de Catalaanse Pyreneeën bij Font-Romeu

Camping Huttopia Font Romeu Pyreneeen

Nog hoger dan de eerste camping uit dit lijstje, want deze ligt op 1.800 meter in de Pyreneeën, niet ver van Perpignan. Op-de-top-van-de-wereld-gevoel! Veel keuze aan stijlvolle glamping bovendien, zoals houten chalets (Cabane), lodgetenten (Canadienne) en romantische canvastenten (Bonaventure). Ook zijn er twee verwarmde zwembaden. Camping Huttopia Font Romeu

Met uitzicht op de Loirevallei

Huttopia Saumur
Op nog geen 8 uur rijden van Nederland ligt deze panoramische camping in de Loirevallei, bij Saumur. Op een hoog terrein, dus vanuit de lodgetenten heb je een fantastisch uitzicht op de rivier en het omliggende platteland. Er zijn twee zwembaden (waarvan eentje verwarmd), diverse speelplekken voor de kinderen en een leuk ingericht restaurant. In de omgeving kun je Loirekastelen, de abdij van Fontevraud of de beroemde ruiterschool van Saumur bezoeken. Camping Huttopia Saumur

In de Cevennen midden in de rivierkloof van de Tarn

Ook deze natuurcamping bevindt zich op een unieke locatie… aan de rand van de Tarn! Je kunt vanaf het privé-strandje dus meteen het water induiken. De camping ligt bovendien charmant genesteld tussen de hoge groene wanden van de rivierkloof. De glamping-accommodaties (chalets, safaritenten) van hout en doek gaan helemaal op in de natuur. Prachtige uitvalsbasis dus om deze fotogenieke rivierkloof en de Cevennen te verkennen! Camping Huttopia Gorges du Tarn

COVID-19 maatregelen 

– Deze campings zijn ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

Voor meer informatie over de natuurcampings van Huttopia zie: europa.huttopia.com/nl

Camping Huttopia Drome DIeulefit

LEES OOK:
Wow! 5 Franse puur-natuur kampeerdorpen mét glamping
6 familiecampings aan de rand van grote Franse meren
5 rustige campings aan de Franse kust

Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne. Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Huttopia. #ad

Eén reactie op “7 natuurcampings met spectaculair uitzicht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *