frankrijk.nl

5x glamping midden in de natuur

Op deze natuurcampings in de Jura, Les Landes, de Franse Alpen en Normandië hoor je vooral het gefluit van de vogels! Éxtra groene kampeerlocaties, waar je ook mooie tenten, chalets en andere glampingverblijven kunt huren.

1. Verscholen in de bergen: Camping Huttopia La Clarée

Huttopia La Clarée ligt prachtig afgelegen in de Hautes-Alpes op een toplocatie voor liefhebbers van bergwandelen en mountainbiken. Je verblijft hier midden in het Parc des Écrins, een mooi natuurgebied aan de voet van de zuidelijke Alpen, in de buurt van Briançon. Diverse huurtenten staan tussen hoge sparren of aan een riviertje. Wandelpaden en VTT-routes lopen zelfs vlak langs de ingang van de camping. PLUS+ Deze camping is recentelijk gerenoveerd dus alles ziet er piekfijn uit: nieuw zwembad, nieuw sanitair, nieuwe receptie. Meer informatie

natuurcamping gezinnen Huttopia bij Briançon


2. In het bos van Les Landes: Camping Huttopia Landes Sud

Kamperen tussen de pijnbomen van het uitgestrekte Fôret des Landes, ten zuiden van Bordeaux! Deze natuurcamping ligt op 15 km van de Atlantische kust en op maar 5 km van het meer van Léon en het natuurreservaat van Huchet. Geweldige uitvalsbasis dus voor natuur- en sportliefhebbers (zee, meer, fietsen o.a. over de Vélodyssée langs de kust!). PLUS+ Twee mooie grote zwembaden en er loopt een riviertje langs de camping. Meer informatie

camping in het bos van Les Landes Huttopia


3. In de frisse alpenlucht: Camping Huttopia Bozel en Vanoise

Deze idyllische natuurcamping ligt in de Franse Alpen, in de Tarentaise-vallei, aan de rand van het nationale natuurpark van de Vanoise. Dit prachtige natuurgebied heeft wel 500 km aan wandelpaden en pure natuur met gemzen en marmotten. Al wandelend heb je hier uitzicht op onder meer het Massief van Beaufortain en zelfs de Mont-Blanc! De ruime staanplaatsen, huurtenten en sfeervolle houten chalets bevinden zich midden in een sparrenbos. Ook is er een nieuw verwarmd zwembad op het terrein. PLUS+ Heerlijke lokale kazen: dit is het terroir van de beaufort, abondance en reblochon .+ Diverse bergmeren en riviertjes in de buurt, dus mogelijkheden voor (forel)vissen, raften en canyoning. Meer informatie

Bozel-en-vanoise-natuurcamping-franse-alpen-bergen Huttopia


4. Op het platteland: Camping Huttopia Calvados-Normandie

Sfeervolle camping op een schaduwrijk terrein vol appelbomen in de Calvados. Het verwarmde en overdekte zwembad zijn van hout en liggen discreet aan de rand van de camping. Ook vind je hier diverse nieuwe huuraccommodaties, zoals Roulottes (woonwagens), houten chalets en canvastenten. Mooie centrale locatie bovendien voor een bezoek aan Normandië: dorpjes als Pierrefite-en-Auge, Marolles en Pont l’Evêque (kaas en cider!) en ook de gezellige stad Caen zijn vlakbij. PLUS+ Op maar een half uur rijden van het strand van Deauville. Meer informatie

camping op platteland Normandie Calvados Huttopia


5. Aan een riviertje in de Jura: Camping Huttopia La Plage Blanche

Mooie camping aan de rand van het riviertje de Loue, in het hart van de Jura. Veel Nederlanders hebben deze groene plek weten te vinden: tweederde van de gasten komt uit ons land! Er zijn goed uitgeruste huurtenten van hout en canvas, cottages en zelfs woonwagens, maar je kunt ook alleen een staanplaats huren. De ondiepe rivier leent zich om in te spelen, vissen en kanoën en dat geeft de camping een heel gemoedelijke sfeer. PLUS+ verwarmd zwembad op de camping en kano’s te huur bij de ingang, dus je kunt hier meteen de rivier op. Mooie omgeving met grotten, watervallen en kastelen in de buurt. Meer informatie

natuurcamping Jura Huttopia

COVID-19 maatregelen bij Huttopia

– Deze campings zijn ruim opgezet, dus afstandhouden is niet ingewikkeld en veel huuraccommodaties hebben eigen sanitair.
Flexibel boeken: met het Zen-tarief kun je kosteloos annuleren en omboeken.
– Huttopia heeft een strikt schoonmaak- en hygiëneprotocol (SOCOTEC-gecertificeerd) voor de accommodaties, zwembaden en faciliteiten.
– Bij de reservering kun je een COVID-19 annuleringsverzekering afsluiten, voor een annulering in geval van corona-besmetting/contact of verplichte quarantaine (met bewijsdocument).

LEES OOK:
7 natuurcampings met spectaculair uitzicht
Groene kampeerdorpen in de Ardèche, Drôme, Dordogne, Loiredal
5 rustige familiecampings aan de Franse kust

Beelden: CC/Huttopia, R. Ettienne. Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Huttopia. #ad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *